Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmi in serije - Arhiv

Divjina v srcu (V.), britanska nadaljevanka, 4/10

Danny in Alice pripravljata geparda Ngozija za izpust v divjino, a Danny z mislimi ni pri stvari. Razmišlja o tem, da bi Alice zaprosil za roko. Stvari se zapletejo, ko se na Mari prikaže Olivia, Dannyjeva pastorka. Z Alice se ne razume, saj misli, da je Danny pozabil na njeno mamo, kaplja čez rob pa je, ko izve, da gepardka Jana umira. Alice se umakne, da bi Olivia lahko preživela nekaj časa z Dannyjem. Ko Olivia odkrije zaročni prstan, na Mari ukrade vozilo in se odpelje. Na cesti najde ranjenega Ngozija in ga odpelje nazaj v Leopardov brlog. Ngozi je možgansko mrtev, a z njegovo ledvico lahko rešijo Jano. Danny vendarle zaprosi Alice za roko.

Divjina v srcu (V.), britanska nadaljevanka, 3/10

Na Mari poteka lepotno tekmovanje. Ker je gostov preveč, se nekaj lepotic nastani v Leopardovem brlogu. Fatani se zagleda v Buhle, eno od tekmovalk, ki pa ima skrivnost. Fatani, Dup in Caroline ji pomagajo, da bi ostala na tekmovanju, a Buhle na koncu odstopi. Danny si omisli mobilno kliniko, s katero bi lahko pomagal tudi živalim, ki jih lastniki ne morejo pripeljati do klinike za živali. Alice to razburi, saj je mobilna klinika zanju veliko finančno breme. Spreta se, vsak je prepričan, da je njegov projekt pomembnejši, zato zanemarita delo . Ko breja krava pogine, pa se spomnita, kaj je pomembno.

Morilec z jezera, francoska nadaljevanka, 8/8

Soseda Laure, ki odkrije skrb vzbujajoče stvari o svojem možu Williamu, zahteva od njega pojasnila. Policisti sumijo, da je načelnico Varello ugrabil morilec z jezera, Clovisu pa končno uspe ugotoviti identiteto okostja. Bo Lise, ki je čedalje bliže odkritju morilca, ogrozila še svoje življenje?

Bolnišnica New Amsterdam (I.), ameriška nadaljevanka, 9/22

Max se je odločil, da se ne bo zdravil z obsevanjem in kemoterapijo, ampak s tarčno imunoterapijo. Dr. Sharpova ga prepričuje, da je to preveč tvegano, vendar neuspešno. Zato poišče najboljšega zdravnika, ki se ukvarja s tem. Reynolds pričakuje, da se mu bo Lauren opravičila zaradi neumestne izjave, ki jo je dala Evie. V bolnišnico pripeljejo bolnico z nenavadnim srcem. Max je pretesen. Dr. Kapoor da Elli denar za operacijo psa. K Iggyju pridejo starši s sinom, ki bi rad spremenil spol.

Divjina v srcu (V.), britanska nadaljevanka, 2/10

Leopardov brlog v mestu pomaga graditi šolo. Danny si poškoduje hrbet, zato ga začne skrbeti starost. Lewis, novi veterinar na Mari, in Rowan se domislita zelenega lova – živali, ki jih mora pregledati veterinar, bodo z uspavalnimi puščicami ustrelili gostje in za to plačali. Vanessa se za nasvet obrne na Dannyja in Alice, ki se odpravita na Maro, da bi si zadevo ogledala. Lewis naredi vtis na Alice. Ko pa gost belo levinjo ustreli z napačnim odmerkom uspavala, se stvari zapletejo. Na pomoč morata priskočiti Alice in Danny, ki ugotovi, da še ni za v staro šaro. Du Plessis odpelje Caroline na medene tedne v razkošen hotel. Caroline razburi odnos upravnika do njenega moža. Kaplja čez rob je, ko jima ne dovoli v restavracijo. Rowan se Dannyju in Alice opraviči in ju prosi, naj bosta veterinarja na Mari.

Na svoji zemlji, slovenski igrani film

Vojna drama. Dogajanje opisuje zadnji leti osvobodilnega boja na slovenskem Primorskem med 2. svetovno vojno. Začne se s prihodom nemškega oficirja Kutschere v Baško Grapo, kjer namerava iztrebiti vse tamkajšnje »bandite«. A tu so vsi krajani na strani narodnoosvobodilnega boja. Le Drejc še omahuje, vendar se v imenu ljubezni do partizanke Tildice nazadnje spreobrne tudi on. V Štigličevi epopeji o narodnoosvobodilnem boju, posneti po noveli in scenariju Cirila Kosmača, so nastopili naturščiki in slovenski gledališki igralci v svojih prvih filmskih vlogah. Prvi slovenski zvočni celovečerni igrani film Na svoji zemlji se je leta 1949 kot prvi slovenski oziroma jugoslovanski film predstavil v tekmovalnem programu filmskega festivala v Cannesu. NA SVOJI ZEMLJI / SLOVENIJA / 1948 režija France Štiglic, scenarij Ciril Kosmač (po noveli Očka Orel), fotografija Ivan Marinček, montaža Ivan Marinček, glasba Marijan Kozina, igrajo Lojze Potokar, Franc Presetnik, Mileva Zakrajšek, Štefka Drolc, Miro Kopač, Avgusta Danilova, Majda Potokar, Boris Sešek, Stane Sever, Metka Bučar, Jože Gale, Andrej Kurent, Ivan Ivo Belec, restavracija filma Iridium Film za Slovenski filmski center

Poti svobode, poljska nadaljevanka, 9/13

November 1923. V Krakovu vlada ozračje negotovosti, stavkajo železničarji in uslužbenci pošte. Na shodu komunistk policija aretira Kazimiero. Marynia se jo trudi spraviti iz pripora. V uredništvu izbruhne nov spor. Karol Doster izjavi, da bo distribucijo tednika prevzel IKC, Alina in Marynia pa temu nasprotujeta. Za Jerzyja Raczka postane očitno, da ne more več ostati v vojski. Sleče uniformo in vse postavi na kocko. Začeti hoče znova, tako kot nekdanja Szymonova ljubezen Basia Maziarek, ki se priseli v Krakov.

Divjina v srcu (V.), britanska nadaljevanka, 1/10

V Leopardovem brlogu je slonov preveč, zato jih morajo preseliti v narodni park, kar pa pomeni pot čez Maro. Danny in Alice morata za pomoč prositi Vanesso in Rowana. Rowan je presenetljivo hitro pripravljen pomagati, saj ima za to skriti motiv. Caroline in Du Plessis se pripravljata na poroko, ko v Leopardov brlog prispe Carolinin stari prijatelj Gene. Kmalu je jasno, da nad poroko ni ravno navdušen. Du Plessisu prijatelja pripravita nepozabno fantovščino, po kateri se zbudi sredi goščave. Caroline skrbi, da ima Gene prav in da se je odločila narobe, sploh ko Du Plessisa na poročni dan ni na spregled. Ko pa vendarle prispe, je Carolinin strah pozabljen.

Ku'damm 59, nemška nadaljevanka, 6/6

Wolfgang se po rojstvu otroka vrne k svoji ženi Helgi, ni pa se pripravljen odreči svoji zvezi s Hansom. Helga je pripravljena storiti vse za svojo družino. Medtem se Eva zbudi iz kome. Obtoženemu Joachimu lahko alibi zagotovi samo Ninette. Pa mu ga bo?

Molitev, francoski film

Odličen in verističen film o temeljih prevzgojnega procesa v komuni, ki spominja na institucije Don Pierina, znanega tudi v naših krajih. Trpek, pa vseeno optimističen film o moči vere in drugi možnosti v življenju. Thomas, bister, a težaven 22-letnik, ima težave z drogo. Namesto v zapor ga sodnik pošlje na odvajanje v komuno, v kateri se v francoskih Alpah zdravijo mladi iz različnih držav in z različnim družbenim položajem. Vodi jih katoliški duhovnik, bistvo prevzgojnega procesa so molitve, solidarnost in težaško fizično delo. Trdo življenje ni za vsakogar in Thomas ima na začetku obilo težav, enkrat tudi pobegne. Po vrnitvi naveže stike dekletom iz kraja, zaljubita se in vse kaže, da se mu ponuja še ena, verjetno zadnja priložnost za novo življenje. Film je bil popolnoma zasluženo nagrajen s srebrnim medvedom za najboljšo moško vlogo v Berlinu 2018. Leto produkcije: 2018 Država: Francija Žanr: drama Režija: Cédric Kahn Scenarij: Fanny Burdino, Samuel Doux Igrajo: Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl, Hanna Schygulla

MamaOčeSin, britanska nadaljevanka, 2/8

Caden preživi možgansko kap in operacijo, toda zdravnik opozori Kathryn in Maxa, da bo okrevanje dolgo in naporno ter da se bo sinov značaj po vsej verjetnosti spremenil. Kathryn se ne gane od njegove postelje in obuja boleče spomine na svoj ponesrečeni zakon, ločitev in izgubo sina. Maggie in Nick začneta raziskovati umor zasebnega preiskovalca. Po uradnem srečanju Angela Howard, nova vodja opozicije, obišče Maxa še na samem …

Fortunata, italijanski film

Družinska drama… Italijanski film o mladi materi, ločenki, ki se vsak dan posebej bori za preživetje in za svojega otroka. Ko je že tik pred tem, da bo odprla svoj frizerski salon, se začnejo zaostrovati zadeve z njenim možem, s katerim uradno še nista ločena. Tudi on se poteguje za skrbništvo nad hčerjo, zato se mora mati s hčerjo podati k psihologu, da skupaj pridejo do dna čudnemu vedenju hčerke. Toda mlada mati – Fortunata (Jasmine Trinca) se zaplete tudi s psihologom, ki se ne more upreti njenim čarom in s tem ogrozi tudi svojo neodvisnost in pravico do sreče, ki ji pripada. Jasmine Trinca, ki igra Fortunato je na filmskem festivalu v Cannesu (2017) prejela nagrado sekcije Posebni pogled kot najboljša igralka. Igrala je v filmih Sinova soba in Med, ki smo ju predvajali tudi na naši televiziji. FORTUNATA / ITA / 2017 Režija: Sergio Castellitto / Scenarij: Margaret Mazzantini / Igrajo: Alessandro Borghi, Edoardo Pesce, Emanuela Aurizi, Hanna Schygulla, Jasmine Trinca, Rosa Diletta Rossi, Stefano Accorsi…

Bolnišnica New Amsterdam (I.), ameriška nadaljevanka, 8/22

Max se končno začne pripravljati na zdravljenje. Sharpova mu svetuje, naj osebju pove, da ima raka. Reynolds praznuje rojstni dan in misli, da mu je bolnišnica kupila drag aparat za ločevanje celic. Njegova punca Evie bi mu rada pripravila super zabavo. Zato gre po nasvete k Bloomovi. Ta je izčrpana, saj je delala dvojno izmeno, tudi v drugi bolnišnici. Kapoor se zbliža s sinom. Max si zaradi odločitve nekega bolnika premisli in se želi zdraviti drugače, ne s kemoterapijo.

Mož v beli obleki, angleško-ameriški film

V laboratoriju podjetja za izdelavo tekstilnih izdelkov dela Sidney Stratton, genialni laboratorijski delavec, ki ljubi znanstveno eksperimentiranje, vendar se v svoji službi počuti omejenega. Stratton si je v znanstveni karieri zadal visoki cilj izumiti umetno blago za obleko, ki bo odporna na umazanijo in se ne bo nikdar obrabila. Njegova ideja v družbi povzroči škandal. Najprej ga v službi odpustijo, toda Strattonu s pomočjo Daphne, hčere bogatega investitorja Birnleyja, uspe izdelati prototip obleke. Birnley, ki je navdušen nad izumom, blagoslovi množično produkcijo. Medtem se proti Strattonu oblikuje velik in močen tabor, ki v ideji neuničljive obleke predvidi grožnjo obstoječi ekonomiji, zaton tekstilne industrije in izgubo delovnih mest. V ironičnem preobratu se Strattonova obleka v ključnem trenutku razgradi in genij postane žrtev posmeha. Klasika britanske komedije. MAN IN THE WHITE SUIT Angleško-ameriški film, 1951 Režija: Alexander Mackendrick / Scenarij: Roger MacDougall / Igrajo: Alec Guinness, Joan Greenwood, Cecil Parker

Pošast, italijansko-francoski film

Huronska komedija Roberta Benignija je bila svojčas eden od najdobičkonosnejših italijanskih filmov. Loris je dobrosrčen, a ne najbolj blagoslovljen moški na svetu. Zaposlen je v supermarketu kot upravljalec izložbenih lutk, vendar hrepeni po napredovanju, zato se uči kitajsko. Že več mesecev ni plačal najemnine, nima niti žene ali dekleta. Nekega večera na zabavi sliši govorice, da je neka udeleženka zabave nimfomanka. Loris se čuti dolžnega in se loti zapeljevanja, a naredi usodno napako: za žrtev izbere napačno žensko, ki nedolžnemu Lorisu pobegne in dogodek prijavi policiji. Zaradi sumljivega vedenja postane nebogljeni Loris glavni osumljenec v primeru serijskih umorov in posilstev, s katerimi se trenutno ubada policija. Šef policije je trdno odločen, da bo strašnega Lorisa zasačil sredi enega njegovih krvavih pohodov. Privlačna policistka Jessica nastopi pod krinko Lorisove nove sostanovalke. Kmalu Jessica podvomi, ali je Loris res takšna pošast, za kakršno ga imajo, ali pa gre v resnici za velik nesporazum. Izvirni naslov: IL MOSTRO / Italijansko-francoski film, 1994 / Režija: Roberto Benigni / Scenarij: Roberto Benigni, Vincenzo Cerami / Igrajo: Roberto Benigni, Michel Blanc, Nicoletta Braschi

Divjina v srcu (IV.), britanska nadaljevanka, 10/10

Alice in Danny sta odkrila, da sta ustvarjena drug za drugega in si izpovedala ljubezen, saj je Alice zaradi Vanessine spletke skoraj zapustila Leopardov brlog. Po viharju, ki je podrl velik del ograje parka, še vedno iščejo pobeglo levinjo in slonico z mladičema. Lačna levinja se znajde v mestu ob nepravem trenutku, slonica pa je bedela ob bolni malčici. Izkaže se, da gre za virusno obolenje. Brlog je trenutno brez zalog zdravil. Vanessa z Mare bi jim lahko posodila antivirotik, ampak kaj, ko jo je Danny zavrnil v ljubezni… Bo mala slonica preživela okrutnost zavrnjene sosede?

Poti svobode, poljska nadaljevanka, 8/13

December 1922. Sestre Biernacke in vsi člani uredništva se odpravljajo na koncert violinistke Ester Holtorp. Med Szymonom in Marynio se vname spor, ko se Szymon namesto na koncert odpravi na vojaško urjenje. V zadnjem trenutku si premisli, v gledališču pa Marynio najde v kočljivem položaju. Spet je negotovo, ali se bosta poročila. V parlamentu potekajo predsedniške volitve. Alina in Rudolf se odpravita v Varšavo, da bi videla novoizvoljenega Gabriela Narutowicza. Kazimiera Biela izsili objavo članka, ki močno razburi urednico Alino. Anna izgubi tla pod nogami zaradi pisma Ignacyja, ki se hoče ločiti. Janina skuša brata odvrniti od namere.

Divjina v srcu (IV.), britanska nadaljevanka, 9/10

Alice je v divjini pustila nezavestnega Dannyja in peš odšla po pomoč, saj sta med vožnjo domov v viharju, ki je lomil drevesa, doživela nesrečo. Veja je prebila vetrobransko steklo in ju ranila. Alice se nekako prebije do Mare in zjutraj se odpravijo iskat Dannyja, ki pa ga ogroža hijenski pes. Še dobro, da sta prejšnji dan rešila žirafjega samca, saj prav ta nezavestnega obvaruje pred mrhovinarji. Se bo Alice odselila ali zavzela mesto v Dannyjevem srcu, ki si ga nadvse želi tudi Vanessa?

Wisting, koprodukcijska nadaljevanka, 4/10

Line je vse bolj prepričana, da je bil Viggo umorjen, oče pa je noče poslušati. Zaposlen je s svojo preiskavo, saj ob nasadu smrečic odkrijejo vodnjak z več Godwinovimi žrtvami. Zdi se, da je policija morilcu že tik za petami, nato pa John stori usodno napako. Noč preživi z Line in tako novinarjem izda, kdo je. V težavah je tudi Line, saj njen avto zapuščen najdejo ob cesti.

Njena služba, grški film

Drama. Panayiota je 37 letna gospodinja, ki živi z možem in dvema otrokoma v preprosti soseski v Atenah. Njihovo sicer mirno življenje je iztirila gospodarska kriza, ki je najbolj prizadela prav Grčijo. Kostas, Panayiotin mož je ostal brez službe in z dvema šoloobveznima otrokoma se težko prebijajo skozi vsakdan. Toda nenadoma se Panayioti ponudi služba … Njej, ki še nikoli v življenju ni imela službe, njej, ki je prišla s patriarhalnega podeželja, neizobražena in nesamozavestna, njej se ponudi služba čistilke v trgovskem centru na obrobju mesta. Čeprav je služba naporna, s spremenljivim delovnim časom in različnimi pritiski od poslovodje »zgoraj«, Panayioto postopoma osebnostno spremeni … Postane bolj neodvisna in s tem bolj svobodna, pridobi na samozavesti in prvič v življenju začuti kanček spoštovanja s strani svoje družine. Ona, ki ni bila nič drugega kot vaško dekle, ki je imela srečo, da jo je Kostas poročil in odpeljal v mesto, ona sedaj preživlja družino, medtem ko mora Kostas, ponosni Grk, doma sesati in voziti otroka v šolo. Tudi ko se izkaže, da je Panayiota samo delovna lutka v rokah brezobzirnih novih kapitalistov, ki jo najprej na polno izkoristijo in nato odpustijo, tudi tedaj Panayiota ne obupa, ker ni več tista oseba, kot je bila pred službo. Kot človek je spoznala, kaj je svoboda in neodvisnost, začutila je, kaj pomeni, če si spoštovan in čeprav se zdi zopet vse brezupno, ne bo nikoli več klecala od strahu ali pomanjkanja samozavesti … Marisha Triantafyllidou, ki igra Panayioto je s portretom zaposlene čistilke opravila izjemno delo in pripomogla k večji prepoznavnosti filma! HER JOB /GREECE, FRA, SERBIA / 2018 Režija: Nikos Labôt / Scenarij: Katerina Kleitsioti, Nikos Labôt / Igrajo: Marisha Triantafyllidou, Dimitris Imellos, Maria Filini, Eleni Karagiorgi, Konstantinos Gogoulos, Eirini Asimakopoulou, Danae Primali, Dimitra Vlagopoulou, Orfeas Aggelopoulos, Georgia Tsagaraki, Areti Seidaridou, Ioanna Mavrea, Nikol Drizi, Youla Boudali, Spyros Kribalis, Hovik Karampetian …

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11