Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Aktualno

Tednik Tednik

18. 10. 2021

Pod posnetek cele oddaje prosim dodajte naslednji tekst, če se ne bi skopiral iz Provysa: V stiski smo, nas slišite? Valovi podražitev. Gorica v Dubaju. Nepripravljeni in neopremljeni. Srebrna vas.

Srebrna vas

18. 10. 2021

Ste že slišali za Srebrno vas? To je posebna vas, pravzaprav združuje dve nekoč zapuščeni vasi Stari in Novi kot na obrobju Loškega Potoka, ki sta na novo zaživeli. Tu so se namreč začeli naseljevati mlajši upokojenci in zdaj se je v tem odmaknjenem, a slikovitem delu Slovenije razvila skorajda idilična skupnost, kjer si sosedje pomagajo, se družijo in skupaj celo dopustujejo. Obiskala jih je Anka Pirš.

Nepripravljeni in neopremljeni

18. 10. 2021

Jesen je za marsikoga najlepši čas za obisk gora, a v visokogorju na vrata že trka zima. Gorski reševalci opozarjajo, da zimske razmere zahtevajo drugačno znanje, opremo in pripravljenost. Skrbi jih, da bodo imeli še več dela kot poleti. A ne rešujejo le planincev, pač pa tudi adrenalinske navdušence drugih športov. Reševalci upajo, da po številu reševalnih akcij ne bodo presegli rekordne sezone pred dvema letoma, a se takratnemu številu posredovanj vse bolj bližajo. Miro Štebe.

Gorica v Dubaju

18. 10. 2021

Kako je Gorica zaslovela v Združenih arabskih emiratih? V Dubaju so ta mesec z letom dni zamude odprli svetovno razstavo Expo 2020. Razstavišče, ki je veliko kot mesto Velenje, je bilo še pred kratkim eno največjih gradbišč. Kar je še bolj zanimivo, pa je to, da so gradbeni material prevažali tovornjaki podjetja Gorica. Ja, gre za slovensko Gorico, po kateri je lastnik te zdaj že multinacionalke, prisotne po vsem naftno bogatem Zalivu, poimenoval svoje podjetje. Z Ivanom Fornazaričem, ki že dobra tri desetletja živi v Dubaju, se je pogovarjala Karmen Švegl.

Valovi podražitev

18. 10. 2021

Nas bo po zdravstveni udarila še velika socialna kriza? Prihajajo valovi podražitev, minimalna plača, socialna pomoč in drugi korektivi, ki blažijo revščino, pa ostajajo na enaki ravni. Humanitarne organizacije opozarjajo, da so podražitve nemoralne, saj gre za osnovne življenjske potrebščine, brez katerih ni dostojnega življenja, zato se bodo stiske socialno ogroženih občutno poglobile. Je država sploh pripravljena na krizo? Novinarka Aleksandra Trupej. Danes se je začela skupna akcija Rdečega križa in Televizije Slovenija Teden dobrodelnosti - Lepo je deliti. Če želite pomagati ljudem v stiski, lahko na številko 1919 pošljete SMS z besedo SKUPAJ ali SKUPAJ5 in prispevali boste en evro ali pet evrov. Poljuben znesek lahko nakažete na tekoči račun Rdečega križa Slovenije, številka SI56 0292 2001 9831 742, sklic SI 00 96874, namen Teden dobrodelnosti 2021.

V stiski smo, nas slišite?

18. 10. 2021

Stranski učinki epidemije covida 19 so vse hujši. Klinični oddelki otroške psihiatrije so polni, lani so na Pediatrični kliniki Ljubljana sprejeli za 50 odstotkov več mladih z motnjo hranjenja in tistih po poskusu samomora kot leto pred tem. Poraba antidepresivov in antipsihotikov med vsemi starostnimi skupinami narašča, strokovnjakov primanjkuje, čakalne dobe se daljšajo. Kako bodo pristojni ukrepali? Anja Šter.

Več

Članki

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov