Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Studio 3 - Arhiv

Točka preloma

V Točki preloma o prvem letu vlade Marjana Šarca na gospodarskem področju - kako ga ocenjujejo gospodarstveniki, ekonomisti in znanstveniki? In kateri so zanjo naslednji največji izzivi?

Globus

V Globusu – britanska politika v primežu brexita. Lahko premier Johnson do 31. oktobra še uresniči obljubo o izstopu iz Evropske unije? Kakšne bi bile posledice morebitnega trdega brexita?

Tarča

V Tarči o boju za obstanek nekdanjega nacionalnega letalskega prevoznika. Zgodbe potnikov o prestavljenih in odpovedanih letih zvenijo kot slaba šala. Kdo in kam nas bo še vozil z Brnika? Kaj sploh počnejo zaposleni na mariborskem letališču?

Točka preloma

V Točki preloma o posledicah podnebnih sprememb in ekstremnih vremenskih dogodkov za gospodarstvo. Kako se prilagajajo zavarovalnice? Pa tudi o nujno potrebni sanaciji planinskih koč.

Globus

V Globusu o človekovih pravicah v času, ko države vse težje najdejo skupni jezik.

Tarča

V Tarči - je denar zavarovalnic močnejši mamljivejši od zavez politikov v koalicijskih pogodbah in sporazumih in ali bomo še naprej vedno več plačevali za dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Raziskali smo prepletenost med politiko in zavarovalnicami.

Točka preloma: Nevarni odpadki

V Točki preloma o težavah z nevarnimi odpadki v Sloveniji. Katera podjetja jih povzročijo največ? Bi potrebovali novo lastno sežigalnico nevarnih odpadkov?

Globus: Uničevanje amazonskega pragozda

V Globusu o posledicah uničevanja amazonskega pragozda, ki še zaostrujejo svetovno podnebno krizo.

Tarča: 2 TDK

Zakaj so v bitko za prvo lopato na mostu čez Glinščico zdaj na pomoč poklicali še kriminaliste? Je imel izbrani ponudnik domnevno ponarejeno ali neustrezno referenco za gradnjo zidu? Kako svoj prav dokazujejo izbrani in neizbrani gradbinci?

Globus: Drugačni obrazi Bruslja

V Globusu o drugačnih obrazih Bruslja. Evropsko unijo smo v njeni prestolnici pogledali skozi oči ljudi, ki tam živijo.

Globus: Malta, temni obraz skokovite gospodarske rasti

V Globusu: Bili smo na Malti – pranje denarja in politična korupcija, podeljevanje državljanstev v zameno za visoke naložbe. Temni obraz skokovite gospodarske rasti.

Točka preloma: Kmetijstvo

V Točki preloma: Država namerava kmetijskim podjetjem odvzeti del zemljišč, ki jih imajo v zakupu in jih razdeliti med družinske kmetije. Bi to res lahko ogrozilo prehransko varnost Slovenije ali bi - nasprotno - povečalo njeno samooskrbo ? Pa tudi o uspešnosti podjetij - katera imajo največ dobička in katera največ izgube?

Globus: Italija

V Globusu o Italiji, državi, ki še ene finančne krize ne bo preživela, a ki je prevelika, da propade.

Tarča: Odstrel divjadi

V Tarči – kmetje so obupani zaradi napadov zveri, naravovarstveniki pa zahtevajo spoštovanje zakonodaje o zaščitenih vrstah. Podpisujejo se peticije, napoveduje ustanavljanje straž, državljanska nepokorščina. Kje so rešitve?

Globus

V Globusu o novih igrah na evropskem parketu: bo spremenjena podoba evropskega parlamenta vodila v komisarsko vojno?

Tarča

V Tarči o obujanju prisluškovalne afere. Kdo je odgovoren za nezaščiteno komunikacijo med agentko Simono Drenik in arbitrom Jernejem Sekolcem in kakšen bo epilog.

Globus: Volitve v EU parlament

Evropske volitve- soočenje in analiza Uvodno soočenje nosilcev list parlamentarnih strank v četrtek, 9.5.2019 v živo ob 20-ih na prvem sporedu TV SLO: o ključnih izzivih Evropske unije. Voditelj Dejan Ladika. Soočenju sledi analiza v Globusu. Voditeljica Mojca Širok.

Tarča: Avtobusni prevozniki brez javnega razpisa

V Tarči o državnih milijonih za avtobusne prevoznike brez javnega razpisa – šoferji pa opozarjajo na kršitve njihovih pravic.

Točka preloma: Slovenska prašičereja

V Točki preloma o slovenski prašičereji: Zakaj se draži svinjsko meso? Kakšne bodo posledice za mesno industrijo in potrošnike? Kako varna je pred prašičjo kugo Slovenija?

Globus: Kitajske naložbe pred vrati Slovenije

V Globusu – pristanišča v Italiji, avtoceste in mostovi na Balkanu, prometni koridorji na Madžarskem – kitajske naložbe pred vrati Slovenije.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...