Nedeljsko jutro je namesto slaloma videlo le pospravljanje ciljnega prostora. Foto: Reuters
Nedeljsko jutro je namesto slaloma videlo le pospravljanje ciljnega prostora. Foto: Reuters
Tina Maze
Tina Maze je bila kljub odpovedi dobre volje, saj se počasi le dviga v formi. Foto: Reuters
Lisičke predčasno iz Pohorja

"Zadnjo priložnost smo imeli danes zjutraj. Poskušali smo vse, kar je bilo v naših močeh, z vodo in soljo, a enostavno ni bilo nobene reakcije. Deset tekmovalk bi se lahko spustilo, nato bi se proga enostavno predrla," je razložil Markus Mayr, pomočnik direktorja svetovnega pokala.

Tina Maze bolj sproščena
"Škoda, da sta bili tekmi odpovedani. V Mariboru vedno rada tekmujem in dosegam dobre rezultate. Veseli pa me, ker sem dobila v soboto potrditev, da sem na dobri poti in da smo imeli dovolj časa za usklajevanje z novim serviserjem. Videl je, kakšne in kako pripravljene smuči potrebujem. Tako se zdaj osredotočam le na smučanje in ni več prisotne negotovosti. Zato sem bolj sproščena. Žal mi je, da vsega tega nisem mogla v polni meri dokazati pred navijači na Pohorju, pa tudi tega, da se trud organizatorjev ni poplačal," je konec tedna opisala najboljša slovenska smučarka Tina Maze.

V soboto se je spustilo 25 tekmovalk
Zaradi istih težav z vremenom je podobna usoda doletela že sobotni veleslalom, na katerem se je sicer na prvo progo podalo 25 tekmovalk, a je bila tekma kmalu prekinjena in odpovedana.

Prvič brez ene same tekme
To pomeni, da se je drugič v skoraj 50-letni zgodovini pripetilo, da niso izpeljali niti ene tekme za Zlato lisico. Nekaj podobnega se je zgodilo le še leta 1998. V prejšnjih letih so bile v najslabšem primeru tekme prestavljene v Kranjsko Goro.

Skaardal odpoved napovedal že v soboto
Organizatorji so bili po sobotni odpovedi sicer optimistični, da bodo pod streho spravili vsaj slalom, a črno napoved je dal direktor ženskega svetovnega pokala Atle Skaardal, ki je preroško napovedal, da slalom lahko reši le čudež.

Vilar: Zavarovana je tretjina stroškov
Gledalci, ki so kupili karte, jih bodo na izbranih mestih lahko vrnili in dobili kupnino. Generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar je povedal: "Za nas po finančni plati to zagotovo pomeni udarec. Prezgodaj pa je za zaključke. Nekaj dni bomo potrebovali za analize in čez nekaj dni bomo povedali, kako smo zaključili letošnjo tekmo. Zavarovana je tretjina stroškov za pripravo tekme in prepričan sem, da bomo škodni zahtevek lahko uveljavili."

Prihodnji konec tedna v Italijo
Karavana se zdaj seli v Cortino, kjer bosta prihodnji konec tedna na sporedu smuk in superveleslalom.

Skupni vrstni red (18/38):            
1. M. RIESCH NEM 1.023
2. L. VONN ZDA 827
3. T. POUTIAINEN FIN 580
4. E. GÖRGL AVT 565
5. T. MAZE SLO 480
6. M. SCHILD AVT 431
7. M. PIETILÄ HOLMNER ŠVE 402
8. T. WORLEY FRA 386
9. J. MANCUSO ZDA 384
10. V. REBENSBURG NEM 308
...
57. M. FERK SLO 54
95. A. DREV SLO 9
 
Lisičke predčasno iz Pohorja