Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv

TV - Informativni Pogreb britanske kraljice Elizabete II., prenos iz Windsorja

19. 9. 2022

V Westminstrski opatiji v Londonu se bo v ponedeljek opoldne po slovenskem času začel pogreb britanske kraljice Elizabete II., ki je po dobrih 70 letih vladanja umrla v četrtek, 8. septembra 2022, na gradu Balmoral na Škotskem. Pogreba britanske vladarice se bo po napovedih udeležilo več sto voditeljev držav in predstavnikov plemiških družin, britansko kraljico pa bodo ob koncu slovesnosti pokopali v Kapeli svetega Jurija na gradu Windsor. Pogrebne slovesnosti si lahko ogledate v prenosu na TV SLO 1; z vami bosta Aleš Malerič in Manica J. Ambrožič s sokomentatorji.

TV - Informativni Pogreb britanske kraljice Elizabete II., prenos iz Londona

19. 9. 2022

V Westminstrski opatiji v Londonu se bo v ponedeljek opoldne po slovenskem času začel pogreb britanske kraljice Elizabete II., ki je po dobrih 70 letih vladanja umrla v četrtek, 8. septembra 2022, na gradu Balmoral na Škotskem. Pogreba britanske vladarice se bo po napovedih udeležilo več sto voditeljev držav in predstavnikov plemiških družin, britansko kraljico pa bodo ob koncu slovesnosti pokopali v Kapeli svetega Jurija na gradu Windsor. Pogrebne slovesnosti si lahko ogledate v prenosu na TV SLO 1; z vami bosta Aleš Malerič in Manica J. Ambrožič s sokomentatorji.

Dokumentarni feljton Kraljica je mrtva, živel kralj!, dokumentarni feljton

19. 9. 2022

Smrt britanske kraljice Elizabete II. je nemudoma postala svetovni medijski dogodek. V oddaji bomo povzeli domače in svetovne odzive po osmem septembru, ko je monarhinja umrla in se je začela vladavina njenega sina Karla III. Obenem pa so se začele priprave na njen pogreb v Westminstrski opatiji 19. septembra, ki se ga bodo udeležili številni svetovni voditelji.

Tuji dokumentarni filmi in oddaje Kraljica Elizabeta in njeni premierji, nemška dokumentarna oddaja

14. 9. 2022

Britanska kraljica Elizabeta II. je bila na prestolu sedem desetletij. Dokumentarna oddaja analizira odnos med kraljico in njenimi štirinajstimi premierji – od Winstona Churchilla, ki ga je mlada kraljica navdušila, do zapletenega odnosa z Margareth Thatcher in vihravim zagovornikom brexita, Borisom Johnsonom. THE QUEEN AND HER PRIME MINISTERS / Nemčija / 2022 / Režija: Katharina Wolff, Larissa Klinker

Dosje Njeno veličanstvo v Sloveniji

12. 9. 2022

Kraljica Elizabeta II. je oktobra 2008 na povabilo nekdanjega predsednika Milana Kučana skupaj z možem, princem Filipom, prvič in edinkrat obiskala samostojno Slovenijo. Kamere Televizije Slovenija so ju takrat spremljale na vsakem koraku: na slavnostni večerji na Brdu pri Kranju, ob sprehodu po ljubljanskih ulicah, kosilu na ljubljanskem gradu, ob udeležbi na skrbno izbranih predstavah in projektih, ki so jih predstavili kraljevemu paru. Kraljici se je najbolj vtisnil v spomin obisk kobilarne Lipica, kjer je dobila v dar konja, priprave na obisk so komentirali na kraljevem dvoru. Vse to in pričevanja ljudi, ki so jo spremljali, ki so z njo spregovorili kakšno besedo ali tudi poglobljeno, vtisi naključnih mimoidočih in tistih, ki so čakali po več ur, da bi jo ujeli – v oddaji o tridnevnem obisku kraljevega para v Sloveniji Polone Fijavž, Maše Hladen, Metke Majer in zunanjepolitične redakcije TV Slovenija.

Intervju Guy De Launey

11. 9. 2022

Ob smrti britanske kraljice Elizabete II. bo gost oddaje Intervju Guy de Launey, dopisnik britanske radiotelevizije BBC za območje Zahodnega Balkana. Guy de Launey je po izobrazbi zgodovinar, z BBC-jem sodeluje od leta 1995, sprva je poročal za BBC Radio 5 Live, BBC World Service, BBC World TV, v zadnjih letih pa je BBC-jev dopisnik za tujino. O tem, kaj smrt monarhinje pomeni za Britance in dežele Skupnosti narodov, se bo z gostom pogovarjala Ksenija Horvat.

Dnevnik Elizabeta II. Obiskala tudi Slovenijo

9. 9. 2022

Osrednja informativna oddaja TV Slovenija. Z ogledom Dnevnika si zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Prvi dnevnik 70 let vladanja kraljice Elizabete II.

9. 9. 2022

Prvi dnevnik ob 13.00 z najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta, vsak dan v tednu.

Odmevi Adrijan Bakič o vladavini Elizabete II.

8. 9. 2022

Odmevi ponudijo sveže večerne novice in analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Tuji dokumentarni filmi in oddaje Elizabeta, nepremagljiva kraljica, britanska dokumentarna oddaja

8. 9. 2022

Kraljica Elizabeta II. je kljub letom odločno vodila kraljevo družino in britansko monarhijo. Dokumentarna oddaja predstavi, kako ji je uspelo oblikovati kraljevo tržno znamko, ki se v tekmi z največjimi na svetu uvršča visoko – takoj za Facebookom, Amazonom, Googlom in Applom. ELIZABETH: THE INVINCIBLE QUEEN / Velika Britanija / 2021 / Režija: Storm Theunissen

Dobro jutro Aktualno: 70-letno vladanje kraljice Elizabete II.

6. 6. 2022

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega Viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Moje mnenje Kaj bo z imperijem po Elizabeti II.?

15. 12. 2021

Britanska kraljica Elizabeta II. se zaradi pešajočega zdravja vse redkeje pojavlja v javnosti; svoje protokolarne obveznosti, ki jih v desetletjih ni nikoli izpustila, pa, kot sporočajo iz Buckinghamske palače, z žalostjo prepušča sinu Charlesu. Javnost v Združenem kraljestvu se sicer ob najboljših željah 95-letni zelo priljubljenimi kraljici na tihem sprašuje, kdaj bo napočil dan, ko bo vladarsko žezlo, zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, predala nasledniku. Kakšna bo usoda države po Elizabeti, ki Združeno kraljestvo v dobrem in slabem vodi skoraj sedemdeset let? V tem dolgem času se je marsikaj spremenilo: če nad imperijem nekoč sonce ni nikoli zašlo, je danes Združeno kraljestvo kraljice Elizabete država, ki jo dohiteva in celo prehiteva več nekoč tradicionalnih evropskih tekmic. Kakšna naj bi bila prihodnost Združenega kraljestva po Elizabeti v oddaji Moje mnenje z Edvardom Žitnikom.

Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov