Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Tednik Tednik

10. 5. 2021

Odprto, a le na pol. Dobrodelnost na lastno pest. "Fužine, moj doma". Dežela plakatov. Sivolaske na pohodu.

Sivolaske na pohodu

10. 5. 2021

Sivi lasje so bili nekoč znak staranja, danes pa postajajo trend. Vse več žensk se namreč odloča za sivino: nekatere si puščajo svoje naravne sive lase, druge si lase barvajo sivo. Razlogi so različni: manj obiskov frizerja zaradi epidemije, modna muha, vrnitev k naravi, upor proti družbenim pričakovanjem in zahtevam. Ali sivi lasje podobno kot pred leti kratke pričeske ženskam res prinašajo več svobode? Erna Petrač Barborič

Dežela plakatov

10. 5. 2021

Reklamne table, mega panoji, svetlobne vitrine … Slovenija se spreminja v izložbo na prostem, so kritični člani iniciative Očistimo Slovenijo reklamnih panojev. Opozarjajo tudi, da velike table z oglasi ogrožajo varnost v prometu, zato državo pozivajo, naj v oglaševanje na prostem vnese več reda in boljši nadzor. Več svobode pri urejanju tega področja si želijo tudi lokalne skupnosti, ki imajo marsikdaj zvezane roke. Ines Kočar.

"Fužine, moj doma"

10. 5. 2021

Đorđić se vrača - tak je naslov novega romana Gorana Vojnovića. Vrača se na ljubljanske Fužine, a te niso več, kar so bile. Danes mirna, urejena soseska, kjer so cene nepremičnin primerljive z drugimi ljubljanskimi naselji, je nekoč veljala za geto. Vendar je to zgolj mit, pričajo nekdanji in zdajšnji Fužinci, pa tudi podatki policije in statističnega urada. Od kod torej mit o Fužinah kot zloglasni soseski? Novinarka Anja Šter.

Dobrodelnost na lastno pest

10. 5. 2021

Med epidemijo so narasle socialne stiske. S tem pa tudi dobrodelne akcije za pomoč ljudem, ki so se znašli v težkem položaju. Predvsem na družbenih omrežjih je vse več akcij, ki jih organizirajo posamezniki na lastno pest, brez registriranega statusa humanitarnega društva. Kako je z nadzorom pri tovrstnem zbiranju denarja, kako lahko tisti, ki so prispevali, vedo, da je šel denar v prave roke? Anka Pirš.

Odprto, a le na pol

10. 5. 2021

Gostinci so danes lahko odprli vrata tudi v notranjost gostinskih lokalov. A spet z veliko omejitvami. Gostinstvo in turizem že več kot eno leto životarita in propadata, opozarjajo gostinski in turistični delavci, in tudi zdaj po sproščanju ukrepov se marsikomu ne splača odpreti gostinskega ali namestitvenega obrata. V gostinstvu in turizmu se sprašujejo, kdo bo preživel in zakaj odločevalci nimajo posluha za njih. Aleksandra Trupej.

Več

Članki

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov