Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Tuje serije - Arhiv

Bauhaus - nova doba, nemška nadaljevanka, 4/6

Izključena študentka Dörte Helm se preseli v komuno svojega nekdanjega fanta Auerbacha, kjer poleg kmečkega dela prevzame poučevanje otrok. Walter Gropius jo obišče in ji ponudi nadaljevanje študija, vendar ji zamolči, da bodo študentke v novem študijskem letu študirale samo tkalstvo, kar je v ostrem nasprotju z emancipacijskimi ideali šole. Dörte temu nasprotuje s člankom in grafiko ter Gropiusu očita, da je počepnil pred mestnim odborom. Toda ne ve, da je ženski razred predlagala njena prijateljica Gunta. Gropius imenuje Oskarja Schlemmerja in Paula Kleeja za nova mojstra, da bi omejil prevlado mojstra Ittna. Spre se z uglednim Theom von Doesburgom, zastopnikom konstruktivizma, ki potem študente poučuje na skrivaj. Dörte dobi dovoljenje za študij stenskega slikarstva pri Oskarju Schlemmerju, to pa sproži govorice o njej in Gropiusu. Zakaj lahko počne to, kar njenim kolegicam ni dovoljeno?

Bolnišnica New Amsterdam (I.), ameriška nadaljevanka, 16/22

Dr. Goodwin pripravlja bolnišnico na enega najhujših metežev v New Yorku. Ko zaradi prometne nesreče rešilci ne morejo peljati bolnikov, se zdravniki napotijo k bolnikom v bližini. Max in dr. Sharpova obiščeta gospo, ki je doživela srčni napad. Lauren je na kliniki za odvajanje, kjer jo prosijo za pomoč pri bolnici, ki je vzela preveč mamil. Dr. Frome spremlja metež prek aplikacije na telefonu in z vsemi deli svoje navdušenje nad vremenom.

Bolnišnica New Amsterdam (I.), ameriška nadaljevanka, 15/22

Max težko posluša vice prijateljev, ki z njim prejemajo kemoterapijo. Ne more razumeti, kako se lahko kdo šali na račun raka. New York obišče papež, zato mora biti predsedniška soba v bolnišnici prazna in varovana. Varovanje pa zajema tudi okoliške sobe in nadstropja. Na urgenco pripeljejo fantka, ki so mu nedavno presadili srce. Omedlel je, ker starši ne morejo plačati tablet, ki jih potrebuje po operaciji. Varnostna služba dobi namig, da hoče nekdo zastrupiti papeža.

Plesna akademija: Vrnitev, avstralska nadaljevanka za mlade, 2/4

Tara še vedno sanja o poklicni baletni karieri. Njena najboljša prijateljica Kat, s katero sta skupaj obiskovali akademijo, je uspešna mlada igralka v New Yorku. Tara odleti k njej. Presrečni sta, da se spet vidita. Tara obišče tudi gospo Raine, svojo učiteljico z akademije.

Plesna akademija: Vrnitev, avstralska nadaljevanka za mlade, 1/4

Tara Webster je tri leta obiskovala plesno akademijo. Bila je ena najboljših balerin svoje generacije. Potem pa je med neko predstavo padla in se hudo poškodovala. Zdelo se je, da ne bo nikoli več plesala. Srečamo jo osemnajst mesecev po poškodbi, ko se trudi, da bi si spet uredila življenje.

Prijavite se na e-novice