Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Tuje serije in dokumentarci - Arhiv

Žogomet: Nemogoča naloga, avstralska otroška nadaljevanka, 4/13

Jerry in Salwa skupaj trenirata Mikeyja v žogometu. Je zelo močan, vendar potrebuje še veliko spretnosti in natančnosti. Vsi trije se trudijo dokazati, da je video z gospo Sračkovo posnela Tiffany. Ko se Tiffanyjin telefon znajde med izgubljenimi predmeti, poskušajo do njega priti prvi.

Leon in Jan - mlada kmetovalca

V ospredju filma je 12 letni Leon iz Destrnika pri Ptuju. S prijateljem Janom, tudi starim 12 let, obdelujeta lasten zelenjavni vrt! Kaj vrt, celo njivo imata zase! Načrtujeta, da bosta vse pridelke na koncu tudi prodala, in to na pravi tržnici s posebnim imenom pridelovalca. Snemanje je potekalo od aprila do konca junija, toliko časa je namreč potekalo delo: najprej oranje in rahljanje ter priprave zemlje, nato izbira poljščin… Sledi saditev in sejanje, …pa čakanje ter opazovanje, zalivanje, če je zemlja izsušena… Končno sledi pobiranje pridelkov, čiščenje in priprava le-teh za prodajo, pot na tržnico in … prodajanje! Tudi to je posebna spretnost, ki se je Leon in Jan tudi hitro naučita. Še bosta prišla in prihodnje leto bosta spet vrtnarila! Ob njuni nevsakdanji dejavnosti spoznamo še Leonovo družino in življenje ter delo na kmetiji. … In kako lepo je, če lahko uresničuješ svoje sanje. Naša filmska zgodba beleži, kako dobro Leonu in Janu to uspeva, saj je vrtnarjenje njuna strast.

Žogomet: Legenda o Howieju, avstralska otroška serija, 3/13

Šolo obiščejo zvezde nogometnega kluba. Med njimi je tudi Mikeyjev očka. Salwa po nesreči zadene gospo Sračkovo z žogico, zato ne sme igrati na turnirju Situžoga. Jerry bi rad prepričal Mikeyja, da bi igral namesto nje. Zato si izmisli čudovito maorsko legendo in ga tako navdihne, da sodeluje.

Žogomet: Škoda, Salwa, avstralska otroška nadaljevanka, 2/13

Mikeyju se sanja nekaj nenavadnega – nič čudnega, saj je zaspal! Tiffany Salwi ukrade geslo mobilnega telefona in na njem objavi posnetek gospe Sračkove, ki pleše z nogometnim trenerjem. Zaradi tega Salwa v šoli ne sme igrati žogometa. Mikey ne ve, ali bi bil rezerva na bližnjem turnirju.

Žogomet: Čez morje, avstralska otroška nadaljevanka, 1/13

Mikey se z očkom z Nove Zelandije preseli v zahodni Sydney. Tam bo očka igral za novo nogometno ekipo. Mikey ima v mestu teto, ki jima ponudi zasilno bivališče – v mehanični delavnici. Prvi šolski dan je za Mikeyja naporen, a tudi lep, saj odkrije nov šport.

Izzivalci, EBU dokumentarni film: Anna: Po terorističnem napadu

Anna je stara deset let. Z družino je bila na letališču v Bruslju, ko se je leta 2016 tam zgodil teroristični napad. Njena mama in starejši brat sta bila poškodovana, vendar nimata trajnih poškodb. V dokumentarnem filmu se Anna ozre nazaj in pripoveduje, kaj je ta dan pomenil zanjo in za njeno družino. Sprašuje se, ali bodo še kdaj potovali z letalom. Družina se po enem letu odpravi na letališče, da bi ugotovili, kaj se je spremenilo, predvsem pa si želijo skupaj premagati strah in stisko, ki jo čutijo zaradi tega pretresljivega dogodka.

Izzivalci, EBU dokumentarni film: Karlo: Zmorem sam

V okviru javnih evropskih televizij že več kot pol stoletja nastajajo skupni projekti in kakovostni TV programi za odrasle in otroke. V okviru EBU (European Broadcasting Union) delovne skupine za otroški in mladinski program že več kot 30 let članice ustvarjajo dokumentarne filme za izmenjavo. Vsaka sodelujoča država posname svoj film, na račun tega pa ima pravico do predvajanja vseh ostalih filmov sodelujočih držav… Otroški in mladinski program TV Slovenija sodeluje v izmenjavah občasno že od leta 1990, redno pa zadnjih 15 let. Dokumentarni filmi prikazujejo otroke, ki skozi lastno videnje in na njim lasten način predstavljajo neko pomembno obdobje v svojem življenju. Dolžina vsakega filma je 15 minut. Dokumentarni filmi so namenjeni izbrani ciljni skupini otroških gledalcev, in sicer 10-12 letnim otrokom.

Izzivalci, EBU dokumentarni film - Anna: Želim se dotakniti zvezd

Anna je stara osem let in živi v majhnem mestu v španski pokrajini Kataloniji. Tam ohranjajo poseben običaj, gradnjo tako imenovanih človeških stolpov. Anna je v ekipi svojega mesta, ki se odpravlja v Francijo, kjer bo prvikrat nastopila v tujini. Prepričana je, da jim bo uspelo, saj veliko vadi. Vendar pa je gradnja človeških stolpov zelo zapletena in uspeh ni odvisen le od nje. Pri tem sodeluje več kot 70 ljudi, in že zaradi drobne napake enega od njih se ves stolp lahko podre. To je zanjo lahko tudi nevarno, saj se mora povzpeti prav na vrh.

Izzivalci, EBU dokumentarni film - Ajato: Zaigrajmo skupaj!

Ajato ima enajst let, živi na Japonskem, obožuje glasbo in je nadarjen kitarist. Njegov vzornik je John Lennon iz skupine The Beatles. Po njegovem vzoru si želi ustanoviti glasbeno skupino. Vanjo povabi prijatelje, in čeprav vsi še ne obvladajo glasbil, si zastavijo cilj, da bodo ob koncu poletja pripravili glasbeni koncert za najbližje. Prisluhnite, kako zveni skupina The Boils in kako so skomponirali svojo prvo pesem.

Izzivalci, EBU dokumentarni film - Sofija: Več kot zmaga

Sofija je stara devet let, živi v Srbiji in obožuje vse, kar lahko počne ob vodi in na njej. Prav zato je za svoj šport izbrala kajak na mirnih vodah. Osvojila je že več pokalov, v filmu pa se z očetom pripravlja na prav posebno tekmo, na kateri si želi zmagati. Za ta izziv mora pridno trenirati, spozna pa tudi svojo vzornico Milico Starović.

Rešitev za starejše, kratki dokumentarni film iz Slovenije

10- letni Jan iz Kopra, obmorskega mesta v Sloveniji, obožuje robote. Zelo zabavno se mu zdi igrati z njimi, še bolj zanimivo je, če jim sam daješ naloge. Jan posveča ves njegov prosti čas tej dejavnosti. Je del skupine mladih sestavljalcev robotov iz kock, ki se pripravljajo na mednarodno tekmovanje v robotikii, FLL. Poleg tega pa se morajo vedno izkazati še pri dobrodelnem projektu. Letošnji izziv je najti rešitev, ki bi pomagala starejšim ljudem. Razlike med generacijami nenadoma izginejo. V dokumentarnem filmu vidimo, da ti projekti mladim ustvarjalcem/izumiteljem/ približajo generacije svojih staršev ali celo starih staršev.Čeprav so starejši ljudje videti drugačni od otrok, je Jan prepričan, da bo on še vedno mlad po srcu, tudi če bo dosegel visoko starost in imel sive lase. Skoraj tako, kot njihovi dedki in babice, kaj ne? Scenarij in režija: Nina Blažin

Izzivalci, EBU dokumentarni film: Jane in njena mavrična družina

Jane je stara dvanajst let in prihaja iz Nemčije. Njena starša sta se pred letom dni ločila, ker se je njena mama zaljubila v drugo žensko. Jane se je šele čez čas navadila, da izmenoma živi en teden pri očetu in en teden z mamo in njeno novo partnerico. A odločena je, da bo družino obdržala povezano. Podpira mamino izbiro in se celo namerava udeležiti parade ponosa. Za vse družinske člane pripravi klavirski koncert, prvikrat na koncertnem klavirju. Želi si, da bi bila navzoča vsa družina, tudi nova partnerja staršev.

Izzivalci, EBU dokumentarni film: Toma, glasbeni improvizator

Desetletni Toma iz Hrvaške igra saksofon in rad improvizira. Pridruži se delavnici Sound Factory, kjer otroci za ustvarjanje glasbe poleg pravih glasbil uporabljajo tudi lestve, gobe in druge predmete. Toma se veseli, da se bo naučil improvizirati in na koncertu slišal in izvedel, kako nastajajo zvočni učinki. Poleg glasbe pa Toma veseli tudi snemanje in objavljanje videov na Youtubu. Nima veliko naročnikov, zato si zastavi cilj, da jih bo do konca poletja pridobil 100.000. Mu bo uspelo?

Izzivalci, EBU dokumentarni film: Fetije in njena prihodnost

Fetije je dekle, doma v Bruslju. Vsako poletje z družino obišče sorodnike v Albaniji, saj od tam izhajata njena starša. Že dolgo si želi sodelovati na tradicionalni albanski poroki, kjer bi lahko zaplesala v tradicionalni noši. To poletje se ji bodo sanje uresničile. Poročil se bo njen bratranec, zato Fetije že pridno vadi za ples. Poroka njenih staršev je bila dogovorjena, a sama si take poroke ne želi. O tem se pogovarja tudi s starši. Film pripoveduje o prihodnosti mladega dekleta, ki že zelo dobro ve, kaj hoče. Deklica med dvema državama, razpeta med dvoje običajev.

Izzivalci, EBU dokumentarni film: Deskar Jonas

Jonas ima enajst let in je doma v Švici. Njegova največja strast je deskanje na snegu, najbolj pa blesti v disciplini snežni žleb. V tej sezoni ima pomemben cilj: želi si zmagati na državnem prvenstvu. Na tekmovanju bi rad pokazal tudi posebno figuro, ki jo je zagnano vadil, a na dan prvenstva so vremenske razmere v gorah zelo slabe. Starši mu odsvetujejo, da bi izvedel trik, ki bi mu pomagal do zmage. Se bo vseeno odločil zanj in ali mu bo uspelo stopiti na najvišjo stopničko?

Izzivalci, EBU dokumentarni film: Kamnosek Svit

Svit je star deset let in doma v osrčju slovenskega Krasa. Obiskuje krožek kamnoseštva, med poletnimi počitnicami pa si želi iz kamna sam izklesati netopirja. Rad tudi raziskuje naravo. Pred njim je nekaj izzivov. Moral bo poiskati primeren kamen, pripraviti natančno skico za klesanje, po več podatkov o netopirjih pa se bo s svojim vzornikom podal v jamo. Upa, da bo lahko netopirje tudi opazoval. Kamna ni lahko obdelovati; nespretni kamnosek ga lahko z enim samim udarcem z dletom zdrobi, to pa pomeni, da mora začeti vse znova. Glede na to, da Svit še nima veliko izkušenj, upa, da mu bo med počitnicami uspelo izklesati lep izdelek in tako pozdraviti nov zarod netopirjev, ki se bodo skotili v centru klasičnega krasa.

Ronaldo proti Falcu

Ronalda in Falca izberejo za nasprotnika v boksarskem dvoboju. Ronaldo je prepričan, da bo zelo težko premagal svojega večnega nasprotnika. Toda starka v njihovi stolpnici mu skuša pomagati po svojih močeh…

Pesem iz oblakov, kratki dokumentarni film iz Slovenije

Neverjetna zgodba govori o izjemnjem fantu Andražu, ki je s srcem in dušo predan glasbi. Njegova strast so orgle, v katere se je zaljubil ob prvih zvokih, ki jih je slišal v župnjiski cerkvi. Ne le, da se je orgle sam naučil igrati, za ta inštrument je zložil tudi več lastnih skladb. Andraževe največje sanje pa so, da bi v domači garaži izdelal svoje lastne orgle. Bo dvanajstletniku uspelo izdelati glasbilo, ki je od vseh inštrumentov v najbolj zapleteno.

Moja draga teža, kratki dokumentarni film

Lani si je Aleksander zlomil nogo. Zaradi mirovanja je pridobil kar nekaj kilogramov. Ampak za uspešno zdravljenje bi bilo potrebno izgubiti nekaj kilogramov. Poletni kamp je namenjen prav takšnim težavam. Dule, ki je tudi prišel skupaj z Aleksandrom, pa mora pridobiti kakšen kilogram, ker je presuh. Fanta takoj postaneta res pravi par!

Anže, kratki dokumentarni film iz Slovenije

Anže je na prvi pogled tipičen enajstletnik, ki se rad druži in igra s svojimi vrstniki, obiskuje šolo, ima rad glasbo, živali, šport…, ima tudi najboljšega prijatelja Smiljana! Ko sta se spoznala, je bil Smiljan prepričan, da Anže ne more biti dober prijatelj, saj je bil molčeč, deloval je odmaknjeno in vzvišeno … Potem pa je Smiljan izvedel za Anžetovo posebnost in pričel ga je spoznavati s popolnoma druge plati: Anže je namreč aktivni športnik. Prav nič vsakdanjega športa si ni izbral: trenira in tekmuje v hitrostnem rolanju! Kar ima večina nas za razvedrilo, pomeni Anžetu tekmovalno udejstvovanje. Zbral je že veliko pokalov in priznanj, zato se zdaj pripravlja na največji izziv: rolerski polmaraton! 21 kilometrov je najdaljša preizkušnja in za to so potrebne posebne priprave. Še dobro, da je trener kar njegov oče, sotekmovalec pa tudi njegov brat Gal. Bo Anže kos temu izzivu? Bomo videli, vsekakor pa ga bodo na tekmi v Zagrebu spodbujali prav vsi domači!

Prijavite se na e-novice