Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Kaj je lepo?

16.5.2018

Lepoto nekateri najdejo v naravi, drugi v umetnosti, tretji v plemenitih dejanjih; najdemo jo lahko v prijetnih obraznih potezah, v skladnosti celotne človeške podobe, v ravno pravi meri vsega. Kaj je zares lepo težko ubesedimo, saj lepoto prej občutimo. Lepota ima namreč tisoč obrazov in o tem, kje vse jo lahko iščemo in najdemo bomo danes govorili z dr. POLONO TRATNIK, filozofinjo in umetnico, sicer pa tudi predsednico Slovenskega društva za estetiko in dekanjo Fakultete za podiplomski humanistični študij ISH Alma Mater Europea in dr. IGORJEM ŠKAMPERLETOM, sociologom kulture, ki prihaja iz Filozofske fakultete UL.

O tem, na kakšne način ustvarjajo lepoto smo se pogovarjali tudi z jamskim fotografom, pesnico in režiserjem, da lepota telesa ni bila nikoli absolutna in enotna pa nam pokaže že bežen sprehod po likovnih in drugih upodobitvah telesa vse od Starih Grkov pa do začetka filmske industrije.

O tem, kaj se dogaja v naših možganih ko gledamo in doživljamo lepo pa se bomo pogovarjali s specializantko nevrologije GAJO KLARENDIĆ iz UKC Ljubljana.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.