Katja Požun je v tej sezoni najboljša Slovenka. Foto: MMC RTV SLO
Katja Požun je v tej sezoni najboljša Slovenka. Foto: MMC RTV SLO

Glavni trener reprezentance Matjaž Triplat je skupaj s pomočnikom Primožem Peterko določil, da bodo konec tedna slovenske barve branile Katja Požun, Špela Rogelj, Maja Vtič, Urša Bogataj, Anja Tepeš, Eva Logar, Manja Pograjc in Barbara Klinec. Tekmi, na katerih bo nastopilo 50 skakalk iz 14 držav, bosta zadnji test pred svetovnim prvenstvom v Predazzu.

Požunova se veseli najlepše tekme v sezoni
Najboljša Slovenka to zimo je 19-letna Katja Požun, ki je v skupnem seštevku na osmem mestu. "Na Ljubnem je skakalnica precej težka, zato vem, da moram še toliko bolj paziti na počep, pa bo vse v redu. Na vrhu sicer ne slišim gledalcev, ki spodaj navijajo, a se je lepo pripeljati v iztek ob bučnem spodbujanju in navijanju. Tudi tekmovalke iz drugih reprezentanc so rekle, da je na Ljubnem pravi užitek skakati in da je to brez dvoma glede organizacije najlepša tekma sezone," pravi Požunova.

Rogljeva si želi na stopničke
Na Japonskem, kjer so bile zadnje tekme svetovnega pokala pred domačima preizkušnjama na Ljubnem, je uspeh kariere dosegla Špela Rogelj, ki je končala tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu, drugo tekmo, kjer je po prvi seriji vodila, pa so prireditelji zaradi težav z vetrom odpovedali. "Veselim se tekme na Ljubnem, saj me bo prišlo spodbujat veliko navijačev. Upam, da se jim bom lahko na tekmah primerno oddolžila, saj vem, da se z dobrimi skoki lahko povzpnem tudi na stopničke. Če bo vikend uspešen, bo to tudi super popotnica za Predazzo," pa napoveduje Rogljeva.

Ljubno se razvija v center za ženske skoke
Tekme na Ljubnem slovijo kot najboljše tako z organizacijskega vidika kot tudi z vidika obiska in samega vzdušja. Ljubno se razvija v pravi center za ženske skoke. "Pomembne novosti letos so nova ledena smučina na skakalnici, imamo tudi nov sistem zasneževanja ter nov teptalni stroj, tako da se razvijamo v pravi skakalni center. Že v preteklosti smo na Ljubnem pomembno prispevali k razvoju ženskih smučarskih skokov, naš dolgoročni cilj pa je, da postanemo center nacionalnega pomena za ženske smučarske skoke," je na predstavitvi dejal predsednik organizacijskega odbora Rajko Pintar.

Program na Ljubnem se bo začel v petek, ko bo na sporedu uradni trening. V soboto in nedeljo se bosta obe tekmi v Zgornji Savinjski dolini začeli ob 14.30.