Na Pohorju ni mogoče izpeljati letošnje Zlate lisice. Foto: BoBo
Na Pohorju ni mogoče izpeljati letošnje Zlate lisice. Foto: BoBo
V četrtek snežna kontrola v Kranjski Gori

Kranjska Gora se je že večkrat izkazala za ustrezno nadomestno prizorišče za tekmovanje svetovnega pokala Zlate lisice. Tudi tokrat so Gorenjci prijazno ponudili pomoč, potem ko so v Mariboru spomladanske temperature, Pohorje pa je zeleno. Deževje pretekli konec tedna je nekoliko ogrozilo selitev, a je po napovedih mariborskih prirediteljev proga še vedno v ustreznem stanju in bo dobra osnova za pripravo smučišča, saj sta v prihodnjih dneh napovedana ohladitev in celo sneženje. Proga ostaja zaprta za turistično smučanje.

Snežna kontrola v četrtek
"Smo veliki optimisti. Menimo, da nam lahko uspe pripraviti tekmo svetovnega pokala za Zlato lisico v Kranjski Gori. Snežna odeja je tam sicer utrpela nekaj škode, zdaj bomo počakali, da voda odteče s smučišča, nato se bomo z vso silo lotili priprave proge. Vremenska napoved je dobra, poleg občutne ohladitve so napovedane tudi snežne padavine, menimo, da bi lahko na četrtkovi snežni kontroli od vodje tekem ženskega svetovnega pokala Atleja Skaardala dobili pozitivno oceno in v prihodnjih dneh ustrezno pripravili vse potrebno za izvedbo tekmovanja 1. in 2. februarja na Gorenjskem," je dejal generalni direktor tekmovanja Srečko Vilar.

Maribor je v Kranjski Gori že organiziral tekme za Zlato lisico, pohorski delavci bodo tako svoje znanje in delovno silo v nekaj dneh preselili na Gorenjsko, bo pa letošnje jubilejno tekmovanje kljub okrogli obletnici vseeno nekoliko skromnejše in manj veličastno kot na Pohorju.

Veleslalom in slalom prvi februarski konec tedna bosta zadnji tekmi ženskega svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami v Sočiju.

V četrtek snežna kontrola v Kranjski Gori