Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Aktualno

Tednik Tednik

29. 11. 2021

Na delo v tujino. Napadalec na pohodnice. Črne koze. Pogorišče na Pečinah. Stoenka.

Stoenka

29. 11. 2021

Legendarna zastava 101, po domače stoenka, letos praznuje 50 let. Limuzina jugoslovanske avtomobilske industrije je bila izjemno priljubljena, ljudje so nanjo, kljub številnim pomanjkljivostim, čakali tudi po leto dni. Danes je stoenka na cesti prava redkost, še vedno pa živi v spominih in anekdotah ter celo pesmih. Anka Pirš.

Pogorišče na Pečinah

29. 11. 2021

Konec oktobra je Vojku Mraku s Pečin na Tolminskem pogorela hiša, v njej pa je ostala tudi njegova mati. Pogorelo je prav vse, ostalo mu je le tisto, kar je imel oblečeno. Solidarnost pa še živi, sokrajani so stopili skupaj in se dogovorili, kako mu bodo pomagali. Pogorišče sta obiskala novinar Miloš Batistuta in snemalec Rajko Lapajne.

Črne koze

29. 11. 2021

Epidemija, karantena, cepljenje. Verjetno v zadnjem času ni bolj pogosto uporabljenih besed. A z njimi se v novejši zgodovini ne srečujemo prvič. Pred skoraj 50 leti je v Jugoslaviji izbruhnila epidemija črnih koz. To je bil tudi zadnji izbruh te kužne bolezni v Evropi. Takrat so po nekaterih podatkih v dveh mesecih cepili 18 milijonov ljudi. O tem, kako jim je to uspelo v tako kratkem času, smo se pogovarjali z znanimi slovenskimi zdravniki.

Napadalec na pohodnice

29. 11. 2021

Pohodnice, ki obiskujejo primorsko-notranjske hribe, že kar nekaj časa doživljajo napade 40-letnega moškega. Ta na ženske preži predvsem na Vremščici in Nanosu, pa tudi drugod v naravi. Tri njegove žrtve so o napadih spregovorile pred našo kamero. Policija je zoper napadalca prejela že več prijav in mu naložila denarno kazen. A moški se še vedno prosto giblje po izletniških točkah in napada pohodnice. Erna Petrač Barborič.

Na delo v tujino

29. 11. 2021

Lani se je iz Slovenije izselilo skoraj 18 tisoč ljudi, kar je 17 odstotkov več kot leto prej. Kje so razlogi, da delavci v zdravstvu, gradbeništvu, prevozništvu, kjer je največja kadrovska stiska v zgodovini države, odhajajo v tujino? V eni izmed prejšnjih oddaj smo objavili prispevek o rekordnem pomanjkanju delovne sile, v katerem so govorili delodajalci. Tokrat smo o tem povprašali nekaj delavcev, ki so si delo poiskali v tujini. Odšli so zaradi slabih pogojev dela in nizkega plačila. Aleksandra Trupej.

Več

Članki

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov