Kaj bodo v sezoni, v kateri ni svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger, pokazali naši smučarji? Foto: RTV SLO
Kaj bodo v sezoni, v kateri ni svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger, pokazali naši smučarji? Foto: RTV SLO
Smučarji pripravljeni na začetek

Pred uvodno tekmo svetovnega pokala, ki bo ta konec tedna v Söldnu, so se smučarji predstavili na novinarski konferenci. "Prišel je čas realnosti in strpnosti," je povedal nov športni direktor Rasto Ažnoh in namignil, da se starejšim tekmovalcem izteka čas. Njegova želja je, da bi smučarji najboljše vožnje pokazali na tekmah, ne na treningih.

Mazejeva zanesljivo na ledeniško premiero
Tina Maze, ki ima 38 dni na snegu (Ana Drev deset več), ima nekaj težav s hrbtom, seveda pa njen nastop v Söldnu, kjer je na trdi progi vedno tekmovala dobro, niti najmanj ni vprašljiv. Mazejevi je jasno, da gre po lanski sezoni lahko le še na bolje. Vesela je bila predvsem treninga v Čilu. Punce so se pohvalile, da je vzdušje dobro in da so se preizkusile tudi v bungee jumpingu.

V Kanado izpiliti zadnje podrobnosti
Smukač Andrej Jerman gotovo veliko adrenalina pusti na najtežjih smukaških progah. Do prve tekme ima še mesec za priprave: "Priprave v Čilu, na Möltalu in Pitztalu so potekale uspešno. Naslednje priprave v Kanadi bodo ključne, saj bi slabi občutki podrli vse, kar smo v hitrih disciplinah gradili." Vodja moške vrste Urban Planinšek je bil pri ciljih najbolj konkreten: imeti v vseh disciplinah predstavnika v finalu svetovnega pokala.

Je lahko Drevova naš adut?
Na uvodni tekmi bodo štartali Aleš Gorza, Bernard Vajdič, Mitja Valenčič in Matic Skube, med ženskami pa Tina Maze, Ana Drev (na treningih je zelo hitra), Maruša Ferk in Mateja Robnik. Zadnje mesto bo zapolnila Vanja Brodnik ali Ilka Štuhec. Poslovni direktor Bojan Križaj zagotavlja, da zmanjševanja ekip in treningov ne bo, čeprav ni več glavnega pokrovitelja, avstrijske zavarovalnice Wiener Städtische.

T. O.

Smučarji pripravljeni na začetek