Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Poletna scena - Arhiv

Poletna scena

Nocoj zaključujemo letošnjo sezono oddaje Poletna scena.Vsebina oddaje: nagrajenci sarajevskega filmskega festivala, kaj se bo dogajalo na festivalu Mladi levi, gostji v studiu: tandem Eclipse, ️retrospektiva Stojana Kerblerja sedaj v UGM. Bili smo na dnevih poezije in vina ter na festivalu Tartini v Piranu.

Poletna scena

V živo se bomo oglasili iz Kina Šiške, ki letos praznuje deseto obletnico, nocoj z zasedbo Deerhunter. Na odru ljubljanskih Križank muzikal Mojster in Margareta v izvedbi Gledališča LDM »Novaya scena« iz Sankt Peterburga. Premiera serije Jezero, ki jo bomo na Televiziji Slovenija lahko prvič spremljali decembra in nov film QuentinaTarantina Bilo je nekoč v Hollywoodu. Predstavljamo tudi nove slikanice, ki jih je izdala založba Mladinska knjiga ob 80-letnici Svetlane Makarovič in Jelke Reichman.

Poletna scena

Nocoj se bomo neposredno javili z otvoritvenega večera Dnevov poezije in vina na Ptuju, kjer bo priznani nemško-bolgarski pisatelj Ilja Trojanow prebral pismo Evropi, gostja v studiu bo angažirana pisateljica Gabrijela Babnik, ki bo predstavila svoj najnovejši roman, na festivalu Panč bodo danes nastopili tuji komiki predsvem iz ZDA, Kanade in velike Britanije – iz držav, kjer je stand-up komedija doma. V Slovenj Gradcu bodo v Koroški galeriji likovnih umetnosti odprli razstavo na temo Pussy Riot umetnice Tine Dobrajc, čez meje smo tokrat pogledali v Lichtenstein.

Poletna scena

V nocojšnji oddaji bomo preverili aktualno dogajanje Sarajevskega filmskega festivala, obiskali začetek festivala Panč, goste Dnevov poezije in vina pa spremljali na branju na Ljubljanici. Ogledali si bomo tako razstavo Hommage Zmagu Posegi: Deset let kasneje v atriju Plečnikovih Križank kot tudi Muzej tihotapstva na Pristavi pri Novi Gorici ter se na Festivalu kratkega filma pogovarjali s filmskim strokovnjakom Jeanom Perretom, nekdanjim dolgoletnim vodjo festivala Visions du Réel.

Poletna scena

V oddaji Poletna scena danes reportaža s Sarajevskega filmskega festivala, ki poteka ta teden, bili smo na muzikalu ONJEGINOV DEMON, ki prihaja v Ljubljano z gledališčem LDM »Novaya scena« iz Sankt Peterburga. Z mednarodnega bienala Likovne vizije, ki se je začel v Novem mestu, v studio prihaja Eva Petrič. Bili smo tudi na večerih pred Dnevi poezije in vina v Petanjcih in spremljali javno predvajanje radijskih iger – projekt Zvočno gledališče v bazenu na Vrhniki.

Poletna scena

Poletna scena je danes na Reggae festivalu na Sotočju in na Jazz kampu Kranj. Zabeležen je ljubljanski koncert skupine Lolita, ki deluje že 32 let. Po treh desetletjih življenja in delovanja v New Yorku se je v rodni Koper vrnil vizualni umetnik in glasbenik Emil Memon. V rubriki moda gostimo oblikovalko Janjo Videc, ki svojo znamko Witches Sisterhood predstavlja v Muzeju arhitekture v Ljubljani. Gosta v studiu pa sta književnik Jurij Hudolin in rapper Zlatko, ki sta napisala knjigo o življenju, smehu in rap poeziji.

Poletna scena

Tokratna izrazito glasbeno ubrana Poletna scena prinaša javljanje s festivala alternativne elektronske glasbe Od:vod, ki se je iz Čezsoče preselil v Ljubljano. Kar štiri dni bodo številni domači in tuji didžeji in producenti čez dan sukali v parku Tivoli, ponoči pa po klubih. Z otoka Silba se bo oglasil pionir bioakustične glasbe Boštjan Perovšek, ki na platformi Bandcamp deli svoj nov album Pavilion for Spiders s kompozicijo, ki jo je zasnoval v studiu Tomasa Saracena v Berlinu za njegov Pavilijon pajkovih mrež na 58. beneškem bienalu. Gostja v studiu bo plodovita skladateljica mlajše generacije Nina Šenk, ki se v letu 2019 veseli, da je postala najmlajša izredna članica SAZU in da njena dela izvajajo po vsem svetu, med drugim bo oktobra svetovna premiera njene nove skladbe T.E.R.R.A II na Donaueschinger Musiktage v Nemčiji, enem najpomembnejših in najstarejših festivalov sodobne glasbe na svetu, ki obstaja od leta 1921. Glasbeno pahljačo bo dopolnil koncert skupine Lolita, ki praznuje 32 let muziciranja in se ne obremenjuje z žanrskimi oznakami.

Poletna scena

Startali bomo na KAMFESTU s SLAVKOM IVANČIČEM, SAMIMI BABAMI in zasedbo DRAJNARJUVA VAMPA. V mariborski KIBLI je na ogled retrospektivna razstava ruskega umetnika, performerja in akcionista OLEGA KULIKA, ki v svojih delih ponuja revizijo mitov o Rusiji, o njeni zgodovini in umetnosti. Svoboda izražanja pa ni povsod samoumevna - na enem največjih mednarodnih festivalov sodobne umetnosti na Japonskem AICHI TRIENALE je bila razstava pod geslom Kaj sledi svobodi izražanja?, odpovedana! Se pa je na festivalu predstavila domača plesna zaseda EN KNAP in njen idejni vodja IZTOK KOVAČ zato prihaja k nam v goste. V okviru projekta Eko art Maribor sta na razstavišču Vetrinjski dvor v Mariboru na ogled dve razstavi z naslovom Eko Drava ter Poplave, sprehodili pa se bomo tudi po murskosoboškem gradu, ki je že dobrih šestdeset let domovanje Pomurskega muzeja Murska Sobota.

Poletna scena

Oglasili se bomo iz Novega mesta kjer nocoj starta jubilejni že 20. festival JAZZINTY, z otvoritvijo v soboto je v teku tudi FESTIVAL RADOVLJICA, med tem pa se je v Medulinu pri Pulju zaključuje festival ROCKS & STARS. V oddajo tokrat prihajata kar dva gosta – z JANEZOM BONČINO BENČEM bomo med drugim obujali spomine na prvi WOODSTOCK, ki letos praznuje 50 let, z literatom DUŠANOM ŠAROTARJEM pa se bomo poglobili v sodobno prekmursko literaturo, o kateri bo beseda tekla tudi knjižni v rubriki PREBERI ME.

Poletna scena

V oddaji Poletna scena pripravljamo reportažo z odprtja Kamfesta, obiskali bomo festival elektronske glasbe Hi Festival v Zasavju, v mariborski Kibli bomo na odprtju razstave kontroverznega ruskega umetnika Olega Kulika, naš gost v studiu bo Matevž Luzar, eden izmed režiserjev nove televizijske nadaljevanke našega igranega programa Jezero, premierno bomo prikazali tudi insert iz serije, obiskali bomo festival Razprostor v ljubljanski Tobačni, v rubriki Kultura bivanja pa se bomo posvetili kontejnerski arhitekturi.

Poletna scena

V oddaji Poletna scena bomo obiskali odprtje razstave Talking (about) Images v ljubljanski galeriji ŠKUC, preverili bomo, kaj ustvarja gledališka skupina Subpoetics International, ki te dni gostuje v Ljubljani, naš gost bo režiser Matjaž Ivanišin, ki bo predstavil povsem nov celovečerni film Oroslan, še pred njegovo svetovno premiero na festivalu v Locarnu, kjer se poteguje za glavno nagrado. V rubriki Film pa se bomo pogovarjali z režiserjem Samom Firstenbergom, ki se ga najbolj spomnimo po filmih Ameriški ninja.

Poletna scena

V oddaji Poletna scena bomo obiskali koncert Kleemarja v Gala Hali, pogovarjali smo se pevcem kalifornijske punk skupine Descendents na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu, predstavili bomo umetnostni sejem in teden oblikovanja, ki bosta jeseni na Dunaju, obenem nam bo Klaus Littmann pojasnil, zakaj bo v okviru svoje umetniške intervencije pogozdil celovški nogometni stadion. Naš gost v studiu bo Andrej Tomažin, mlad in prodoren pisatelj, čigar zbirka kratkih zgodb Anonimna tehnologija je nominirana za nagrado novo mesto. Ob 500 letnici Leonardove smrti predstavljamo pravkar izdano knjigo Leonardo Da Vinci; umetnik, vizionar, genij. V rubriki Čez meje pa nas bo Mojca Mavec popeljala v Berlin.

Poletna scena

Uvodni večer festivala PUNK ROCK HOLIDAY se je odvil že včeraj, nocoj pa »panksi« udarijo na polno. V Tolminu bo tudi naša ekipa. Na gradu Kromberk se odvijajo glasbe sveta, ki jih nocoj zastopa ruska zasedba HUUN HUUR TU, v goste pa prihaja MAIDA DŽINIĆ POLJAK, pevka folk zasedbe TAMAN, ki poustvarja bosansko sevdalinko in makedonske ritme ter pestrost kultur skozi glasbo približuje javnosti. Na Metelkovi starta umetniški festival recikliranja in DIY kulture RECIKLART, v muzejski rubriki pa smo se odpravili v Celje in se med arheološkimi ostanki ozrli na čas rimske Celeje ter srednjega veka. Iz sveta pa prihaja novica, da bodo pozlačeni sarkofag egipčanskega faraona Tutankamona prvič razkrili izven grobnice in restavrirali.

Poletna scena

Nocoj se javljamo s TrNOVfesta z zasedbo MOONLIGHT SKY, v goste prihaja KATARINA KLANČNIK KOCUTAR, direktorica in umetniška vodja Lutkovnega gledališča MB, saj je v soboto v Mariboru startal Mednarodni lutkovni festival z najdaljšo tradicijo - 30. Poletni lutkovni pristan bo potekal vse do 1. septembra. Istega dne se je v Kranjski gori s podelitvijo nagrad zaključil Mednarodni filmski festival KGIFF. V rubriki PREBERI ME pa vam predstavljamo in priporočamo kriminalni roman SODNI DAN, ki sta ga napisala odvetnik dr. PETER ČEFERIN, ter preiskovalni novinar in kolumnist VASJA JAGER.

Poletna scena

Pripravili bomo reportažo z mednarodnega festivala kratkih filmov Shots v Slovenj Gradcu, obiskali koncert Ramba Amadeusa na Trnovfestu in gostili mariborskega reperja Marka Kocjana – Emkeja. Seznanili vas bomo tudi z delom dobitnika nagrade za prispevek k svetovni kinematografiji Mednarodnega filmskega festivala Kranjska Gora - ruskega režiserja Viktorja Kossakovskega. Na beneškem bienalu smo obiskali paviljon otoške pacifiške države, ki izginja – Kiribatov. V rubriki Kultura bivanja pa bomo predstavili arhitekturni biro Idea:list studio.

Poletna scena

Obiskali smo Castle Kolpa Music Festival, pripravili intervju z ameriškim dvojcem Larkin Poe, ki nocoj gostuje na blejskem festivalu Okarina. Gostili bomo Gregorja Kocijančiča iz domače avdiovizualne zasedbe YGT. V filmski rubriki bomo predstavili igrano-dokumentarni celovečerec Dnevnik Diane Budisavljević, ki je na nedavno zaključenem filmskem festivalu v Pulju prejel glavno nagrado. Primorska ekipa nas bo seznanila z dogajanjem na Poletnem festivalu Piran, udeležili pa se bomo tudi koncerta Komornega orkestra milanske Scale v Narodni galeriji.

Poletna scena

Čeprav aktivnosti in ustvarjalne delavnice potekajo že vse od sobote, nocoj svoja vrata tudi uradno odpira Mednarodni filmski festival Kranjska Gora. V Novem mestu se začenja šesti festival Fotopub, v Kostelu ob Kolpi pa drugi festival Kolpa Castle music, na katerem bo nastopila tudi Siddharta. Kakšne načrte ima zasedba v bližnji prihodnosti, nam bosta zaupala Jani Hace in Boštjan Meglič, ki prihajata v goste. Blejska Okarina ponuja nastop jamajškega jazzovskega pianista Montyja Alexandra, nominiranca za grammyja in enega izmed petdesetih največjih jazzovskih pianistov vseh časov. V rubriki Čez meje pa bomo spoznali urbano poletno sceno v Beogradu.

Poletna scena

V Poletni sceni tokrat pogovor z ekscentričnim hollywoodskim zvezdnikom Crispinom Gloverjem, ki se te dni mudi na mednarodnem filmskem festivalu Kranjska Gora. Tik pred veliko preizkušnjo prihajata v goste člana vokalne zasedbe Jazzva, ki bo v soboto zastopala slovenske barve na tekmovanju Evrovizijski zbori 2019 v Göteborgu. Pod okriljem Festivala Ljubljana v Narodni galeriji nastopi Gruzijski komorni orkester Ingolstadt. V cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu se letos lotevajo temeljite obnove baročnih orgel iz leta 1743. V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki je na ogled razstava z naslovom »Vzhodno od raja – Jugoton 1947–1991«, v londonski galeriji Saatchi pa »Sweet Harmony: Rave Today«.

Poletna scena

Nocoj v oddaji Poletna scena: v Centru urbane kulture Kino Šiška bo drevi nastopila udarna britanska zasedba Skunk Anansie z divjo pevko Skin. Tam bo tudi ekipa Poletne scene. Predstavili vam bomo tudi nekaj dogodkov, ki smo jih obiskali ta konec tedna: tako smo bili med drugim na zaključku Motovunskega filmskega festivala, na katerem je glavno nagrado dobil film Hvitur, Hvitur Dagur (Beli, beli dan) islandskega režiserja Hynura Palmasona. Bili smo na Okarini na Bledu, ki ga med 23. julijem in 3. avgustom preplavlja glasba največjih svetovnih mojstrov etno glasbe, na Ptuju, kjer se je v velikem slogu zaključil festival Arsana: v zadnjem vikendu so navdušili najprej Queen real tribute šov, nato pa še akustični Tabuji, obiskali pa smo tudi Skrito dvorišče v Murski Soboti, kjer je ta konec tedna potekal zanimiv spopad harmonik. V Poletni sceni bomo nocoj gostili zanimivega gosta. V Los Angelesu v Kaliforniji se je namreč pred kratkim zaključil eden največjih festivalov kratkega filma na svetu L.A. Shorts, na katerem se je v uradni tekmovalni program uvrstil tudi film Scout slovenskega režiserja Alexa Cvetkova, ki nocoj prihaja v naš studio.

Poletna scena

Poletna scena ponuja pregled pestrega poletnega dogajanja po Sloveniji - z reportažami, javljanji v oddajo neposredno z večernih dogodkov, festivalov, koncertov in drugih prireditev, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, s pogledom čez meje naše države, in vse to tudi s kritiškim pogledom našega strokovnega očesa. Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma, muzejskih zbirk in vam kot vsako leto priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bomo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali vam bomo glasbenike, vizualne umetnike in druge izbrane goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu. Oddaja nastaja v Uredništvu oddaj o kulturi, katerega urednica je Saša Šavel Burkart, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji kulturno-umetniškega in razvedrilnega programa s kolegi iz dopisništev.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...