Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Tednik Tednik

30. 11. 2020

Policisti na robu. Nadlegovane študentke. Drago zdravje sladkornih bolnikov. Novo upanje za živali. Maradona nogometni bog.

Maradona nogometni bog

30. 11. 2020

Nogometni svet žaluje za Diegom Armandom Maradono, za mnoge največjim nogometašem vseh časov. Umrl je zaradi srčnega zastoja v 61-em letu starosti v Buenos Airesu v Argentini. Njegovo življenje pa ni zaznamovala le nogometna žoga, ampak tudi burno zasebno življenje. Za Argentnince, predvsem revne, in tudi za mnoge druge po vsem svetu je bil in ostal nogometni bog. Prispevek je pripravil novinar Športnega uredništva Leon Andrejka.

Novo upanje za živali

30. 11. 2020

Ukrepi zaradi epidemije negativno vplivajo tudi na oskrbo živali. Zaščitniki živali opozarjajo, da jih je še več zanemarjenih in trpinčenih. V Društvu za zaščito konj opažajo, da je donacij vse manj, botrstva so se prepolovila, vse več posvojiteljev konje vrača v zavetišče, saj zaradi krize ne zmorejo več finančno skrbeti za njih. Država takih zavetišč ne podpira, zato prosijo za pomoč. Anka Pirš.

Drago zdravje sladkornih bolnikov

30. 11. 2020

Zakaj morajo sladkorni bolniki, celo otroci, doplačevati za nekatere pripomočke, kot je inzulinska črpalka, ki bi jim močno olajšali zdravstvene težave? Zdravstvena zavarovalnica namreč krije osnovni model črpalke, naprednejših, ki bolje uravnavajo sladkor v krvi, pa za zdaj še ne. Tako številni do tega pripomočka sploh ne morejo, saj gre za vrtoglave zneske. Zato s peticijo zahtevajo, da bi imeli vsi sladkorni bolniki tipa 1 pravico do brezplačnih tehnološko najnaprednejših pripomočkov. Novinarka Erna Petrač Barborič.

Nadlegovane študentke

30. 11. 2020

Senat Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani naj bi zaradi očitkov o spolnem nadlegovanju študentk znanemu profesorju zavrnil vnovično izvolitev v naziv. Da je spolno nadlegovanje in nasilje nad študentkami in študenti na slovenskih fakultetah pogosto, ugotavljajo in opozarjajo različne organizacije, vendar se ga pometa pod preprogo. Zato pozivajo žrtve, naj spregovorijo. Prispevek Aleksandre Trupej.

Policisti na robu

30. 11. 2020

V policijskih krogih odmeva smrt policista, ki si je konec oktobra vzel življenje, domnevno zaradi pritiskov na delovnem mestu. To je v policiji že tretji samomor letos. Policisti že več let opozarjajo, da so preobremenjeni, po njihovih ocenah jih primanjkuje okoli 2 tisoč, zaradi dodatnih nalog, povezanih z epidemijo, in pritiska javnosti ter politike pa se njihove stiske še poglabljajo. Novinarka Anja Šter.

Več

Članki

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov