Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Primorska kronika • servizi

Primorska kronika 20 let muzeja

08.05.2024

Jutri bo minilo 20 let od zamisli, da bi opuščene in propadajoče vojašnice ob robu Pivke preuredili v muzej. V občini so prepoznali razvojno priložnost, na Ministrstvu za obrambo ocenili, da je projekt uresničljiv, našel se je evropski denar in obnova se je začela. Danes je Park vojaške zgodovine pomemben dejavnik na področju turizma v regiji, pa tudi na nacionalni ravni.

Primorska kronika Čas preizkusov

07.05.2024

Prva maturitetna izkušnja za dijake četrtih letnikov je tudi letos esej iz slovenščine ali drugega maternega jezika, s slovenščino pa se je začelo tudi nacionalno preverjanje znanja za šesto in devetošolce. Naša ekipa je obiskala Srednjo ekonomsko-poslovno šolo in Osnovno šolo Antona Ukmarja v Kopru in zbrala prve vtise dijakov in osnovnošolcev.

Primorska kronika Obnavljajo Trg Evrope

06.05.2024

Simbol Nove Gorice in Gorice bo kmalu v novi preobleki. Gre za eno najpomembnejših naložb v okviru projekta Evropske prestolnice kulture 2025.

Primorska kronika Prispevek trajnostni mobilnosti

03.05.2024

V Novi Gorici, kjer so uspešno zaključili večja projekta s področja trajnostne mobilnosti. Po mestu so uredili kolesarske steze in obnovili kar 25 avtobusnih postajališč. Naložbi sta stali 6 milijonov evrov, polovico denarja sta prispevali Evropska unija in država, ostalo občina.

Primorska kronika Kako se izogniti nesreči pri delu?

02.05.2024

V prostem času, tudi med prazniki, veliko postorimo na vrtu, v gozdu, na njivi, v sadovnjaku in še kje. Ob tem uporabljamo različno orodje in stroje. Pa znamo z njimi ustrezno rokovati? Nesreča se namreč lahko zgodi že s škarjami, kaj šele z motorno žago ali traktorjem. O varnem delu in njegovih pasteh smo se pozanimali na Srednji gozdarski, lesarski in zdravstveni šoli v Postojni.

Primorska kronika Praznovanje 1. maja na Socerbu

01.05.2024

Mednarodni praznik dela so po vsej državi obeležili s prireditvami in dogodki. Letos spet tudi na Socerbu. Mestna občina Koper je nekoč zelo obiskano praznovanje, obudila pred petimi leti. Tudi tokrat je pritegnilo veliko obiskovalcev od blizu in daleč, uživali so v zabavnem in sproščenem programu.

Primorska kronika 20 let Slovenije v EU

30.04.2024

Jutri, 1. maja, bo minilo 20 let od vstopa Slovenije v Evropsko unijo. Bila je to peta in največja ter najbolje pripravljena širitev Evropske unije v njeni zgodovini. Poleg Slovenije je v skupnost tedaj vstopilo še devet držav srednje in vzhodne Evrope. To je članicam prineslo možnosti za razvoj gospodarstva in drugih področij, ki vplivajo na kakovost življenja njihovih državljanov. Seveda pa ne manjka niti izzivov.

Primorska kronika Nogomet Gorica - Primorje

29.04.2024

Včerajšnja nedelja je postregla z dvema končnima odločitvama v domačih nogometnih prvenstvih. Tri kroge pred koncem sezone so novi državni prvaki postali Celjani, ki so dokončno oddaljili Olimpijo in nogometašice Mure. V drugoligaškem tekmovanju pa vrhunec z derbijem Gorice in Primorja, ki so ga s 3:2 dobili Ajdovci.

Primorska kronika Končna rešitev za prebivalce

26.04.2024

Še so kraji v Sloveniji, kjer ob vsakem večjem vetru padajoča drevesa in veje poškodujejo daljnovode in s tem povzročajo izpad električne napetosti. Kaj to pomeni za življenje v kraju si težko predstavljamo- poslovati ne morejo banke, trgovine, gostilne, vprašljivo je ogrevanje domov. S takimi težavami se zadnja leta soočajo prebivalci Podbrda, a rešitev so odgovorni v elektro podjetjih Primorske in Gorenjske našli v železniškem predoru, ki povezuje Bohinjsko Bistrico in Podbrdo

Primorska kronika Turizem

25.04.2024

Nič kaj obetavne vremenske napovedi pa mnogih ne bodo odvrnile od krajših počitnic ali enodnevnih izletov, ki si jih bodo privoščili pred in med prvomajskimi prazniki. In čeprav obmorska letovišča v teh hladnih dneh skoraj samevajo, ponekod tečejo še zadnje priprave pred začetkom turistične sezone, turistični delavci pa prve obiskovalce pričakujejo že ta konec tedna.

Primorska kronika Navijaška norišnica na košarkarskih tekmah v Ilirski Bistrici

25.04.2024

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Primorska kronika Še bolj povezani

24.04.2024

Danes je zapeljal prvi vlak med Opčinami in Reko. Vzpostavitev nove čezmejne povezave je plod sodelovanja Slovenije, Italije in Hrvaške v sklopu evropskega projekta, ki spodbuja uporabo javnega prevoza in izboljšuje povezanost podeželskih ter čezmejnih območij. Prvi potniki so bili nad potovanjem navdušeni.

Pagina 1 di 11
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov