Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Sodobni nomadi

20.6.2018

Delo v tujini, delovne izmenjave, dnevne migracije v službo zunaj kraja našega bivanja – je to možnost, priložnost ali nuja sodobnega časa? Kako to določa naš način življenja in kaj to pomeni za naše medsebojne odnose? Kdo so sodobni nomadi, kakšne so prednosti in kakšne slabosti takega načina življenja bomo v studiu govorili s psihologinjo dr. EVO BOŠTJANČIČ, vodjo katedre za psihologijo dela in organizacije na FF UL in sociologom dr. MARJANOM HOČEVARJEM iz FDV UL, ki se med drugim ukvarja s prostorsko sociologijo. O družinskem življenju med Ljubljano in Londonom pa bo spregovorila Nataša Forstner Holešek.

V oddaji bomo prisluhnili popotnici, ki jo je tujina zamikala tudi iz poklicnih razlogov, družini, ki se je začasno preselila zaradi študijskih izpopolnjevanj, in tistim, ki ostajajo nomadi znotraj slovenskih meja. Pogovarjali se bomo tudi s t.i. digitalnimi nomadi, ki lahko svoje delo preko računalnika in dostopa do spleta opravljajo pravzaprav od koderkoli.

In ker je poletje čas selitev na različne počitniške destinacije, vodijo sodobne nomade v poletje različne poti: nekateri z nahrbtnikom potujejo po svetu, drugi se za nekaj mesecev preselijo na planino, nekateri si poletja ne morejo predstavljati brez morja. Predstavili bomo družino, ki je enoletno potovanje z jadrnico podaljšala na celih 7 let.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.