Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Otroci - Arhiv

Male sive celice: OŠ Gustava Šiliha Laporje in OŠ 8 talcev Logatec

V tretji oddaji se pomerijo Zana, Rok in Primož iz OŠ Gustava Šiliha Laporje (rumeni) ter Julia, Polona in Lovro iz OŠ 8 talcev Logatec (vijolični). Medtem ko so jim cvetovi jablane, vaniljin sladoled in pomirjajoče barve pisani na kožo, jim nekoliko več težav povzročajo zgodovina športa, lomljenje špagetov in zaščita pred strelami. Komu manj preglavic povzroča labirint in kdo ve, kakšna je širina belih črt zebre pri nas, pa v tokratnih Malih sivih celicah. Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Hitre celice #3

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Jedi iz jajc 2. Živali, ki domujejo (tudi) v ljubljanskem Živalskem vrtu 3. Zgodovinske osebnosti Francije

Lomljenje špagetov

Strokovnjaki za testenine sedaj nad našimi dejanji ne bodo navdušeni, saj pravijo, da špagetov pri kuhanju nikoli ne smemo razlomiti. Še dobro, da je to matematičen, in ne kuharski poskus, ker bi nam potem spodletelo. Lotimo se torej lomljenja špagetov. Pri upogibanju špageta so napetosti največje na sredini oziroma na vrhu loka in tam bo špaget tudi počil. Poglejmo! Aha, oba konca odlomljenega špageta sta ob poku zanihala in se ukrivila tudi v nasprotni smeri. Ta nihljaj je zadoščal za nov zlom, saj so bili nekateri deli špageta napokani že zaradi prvotnega ukrivljanja. Špaget se je zato razletel na tri (oziroma štiri) kose. Gre za nepričakovan razplet, saj bi pričakovali zlom na dva (ne nujno enako dolga) dela, in to se včasih tudi zgodi, vendar v več poskusih ugotovimo, da se špaget razleti na tri oziroma štiri dele. To se je torej zgodi zaradi ukrivljanja v eno in nato ukrivljanja v drugo smer. Pravilen je odgovor C.

KITARA: Kako se naučimo igrati kitaro?

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. You tube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCQThbQZm1dQKaHMgag7RyfA

O šeng fuju, bontonu za mizo in igranju kitare

V Pijinem stanovanju obstajajo določena pravila, to vemo vsi. No, razen Firbcologov. Kako neki jim je padlo na pamet, da so Pii pospravili stanovanje? Pia je bila … presenečena, milo rečeno. Nekateri so se raje odpravili na teren – Lara in Amar k strokovnjakinji za bonton, Jaka in Uma se učita, kako se igra kitaro, Kaja in Naja pa nakupujeta v trgovini brez plastične embalaže. Medtem pa je v stanovanju nastala prava drama. Nekaj je izginilo in krivec je … kdo drug kot tisti, ki so pospravljali.

BONTON: Kakšen je bonton za mizo?

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. You tube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCQThbQZm1dQKaHMgag7RyfA

TRGOVINA BREZ EMBALAŽE: Kaj lahko kupimo v trgovini brez embalaže?

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. You tube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCQThbQZm1dQKaHMgag7RyfA

Kaj narediš, če kdo prdne v dvigalu?

Dr. Kakadudu rešuje svet čisto po svoje, z govorjenjem. Za praktične življenjske nasvete je povprašal najzvestejše prijatelje.

A tekoče stopnice lahko spiješ?

Dr. Kakadudu rešuje svet čisto po svoje, z govorjenjem. Za praktične življenjske nasvete je povprašal najzvestejše prijatelje.

Nika in dvigala

Dvigala so lahko zoprna reč. Majhna, brez oken in čudno se premikajo. Se strinjate? Tako pravi tudi Nika! Pepe pa meni, da lahko njeno težavo hitro odpravimo. Le kako?

Zaplešimo in zapojmo: Zvočnik na pločnik

Čas je, da se nagradimo in imamo pravo zabavo! Tokrat smo se zabavali z otroki iz OŠ Oskarja Kovačiča iz Ljubljane - pridružite se nam! Za lažje prepevanje pa še besedilo: ZVOČNIK NA PLOČNIK Stokrat sem hodil po ulici njeni, stokrat pred blokom kjer ona živi. Stokrat od zime do pozne jeseni, gledal če luč v njeni sobi gori. Bil sem še mlad in zaljubljen kot strela, tedne in mesece zbiral pogum. Če pa za hip me je kdaj opazila, že je zaslišala škripanje gum. Dal sem en zvočnik en zvočnik na pločnik, vzel sem kitaro in dal jo na glas. Dal sem en zvočnik en zvočnik na pločnik, celo naj ulico ruka ta bas. ZVOČNIK NA PLOČNIK (J. POTREBUJEŠ/J. POTREBUJEŠ/ J. POTREBUJEŠ, M. MRČELA, B. GRABNAR) IZVEDBA: ČUKI, VIDA RUPARČIČ, ANISA HASANOVIĆ, TINA INDIHAR KOREOGRAFINJA: ANITA VIHTELIČ

Š...trik: izginjujoči kovanec

Kakadudu je nejeveren in ne verjame, da zna Pepe izvesti trik, kjer bi kar koli izginilo. Tako je prepričan vase, da mu podari svoj edini kovanec - le kaj se zgodi?!

Pepe pa zna: dvigalo za bonbone

Ste utrujeni in bi želeli pojesti čokoladni bonbon? Ribič Pepe ima rešitev! ????

Zaplešimo in zapojmo: MRAVLJICE

Zapojmo in zaplešimo z ribičem Pepetom in druščino prijateljev! MRAVLJICE SMO PRIDNE DAN ZA DNEM DELO SE NAM SPLOH NE ZDI PROBLEM DELO OSREČUJE IN KREPI MRAVLJICE VKUP' DRŽI LA LA LA LA.... VSAKA MRAVLJA ZGODAJ ZJUTRAJ VSTANE VSATNE ZGODAJ VSTANE IN PRETEGNE DOLGE SI ROKE NE NOGE! - OK Z NJIMI TRUDNE OČKE SI POMANE - SI POMANE IN PRE.. IN PREPEVA KO NA DELO GRE ENA NESE LIST OD BOROVNICE BOROVNICE MMM DRUGA NALOŽI SI CEL KROMPIR NE KROMPIR! - OK TRETJA TEŽKO DLAKO OD LISICE - OD LISICE JOJ! VSAKA NEKAJ NOSI DA JE MIR IN ZVEČER SE VRNEJO V STRANIŠČE NE V MRAVLJIŠČE EJ! KO ŽIVALI DRUGE GREJO SPAT NE ŠE SPAT! - OK SPREMENIJO DOMEK V PLESIŠČE JA PLESIŠČE TO! Z NOGAMI ZAČNEJO CEPETAT Avtor glasbe in besedila : Jože Potrebuješ Aranžma : Jože Potrebuješ in Boštjan Grabnar RTV Slovenija, Ribič Pepe, sezona 2019/20

Zaplešimo in zapojmo: Cel svet imaš na dlani

Zapojmo in zaplešimo skupaj! DAJ PODAJ MI SVOJO DLAN NI RAZLOGA DA SI SAM NI RAZLOGA ZA SKRBI NAJ LJUBEZEN GOR DRŽI VSE POVEŽE NAJ POČITNIŠKO VESELJE POGLEJ OKOLI SEBE KAKO SE SVET VRTI SREČA VEDNO DOBRE SPREMLJA TAKŠNE KOT SI TI CEL SVET IMAŠ NA DLANI VSE LAHKO DOBIŠ VEDNO BOM NA TVOJI STRANI KO SI ZAŽELIŠ POGLEJ OKOLI SEBE KAKO SE SVET VRTI SREČA VEDNO DOBRE SPREMLJA TAKŠNE KOT SI TI CEL SVET IMAŠ NA DLANI VSE LAHKO DOBIŠ VEDNO BOM NA TVOJI STRANI KO SI ZAŽELIŠ Glasba in aranžma : Jože Potrebuješ Besedilo : Jože Potrebuješ in Aleksander Ritter RTV Slovenija, Ribič Pepe, sezona 2019/20

Pepe na obisku: Nika in dvigala

Otroci so Pepetu sporočili, da ima njihova sošolka strah pred dvigali. Seveda je Pepe takoj vzel pot pod noge in odšel na pomoč. Skupaj so se soočili s strahom - jim je uspelo?! Seveda so tudi zapesali! Pridružite se nam!

Katarina in Lyra

Je to Katarina? Ali Lyra? Hm ... Sestrici sta si tako zelo podobni, da ju je težko ločiti. Prav ste uganili, dvojčici sta. Spoznajte ju!

Igrajmo se ristanc!

Katarina in Lyra bosta prvič naredili ristanc. Saj poznate to igro? Najprej morata narisati polja in jih oštevilčiti ... Do katere številke bosta prešteli?

Razlike do pike

Brišimo prah, skupaj s prijatelji, pridruži se nam tudi ti! Uu, uau, uu, uiii, kriškraš, prah je naš! Kriškraški že imajo krpice v šapicah in so pripravljeni na čiščenje. Le Črtica svojo krpo pogreša … Kam se ji je skrila? Pomagajte jo najti … In poiščite vse razlike v studiu ter med dvojčicama Katarino in Lyro.

Ristanc in rolerji

Ker se Katarina in Lyra radi vozita z rolerji, sta se poskusili ristanc igrati na čisto poseben način ... Preverite.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...