Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Tednik Tednik

19. 2. 2024

V Tedniku zaradi odsotnosti urednice Jelene Aščić z vami Aleksandra Dežman: Vredno je živeti. Ko zaupanje strmoglavi. Oskrba na papirju? Nasilje na Zahodnem bregu. Dragocene, a drage šole v naravi. Darilo.

Darilo

19. 2. 2024

Neverjetno zgodbo o prijateljstvu in nesebični pomoči sta napisala olimpijec, kajakaš Dejan Kralj, in akademik Jernej Čopič. Prijatelja iz otroštva sta športno pot začela skupaj, vendar je Jerneja ustavila bolezen. Pred letom in pol pa mu je Dejan podaril svojo ledvico in mu s tem omogočil novo življenje. Septembra lani sta prijatelja s kajakaškim podvigom od Solkana do otoka Vis zbirala denar za otroke, ki potrebujejo dializo, ter ozaveščala o plemenitosti darovanja organov. Anka Pirš.

Dragocene, a drage šole v naravi

19. 2. 2024

Prva polovica šolskega leta je mimo, za nekatere šolarje so se začele počitnice in za mnoge je že mimo tudi zimska šola v naravi. Čeprav je ena šola v naravi del obveznega programa devetletke in jo država sofinancira, je glavnina finančnega bremena še vedno na starših. 5-dnevno učenje smučanja lahko stane tudi več kot 200 evrov. Cena je odvisna od nastanitve, pa tudi od prizadevanj vodstev šol: v Nazarjah na primer z dobrodelnimi koncerti in ob pomoči pokroviteljev učencem že dolgo omogočajo tri povsem brezplačne šole v naravi. Zakaj so šole v naravi dragocene in zakaj so tako drage? Alenka Frantar

Nasilje na Zahodnem bregu

19. 2. 2024

Medtem ko so vse oči uprte v Gazo, se zaostrujejo tudi razmere na Zahodnem bregu, kjer razburja nasilje judovskih naseljencev. Ti so krvavi oktobrski napad Hamasa izrabili za maščevalne pohode in teroriziranje Palestincev. Kar 16 celotnih skupnosti, vasi in zaselkov, večinoma beduinskih, so pregnali z njihovih domov in zemlje. To pa ob krvavenju Gaze večinoma ostaja spregledano. Reportaža dopisnice Karmen Švegl.

Oskrba na papirju?

19. 2. 2024

Po skoraj dveh desetletjih napovedovanja zakona o dolgotrajni oskrbi je 1. januarja vendarle začela veljati prva pravica na podlagi tega zakona: do oskrbovalca družinskega člana. Toda v mesecu in pol centri za socialno delo niso mogli izdati še niti ene odločbe. Kaj bo, ko bo ob polni uveljavitvi zakona svoje pravice želelo 60 tisoč upravičencev? Novinarka Cirila Sever.

Ko zaupanje strmoglavi

19. 2. 2024

Slovensko politično prizorišče je razgreto. Skrhani odnosi v koaliciji, napetosti v opoziciji, upadanje podpore vladi, bližajoče se evropske volitve. Kaj vse je v ozadju pretresov, ki so izbruhnili na plano po spornem nakupu stavbe za sodno palačo na Litijski cesti v Ljubljani? In kako v politiki povrniti zaupanje ljudi? Novinar Boštjan Fabjan.

Več

Članki

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov