Slovenska ženska štafeta je s sedmimi popravami in brez kazenskega kroga osvojila 17. mesto. Foto: SZS
Slovenska ženska štafeta je s sedmimi popravami in brez kazenskega kroga osvojila 17. mesto. Foto: SZS
Teja Gregorin
Teja Gregorin je bila prva članica slovenske štafete. Predala je na tretjem mestu, potem ko je v zadnjem od treh krogov odlično tekla. Foto: SZS

Norveških biatlonk ni ustavil en kazenski krog njihove prve članice. Druga je bila s sedmimi sekundami zaostanka Ukrajina, tretja pa presenetljivo Italija. Favorizirani štafeti Rusije (4.) in Nemčije (5.) sta ostali brez medalje.

Za Slovenijo so nastopale Teja Gregorin, Andreja Mali, Dijana Ravnikar in Lili Drčar. V konkurenci 25 štafet so z dobrim streljanjem (brez kazenskega kroga), a slabšim tekom, osvojile 17. mesto.

Uspešna generalka pred nedeljsko tekmo
Prva je od slovenske četverice nastopila najboljša Teja Gregorin. V zadnjem krogu je hitro tekla in predala tretja. "Zadnji čas je, da se tekaška forma dvigne. Prva dva kroga sem šla z rezervo, zadnji krog pa pokazala, kaj znam. To je dobra generalka pred nedeljsko tekmo s skupinskim štartom," je povedala Teja Gregorin.

Andreja Mali je bila prav tako zadovoljna s tekom, pohvalila je tudi smuči. Predala je na sedmem mestu. Dijana Ravnikar (predala je na 9. mestu) in zlasti Lili Drčar pričakovano nista mogli Slovenije obdržati v boju za najvišja mesta.

Zmanjkala le ena točka
"Očitno se nam res ni izšlo za dosego ženske kvote na olimpijskih igrah. Zelo sem razočaran, če bo tako tudi obveljalo. Pri osvojenih približno 1200 točkah, nam je zmanjkala le ena. To pomeni, da bi se morala le ena od punc uvrstiti za eno mesto boljše na eni izmed tekem, ki štejejo. To je nekaj najhujšega v moji trenerski karieri, kar se nam je lahko pripetilo," je povedal trener Slovenk Uroš Velepec.

Velepec je sicer pohvalil dekleta: "Še posebej Teja je bila spet odlična, Andreja v skladu s pričakovanji, Dijana glede na svoj status tudi dobro, iz Lili pa smo uspeli iztisniti celo več, kot smo upali. Žal tudi tak nastop ni zadoščal za osvojitev želenega cilja, torej nastopa žensk in mešane štafete v Sočiju. Seveda bomo vložili vse napore, da bi našli še kakšno možnost, morda preko slovenskega olimpijskega komiteja, vendar je upanja vse manj."


Štafeta 4 x 6 km (Ž): *
1. NORVEŠKA 1:07:18,5 (1+9) 2. UKRAJINE +7,2 (0+5) 3. ITALIJA 10,5 (0+4) 4. RUSIJA 30,8 (0+7) 5. NEMČIJA 31,1 (0+11) 6. FRANCIJA 34,8 (0+13)
... 17. SLOVENIJA 4:17,5 (0+7) * - kazenski krogi + poprave