Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Tednik Tednik

14. 6. 2021

V kopalkah po mestu. Bolniki pred zaprtimi vrati. PO-MOČ. Breme spolnih zlorab. Usoda eksotičnih živali. SikaluZOO.

SikaluZOO

14. 6. 2021

Eden izmed večjih in bolj znanih zasebnih živalskih vrtov je Sikaluzoo pri Radencih. Pred 20 leti ga je na svojem posestvu odprla družina Mitev. Zdaj v njem domuje že skoraj 500 različnih vrst živali, od opic do kamel. Živalski vrt sta obiskala snemalec Jože Grgurič in novinar Boštjan Rous.

Usoda eksotičnih živali

14. 6. 2021

Kača v dnevni sobi, tiger na dvorišču? Ima res lahko vsak doma ali v zasebnem živalskem vrtu eksotične in celo ogrožene vrste živali? Bo predlog zakona o zaščiti živali to vendarle uredil? Predlog predvideva, da bodo lahko nekatere vrste eksotičnih živali, med katere denimo spada tudi medved, imeli v lasti le javni živalski vrtovi. Kaj to pomeni za zasebne lastnike eksotičnih živali?

Breme spolnih zlorab

14. 6. 2021

Češki dokumentarni film Ujete v medmrežju, ki smo ga nedavno predvajali na naši televiziji, še vedno odmeva. Spolno nadlegovanje na spletu je vse večji problem, a večina spolnih zlorab se zgodi v družini, opozarjajo strokovnjaki. Vsaka četrta deklica in vsak šesti deček je žrtev spolne zlorabe v družinskem okolju. V prispevku Erne Petrač Barborič boste slišali pretresljive izpovedi dveh žensk in moškega, ki so spolno zlorabo doživeli v otroštvu.

PO-MOČ

14. 6. 2021

Izolacija, pomanjkanje medosebnih stikov, nenehen strah pred boleznijo … Vse to je zaznamovalo dolgotrajno obdobje epidemije in pustilo ogromne posledice na duševnem zdravju, poglobilo revščino in poslabšalo že siceršnje stiske ljudi. Slovenska filantropija je zato vzpostavila projekt PO-MOČ, s katerim pomaga ranljivim skupinam, ki jih je epidemija na tak ali drugačen način prizadela. Aleksandra Trupej.

Bolniki pred zaprtimi vrati

14. 6. 2021

Pričevanj bolnikov, ki so zaradi ukrepov ostali brez primerne zdravniške oskrbe, je vse več. Dostop do zdravstvenih obravnav je še vedno otežen, zdravstveno stanje številnih, predvsem kroničnih bolnikov, se je zato močno poslabšalo. Po podatkih Zavoda za zdravstveno zavarovanje je bilo lani za 13 odstotkov manj operacij in pregledov v specialističnih ambulantah kot leto prej ter kar za 23 odstotkov manj zobozdravstvenih obravnav. Anja Šter.

Več

Članki

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov