Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Tednik Tednik

12. 4. 2021

Spolni plenilci na spletu. Hrana ali položnice? Ko knapovšna zamre. Junaki podvodnega sveta. Čas za karikaturo.

Čas za karikaturo

12. 4. 2021

Ste tudi vi med tistimi, ki v časopisu najprej pogledajo karikaturo? In odličnih karikatur v slovenskem tisku ne manjka, skoraj vsak dnevnik ali tednik ima svojega prepoznavnega karikaturista. Koga in kaj najraje upodabljajo ti mojstri, kako pogosto so zaradi svojih satiričnih ilustracij stanja družbe tarča kritik in cenzure in kaj je potrebno za dobro karikaturo? Ta mora zbosti in nasmejati, ne sme pa biti žaljiva, odgovarjajo sogovorniki v prispevku Aleksandre Trupej.

Ko knapovšna zamre

12. 4. 2021

Dan D, ki bo po 145 letih izkopavanja premoga v Šaleški dolini pomenil konec velenjskega rudnika, je vse bližje. Izkopavanje ne bo sledilo življenjski dobi novega 6. bloka Termoelektrarne Šoštanj, ki se utegne zapreti, še preden bo v celoti odplačan. Na infrastrukturnem ministrstvu želijo v Strategijo o prehodu iz premogovne regije zapisati zgolj eno letnico zaprtja, to je 2033. To je odločno prehitro, svarijo domačini, čeprav TEŠ ustvarja izgubo. Strategija je v javni obravnavi le še 3 dni. Vesna Deržek Sovinek.

Junaki podvodnega sveta

12. 4. 2021

V Sloveniji se na vodi ali ob vodi zgodi med 25 in 30 nesreč na leto. Največkrat gre za poskuse samomora in prometne nesreče, pri katerih avtomobili pristanejo globoko pod vodno gladino. Podvodje naših rek in jezer je temno in mrzlo, vidljivost je zelo slaba, a reševalcev Podvodne reševalne službe to ne ustavi. Kdo so ti junaki podvodnega sveta in kakšna znanja potrebujejo za svoje delo? Naša ekipa si je ogledala reševalno vajo na Bledu. Anka Pirš.

Hrana ali položnice?

12. 4. 2021

Več kot polovica od okoli 624 tisoč upokojencev prejema pokojnino, nižjo od praga tveganja revščine, dobrih 25 tisoč jih prejema manj kot 300 evrov pokojnine. Epidemija je položaj starejših še poslabšala, vse več se jih po pomoč obrača na Rdeči križ in druge humanitarne organizacije, marsikdo mora izbirati med plačilom položnic in nakupom hrane. Obiskali smo tri upokojence, vsak ima svojo življenjsko zgodbo, skupno jim je to, da se prebijajo skozi mesec z nekaj več kot 400 evrov pokojnine. Anja Šter.

Spolni plenilci na spletu

12. 4. 2021

Na spletu se v zadnjem letu razrašča epidemija spolnega nadlegovanja otrok in mladostnikov, ki so zaradi ukrepov še bolj ranljivi in na internetu preživijo še več časa. Dve mladoletni deklici sta svoje pretresljive izkušnje spolnega nadlegovanja na spletu zaupali novinarki Erni Petrač Barborič. Njuni zgodbi pričata o tem, da spolni plenilci tudi pri nas delujejo na podoben način kot moški, ki so jih pri nadlegovanju mladoletnih deklic razkrinkali ustvarjalci češkega dokumentarnega filma Ujete v medmrežju. Dokumentarni film, ki je šokiral občinstvo spletnega Festivala dokumentarnega filma v Cankarjevem domu, si boste lahko kmalu ogledali tudi na Televiziji Slovenija.

Več

Članki

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov