Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Tednik Tednik

4. 12. 2023

Zapori pokajo po šivih. Strah in negotovost. Bitka za Večer. V Baški grapi. Golica na Japonskem.

Golica na Japonskem

4. 12. 2023

V naslednjih minutah pa o prav posebnem japonsko-slovenskem glasbenem fenomenu. Ste že slišali, kako zvenijo Avsenikove in Slakove melodije, ko jih zaigrajo Japonci? Kako je slovenska narodno-zabavna glasba našla pot v deželo vzhajajočega sonca in kdo so japonski glasbeniki, ki sredi Tokia navdušeno prepevajo slovenske pesmi, čeprav jezika ne razumejo? In kaj jih je pri tej glasbi tako prevzelo, da so si naročili slovensko narodno nošo, kupili »frajtonarico« in obiskali Slovenijo? Aleksandra Dežman.

V Baški grapi

4. 12. 2023

Baško grapo so letos poplave najprej prizadele 4. avgusta, narava pa je Graparjem dodaten udarec zadala še konec oktobra. Sledi uničujoče vode so v eni najbolj slikovitih dolin v Sloveniji vidne vsepovsod. A prebivalci okrog 30 kilometrov dolge ozke grape pravijo, da so vode vajeni, bojijo pa se, da bo država kot že tolikokrat doslej tudi tokrat pozabila nanje. Želijo si predvsem cestnih povezav in optičnega omrežja, ki bi njihovo grapo odprlo svetu in omogočilo zagon gospodarstva. Alenka Bevčič.

Bitka za Večer

4. 12. 2023

Nedavno je veliko razburjenja povzročila novica, da časopisu Večer grozi selitev iz stavbe, v kateri domuje že več kot 60 let, in sicer v najemne prostore, ki so v lasti mariborskega župana. Novinarji Večera, stanovska novinarska organizacija, številni znani Mariborčani in medijski strokovnjaki so nad tem ogorčeni, ker mediji, ki nadzirajo oblast, ne spadajo pod isto streho kot oblastniki. Kot kaže, čaka novinarski ceh in javnost po bitki za STA in RTV Slovenija še bitka za ohranitev Večera. Tik pred snemanjem oddaje smo izvedeli, da bo do selitve, kot kaže, res prišlo. Anja Nab Huš.

Strah in negotovost

4. 12. 2023

Pred kratkim smo poročali o 11-letnem Julijanu Peterki, ki je po operaciji na srcu utrpel hudo poškodbo možganov. Njegovi starši so na podlagi mnenja nemškega izvedenca prepričani, da je šlo za zdravniško napako, zato so leta 2018 vložili tožbo zoper Klinični center Ljubljana. Kaj se dogaja na otroški srčni kirurgiji? Spomladi sta kliniko zapustila dva srčna kirurga, pred nekaj tedni pa je odhod napovedal še vodilni kardiolog. Kako takšne pretrese spremljajo starši malih bolnikov? Anka Pirš.

Zapori pokajo po šivih

4. 12. 2023

V slovenskih zaporih so razmere vse bolj napete. Zasedeni so že 130-odstotno, najhuje je v zaporu na Povšetovi ulici v Ljubljani, kjer je zaprtih dvakrat toliko zapornikov, kot bi jih bilo lahko. Zaradi prostorske stiske prihaja do konfliktov med zaporniki, tveganje za poslabšanje varnostih razmer je tudi zaradi pomanjkanja pravosodnih policistov veliko. Zaporniške stavbe so tudi zastarele, nefunkcionalne, energetsko potratne. Bo razmere izboljšal nov zapor, ki ga gradijo na obrobju Ljubljane? Tadeja Anžlovar.

Več

Članki

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov