Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Za lažjo koncentracijo

23.5.2018

Pozornost, osredotočenost, zbranost, koncentracija. Z vsem se srečujemo skozi življenje malodane vsak dan. Seveda v različni meri, pomembnosti samega objekta, dela in na različne načine.

Prava koncentracija ima omejen obseg trajanja, kar pomeni, da lahko le določen čas vztrajamo pri osredotočenosti na le en objekt, misel, delo. Intenzivnost koncentracije, pa tudi njeno trajanje je zagotovo pomembno od nas samih, vendar brez treniranja ta ne bo dosegala nivoja, ki bi ga sicer lahko. Treniranje koncentracije mora biti redno in natančno. To najbolje vedo posamezniki, ki opravljajo poklic temelječ prav na koncentraciji – denimo kontrolorji letenja, kirurgi,… njihova zbranost mora biti v času, ko opravljajo svoje delo, maksimalna, ne smejo se prepustiti vplivu kakršnihkoli zunanjih motilcev, sicer lahko pride do napake – v primeru omenjenih poklicev lahko tudi do zelo usodne.

S koncentracijo pa se v tem trenutku ukvarjajo tudi šolarji, dijaki, maturanti in študenti. Kontrolne naloge, spraševanja, matura in izpiti so že v polnem zamahu. Pripravljen posameznik se bo zagotovo lažje skoncentriral v času, ki mu je odmerjen, da bo pokazal najbolje, kar zna. Pa vendar je v igri tudi mali delček, ki mu bo pri tem še dodatno pomagal ali pa ga rušil. Zato je dobra pripravljenost, usposobljenost zagotovo dober boj proti rušilcu koncentracije.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.