Tina Maze po ponesrečenem uvodu v Söldnu iz tekme v tekmo dokazuje, da je v vrhunski formi. Foto: EPA
Tina Maze po ponesrečenem uvodu v Söldnu iz tekme v tekmo dokazuje, da je v vrhunski formi. Foto: EPA
Mazejeva v ZDA tlakovala pot do globusa

Črnjanka je maraton v Lake Louisu končala s tretjim mestom v superveleslalomu. Zaostala je le za Laro Gut in Lindsey Vonn. "Proga je bila enostavno postavljena. Trik je bil v tem, da si čim bolj spustil smuči, kar pa sama nisem storila. Rezultat je vseeno super, zelo sem zadovoljna," je zadnjo tekmo ocenila Mazejeva, ki na vseh petih tekmah v Aspnu in Lake Louisu ni bila slabša kot deveta.

To jo je seveda izstrelilo v skupno vodstvo, tako da ima zdaj kar 117 točk prednosti pred Anno Fenninger. Lindsey Vonn je po zmagi in drugem mestu že četrta. Ali jo Tina Maze občuti kot tekmico, takšno kot pred dvema sezonama? "Tega se absolutno veselim. Ona je tista, ki mi je dala največ motivacije. Res je, da je tu doma in da ji je teren pisan na kožo. Bomo videli, kako ji bo šlo v tehničnih disciplinah. Upam, da dobro in da bo dober boj," je povedala Mazejeva, ki je po sedmih tekmah zbrala le 17 točk manj od rekordne sezone 2012/13.

Počitka ne bo. Že v petek dekleta in fante čakata veleslaloma v Areju, ki je nadomestno prizorišče za Val d'Isere oziroma Courchevel. Dopoldne bodo tekmovala dekleta, popoldne pod žarometi fantje. V soboto bo ženski slalom, v nedeljo pa še moški.
"Najtežje je zdaj v bistvu preklopiti iz smukaškega ritma v slalomskega, privaditi mišice, da reagirajo hitro. Ampak to mi je všeč, v tem uživam. Drugače bi mi bilo dolgčas," je pred tekmami na Švedskem dobro razpoložena Mazejeva.

Mazejeva v ZDA tlakovala pot do globusa