Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje
Turbulenca

Uspeh

19.12.2018

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo v zadnji oddaji govorili o uspehu. Kaj današnja družba šteje za uspeh in kaj v resnici pomeni biti uspešen? Smo uspešni, ko se primerjamo z drugimi ali ko premagamo sami sebe? Nas lahko uspeh zasvoji in pogubi? Po čem merimo uspeh in ali smo lahko čedalje boljši? O uspehu, denarju, slavi, ugledu, zavisti, vzponih in padcih, malih in velikih zmagah, tudi z gosti v studiu. Z nami bosta strokovnjaka, dr. Aleksander Zadel, psiholog, ki stvari razloži preprosto in zanimivo, ter dr. Gregor Moder, filozof, ki obvlada tudi gledališko improvizacijo.

Naša posebna gostja bo uspešna mlada flavtistka Eva-Nina Kozmus, ki je veliko mednarodno nagrado dobila že pri 16 letih. Leta 2010 je namreč na Dunaju zmagala na evrovizijskem tekmovanju mladih glasbenikov. Živi v Franciji, kjer je magistrirala iz glasbene interpretacije, in še vedno niza uspehe. Mi smo jo ujeli med kratkim obiskom v Sloveniji. Z njo se bomo pogovarjali o tem, kaj je zanjo največji uspeh in kako se je spopadla s težavami, ko ji na odru ni šlo, kot je želela. Z veseljem bomo prisluhnili tudi glasbi, ki nam jo bo zaigrala.

Pred kamere Turbulence smo ujeli tudi znana Slovenca, priljubljenega igralca Jureta Zrneca in nekdanjega smučarskega skakalca Primoža Peterko, ki je velikokrat stal na zmagovalnem odru. Razkrila bosta, kako sta doživljala svoje uspehe, pa tudi, kako je, ko ti ne gre vse tako, kot si želiš. Skupaj s še drugimi sogovorniki bomo razkrili različne obraze uspeha.
Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.