Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Zasebnost danes

14.11.2018

Včasih smo samo zaprli vrata svojih domov in uživali v zasebnosti, danes pa se je (predvsem s prihodom interneta in novih tehnologij) narava zasebnosti spremenila. Naši podatki se na spletu nenehno delijo, množijo in ne nazadnje - tam ostanejo za vedno. Koliko zasebnosti potemtakem sploh še imamo: v virtualnem in resničnem svetu? Koliko znamo in zmoremo ohranjati zasebnost ter kako jo varovati?

Več o zasebnosti danes, o ranljivosti osebnih podatkov in zakaj ti lahko postanejo tržno blago bomo govorili s strokovnjakinjama. Z nami bosta dr. NATAŠA PIRC MUSAR, odvetnica in dolgoletna informacijska pooblaščenka in MAJA VREČA, strokovnjakinja za varno rabo interneta in sodobnih tehnologij, zaposlena na Arnesu, sodeluje pa tudi s Centrom za varnejši internet Safe.si.

Ker pa se narava naše zasebnosti ni spremenila samo na spletu, temveč tudi na drugih področjih vsakdanjega življenja, nas je zanimalo, kako pomembna je zasebnost na delovnem mestu, kakšen je videonadzor javnega prostora in kako varovani so naši osebni podatki v zdravstvu. V pogovoru s strokovnjakinjo forenzične klinične psihologije dr. Ethel Quayle, ki prihaja iz Univerze v Edinburgu, pa smo govorili tudi o tem, kakšni so najpogostejši posegi v zasebnost otrok na spletu in o kaznivih dejanjih, ki se lahko zgodijo mladim na spletu.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.