Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Sreča na ukaz

17.10.2018

Pesnik Tone Pavček je o sreči zapisal, »Da ni v glavi in ne v daljavi, ne pod palcem skrit zaklad. Sreča je, ko se delo dobro opravi in ko imaš nekoga rad.« O sreči pišejo pesniki, o njej razmišljajo filozofi, o tem, kako jo doseči in obdržati, pa se sprašujemo verjetno vsi. Priročniki in recepti za boljše življenje nas prepričujejo, da smo lahko srečni na ukaz, če se le dovolj potrudimo. O tem, kaj sreča sploh je, in kako nanjo vplivajo oglasi, ki promovirajo popolna telesa, podobe idealnih družin in nepozabnih doživetij bomo v studiu govorili z dr. HELENO JERIČEK KLANŠČEK, doktorico socialne pedagogike, ki prihaja iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje in dr. BOŠTJANOM NARATOM, filozofom, glasbenikom in TV voditeljem.

Srečo vsak opredeli in doživlja po svoje, česar se zavedajo tudi oglaševalci in drugi strokovnjaki za tržno komuniciranje. Ti v svojih oglasih zato spretno uporabljajo različne podobe, ideje in slogane, ki nas nagovarjajo, kako živeti in kaj kupiti, s čimer naj bi lažje dosegli ideal zadovoljnega, srečnega življenja. Kako vse to vpliva na nas, na naše možgane bomo govorili še s psihologom dr. SIMONOM BREZOVARJEM, zaposlenim na Nevrološki kliniki UKC LJ. O tem, kako srečo doživljajo in kaj so zanjo pripravljeni narediti pa smo povprašali tudi dijake Umetniške gimnazije v Ljubljani.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.