Žan Kranjec je bil na preteklem članskem SP-ju v Schladmingu že 22. in nakazal, da je nastopil čas za preskok v svetovni pokal. Foto: SZS
Žan Kranjec je bil na preteklem članskem SP-ju v Schladmingu že 22. in nakazal, da je nastopil čas za preskok v svetovni pokal. Foto: SZS

20-letni član SK Novinar je na smučišču Mont Saint Anne zaostal le za Norvežanom Aleksandrom Aamodtom Kildejem in Italijanom Alexom Zingerlom.

Osvojil že tretjo bronasto medaljo MSP-jev
Kranjec je bil po prvi vožnji četrti, nato pa je s šestim dosežkom druge vožnje prišel do brona, s čimer je ubranil 3. mesto z lanskega MSP-ja. Za zmagovalcem je Kranjec zaostal 75 stotink sekunde, za srebrom le 27.

"Ko sem prišel v cilj in sem bil drugi, res si res želel, da bi ostal na zmagovalnem odru. In sem res! Odličen občutek, da sem tudi tu tretji. Razumljivo, da sem si želel dobrega izida, a nisem računal na novo medaljo," je po osvojitvi že tretjega brona na mladinskih svetovnih prvenstvih povedal veliki up slovenskega moškega alpskega smučanja.

V slalomu nova priložnost
Priložnost za četrto medaljo bo imel Kranjec že v noči na sredo, ko se bo mladinsko svetovno prvenstvo končalo z moškim slalomom. Lani v Italiji je bil Kranjec peti, kar mu je prineslo kombinacijski bron.

V Quebecu sta v veleslalomu nastopila še dva Slovenca: Mišel Žerak je bil po polovici tekme 15., na koncu pa 18., Martin Čater pa je zdrsnil z 20. na 26. mesto.