Lea Einfalt je pred mesecem dni osvojila bronasto medaljo na olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku. Foto: Reuters
Lea Einfalt je pred mesecem dni osvojila bronasto medaljo na olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku. Foto: Reuters

Razingerjeva je v Erzurumu naslov svetovne prvakinje osvojila v skiatlonu - teku na 5 km v klasični in 5 km v prosti tehniki. Einfaltova je zaostala za slabih osem sekund.
Slovenki sta do medalj prišli z odličnim tekom v prosti tehniki. Po "klasiki" je bila Einfaltova peta, Razingerjeva pa sedma.

Slovenski uspeh je s 4. mestom dopolnila Anja Eržen. Med Slovenke se je vrinila le Rusinja Nadežda Šunjajeva. Eva Sever Rus je bila 16.

Ušla ji je na zadnjem hribu
"Šlo mi je zelo dobro, imela sem zelo dobre smučke. Super," se je smejalo Razingerjevi, ki ni pričakovala zmage, sploh prve slovenske na takšnem tekaškem tekmovanju. "Zadovoljna bi bila že z desetim mestom, to pa je super. Začela sem bolj tako in celo padla, potem pa mi je šlo vse bolje, še zlasti v drsalnem koraku. Potem pa sem videla, da smo ostale same Slovenke in sem šla do konca," je ob največjem uspehu v karieri še dejala 18-letna Razingerjeva, ki je Einfaltovi ušla na zadnjem hribu in povečala prednost še v spustu.

Tudi ta je bila seveda prezadovoljna. "Zelo presenečena in vesela sem bila, ker sem se večer prej počutila zelo slabo. Imela sem vročino in zvijalo me je, ker sem se zastrupila s hrano. Zjutraj je bilo v redu, vendar kolajne nisem pričakovala," je povedala 17-letna tekačica Merkurja in dodala: "Svoj cilj sem že dosegla s kolajno v Innsbrucku, v Turčijo sem prišla bolj sproščeno, saj v tej konkurenci lahko tekmujem še dve leti. To je res velik napredek."

Gorjanc 18.
Med mladinci je v teku na 10 km klasično in 10 km prosto zmagal Rus Sergej Ustjugov pred rojakom Artemom Malcevom in Norvežanom Sindrejem Bjoernestadom Skarom. Matjaž Gorjanc je zasedel 18. mesto, Mark Klinar pa je bil 45. med 80 uvrščenimi tekmovalci.

10 km: 
1. N. RAZINGER SLO 29:33,3 2. L. EINFALT SLO +7,8 3. N. ŠUNJAJEVA RUS 13,3 4. A. ERŽEN SLO 29,5 5. N. ŽUKOVA RUS 41,5 16. E. SEVER RUS SLO 1:38,1