Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Tednik Tednik

24. 6. 2024

Z rokami proti tankom. Blagajna ali naravni spomenik? Vinci, kralj. Pomagali smo družini Meke.

Pomagali smo družini Meke

24. 6. 2024

Gledalke in gledalci Tednika že več kot dve desetletji pomagate družinam v stiski. Ena izmed družin, ki ste jim pomagali, da so se spet postavile na noge, so tudi Meketovi iz vasi Gabrje pri Novem mestu. Konec marca leta 2022 je požar uničil zgornji del njihove hiše. Po vaši zaslugi je to zdaj samo še mračen spomin. Novinarka Aleksandra Dežman.

Vinci, kralj

24. 6. 2024

21. junija zaznamujemo svetovni dan ALS - to je neozdravljiva degenerativna bolezen živčevja, ki povzroča hudo mišično oslabelost. Bolniki imajo težave z govorom, požiranjem in hranjenjem, gibanjem ter dihanjem. Natančnega vzroka ne poznajo, prav tako še niso odkrili zdravila. Za to boleznijo je zbolel tudi znani slovenski režiser in scenarist Vinci Vogue Anžlovar. Kako tako kreativen človek sprejema to bolezen, ki, človeku jemlje dostojanstvo? Obiskali smo ga na njegovem domu v idiličnem zaselku nad Višnjo Goro.

Blagajna ali naravni spomenik?

24. 6. 2024

Soteska Vintgar je ena najbolj znanih naravnih znamenitosti pri nas. Letno jo obišče več kot 300 tisoč turistov. Obisk trži Turistično društvo Gorje, ki pa za to nima urejene pravne podlage. Tudi vstopnine niso uskladili z državo in Triglavskim narodnim parkom in je že nekaj let previsoka. Domačini pa, če niso člani Turističnega društva Gorje, v Vintgar nimajo več prostega vstopa. Alenka Frantar.

Z rokami proti tankom

24. 6. 2024

Se je desetdnevna vojna za Slovenijo, ki je sledila razglasitvi samostojnosti 25. junija 1991, res začela 27. junija ali že dan prej? Na Primorskem o tem ni nobenega dvoma, saj so se tam že 26. junija tanki Jugoslovanske ljudske armade iz vojašnic v Pivki in Ilirski Bistrici začeli premikati proti mejnim prehodom z Italijo. V več krajih, tudi v Vrhpolju, tega niso le nemo spremljali, temveč so se tankom zoperstavili z barikadami, s kamenjanjem in tudi s svojimi telesi. Boštjan Fabjan.

Goli kolesarji

17. 6. 2024

Še o nekoliko drugačnem, provokativnem opozarjanju na tri težave hkrati: nevarnost podnebnih sprememb, varnost kolesarjev v prometu in pomen zdravega duha v zdravem telesu. Kolesarji so poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina udeležencev v prometu. Po svetu na to že 20 let opozarjajo tudi goli kolesarji. Dobesedno.

Več

Članki

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov