Najboljše na lanski turneji: Aino Kaisa Saarinen, Virpi Kuitunen in Petra Majdič. Foto: EPA
Najboljše na lanski turneji: Aino Kaisa Saarinen, Virpi Kuitunen in Petra Majdič. Foto: EPA

Po premieri na Rogli je želela slovenska ekipa kar tam opraviti trening, toda zaradi odjuge in dežja so zmogli le dva treninga, nato pa so se odpravili v tujino. Petra Majdič je trenirala v Toblachu, Vesna Fabjan pa skupaj s trenerjem Vladimirjem Korolkevičem v bližnjem Obertilliachu.

Prva postaja: Oberhof
V desetih dneh bodo tekači nastopili na osmih tekmah na štirih prizoriščih v treh državah. Zadnja etapa bo znova ubijalska: tradicionalni 3,7-kilometrski vzpon na Alpe Cermis, kjer bo treba premagati kar 425 višinskih metrov. 1. januarja se bo turneja začela v Oberhofu v Nemčiji. Lani je Majdičeva osvojila 3. mesto v skupnem seštevku turneje, od nje sta bili boljši le Finki Virpi Kuitunen in Aino Kaisa Saarinen.

Björgnove ne bo na štartu
"Veliko tekmovalk, bodisi favoritinj bodisi tistih, ki se počutijo preslabo za Tour, bo tekmovanje izpustilo. Prav tako računam na velik osip po tekmi v Pragi. Tekmovalke, ki jim do takrat ne bo šlo vse po načrtih, bodo končale tekmovanje in odšle na trening. Letošnje tekmovanje bo zelo specifično," je dejal Ivan Hudač in dodal, da bo Majdičeva odtekla celotni Tour, medtem ko ga utegne Fabjanova končati prej. Na turneji med drugim ne bo vodilne v svetovnem pokalu, Norvežanke Marit Björgen.

Oberhof:
1. 1.: prolog prosto
2. 1.: zasledovalno klas.
3. 1.: šprint K

Praga:
4. 1.: šprint P

Cortina d'Ampezzo-Toblach
6. 1.: zasledovalno P

Toblach:
7. 1.: posamezno K

Val di Fiemme:
9. 1.: skupinski štart K
10. 1.: zasledovalno P