Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

O Slovencih

28.11.2018

Smo pridni, marljivi, delavni in pošteni; po navadi bolj introvertirani, pogosto premalo samozavestni. Globoko v sebi smo ponosni na svojo zeleno deželo, čeprav radi idealiziramo tujino. In kaj od stereotipov, ki naj bi veljali za Slovence, zares drži?Kako vidimo sebe in kako nas vidijo drugi? Kaj oblikuje našo nacionalno identiteto in ali sploh lahko govorimo o značaju nekega naroda?

O Slovencih in o tem, kakšni smo, se bomo pogovarjali z gostoma: dr. BOŽIDARJEM JEZERNIKOM, antropologom, ki prihaja s Filozofske fakultete v Ljubljani, in dr. KSENIJO ŠABEC s Katedre za kulturologijo na Fakulteti za družbene vede UL. Zanimalo pa nas bo tudi, kakšni smo v očeh drugih; in to, kaj o nas samih lahko izvemo in razberemo iz fraz in pregovorov ter iz ljudskega pesništva in pripovedništva.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.