Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

MMCteden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Zdravje

Prva smrtna žrtev novega virusa v Italiji: v Padovi umrl starejši moški

V bolnišnici v Padovi je umrl 78-letni moški, ki je bil okužen z novim koronavirusom. Italijansko letalo z državljani Evropske unije z ladje Diamond Princess, tudi dvema Slovencema, je medtem na poti proti Berlinu.

216

Več novic

Covid 19 Umrl direktor bolnišnice v Vuhanu, kjer oblasti po domovih iščejo okužene

V Vuhanu je po okužbi z novim koronavirusom umrl direktor bolnišnice Liu Džiming. Skupno se je število smrtnih žrtev na Kitajskem povzpelo na 1.868. Svetovna zdravstvena organizacija miri, da virus zunaj pokrajine Hubej prizadene zelo majhen del ljudi.

69

Zdravje Že jeseni cepljenje proti gripi za najmlajše brezplačno?

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje bodo predlagali, da bi bilo cepljenje proti gripi že v naslednji sezoni za otroke, stare od šest do 23 mesecev, brezplačno, ne pa tudi obvezno.

42

Novi koronavirus Prva smrtna žrtev v Tajvanu, evakuacije z ladje Diamond Princess

Kitajske oblasti so sporočile, da zadnje tri dni število novo obolelih za novim koronavirusom upada, kljub temu pa v provinci Hubej v veljavo stopajo nove omejitve in ukrepi.

47
Več

Izbor

Zdravje Novartisov žreb otrok za prejem zdravila: "Najbolj poštena možnost"

"Žreb je v takšnem položaju najbolj poštena metoda, vse drugo je lahko hitro korupcija. Če gre za življenje otroka, je to grozljivo," je za MMC pojasnil strokovnjak za etiko medicine Matjaž Zwitter. Ko nastane "ozko grlo", včasih druge možnosti ni.

95

Zdravje Milijon Slovencev živi v peklu alkoholne odvisnosti

Zaradi enega alkoholika so čustveno in vedenjsko prizadeti vsaj štirje ljudje. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ocenjujejo, da je v Sloveniji 250.000 čezmernih pivcev, kar pomeni, da je s posledicami alkoholizma zaznamovanih skoraj milijon ljudi.

194

Rak Zdravi lahko tudi beseda: "Bolniku pomagajte z vprašanji, ne nasveti"

"Rak je zagotovo bolezen, ki prizadene človeka v njegovem bistvu. Ob besedi rak se sproži misel - minljiv sem, lahko umrem. In to je šok," pravi pionirka psihoonkologije pri nas in poudarja, da se duševno zdravje bolnika (še vedno) prepogosto zanemarja.

20

Zdravje Keber: Kot pred 15 leti so zmagali pritiski zavarovalnic in pogledi bogatih

Razlogi, zakaj znova ni uspela ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, so enaki kot pred 15 leti, je za MMC dejal nekdanji minister za zdravje Dušan Keber, ki je to poskusil izvesti prvi. "Imamo 50 milijonov razlogov," je dodal Jože P. Damijan.

163

Zdravje Zakaj se cepiti, kako pridobivamo cepivo in kako prebolevamo gripo?

V UKC-ju Ljubljana so prejšnji teden že potrdili sedem primerov gripe, ki jih sicer ne moremo opredeliti kot začetek epidemije. Kljub temu se je zanimanje za cepljenje proti gripi letos zelo povečalo.

45

Zdravje Krvi se ne da kupiti v trgovini, v Sloveniji pa je zberemo za dve cisterni

"Skoraj 100 tisoč zbranih litrov zadostuje potrebam slovenskega zdravstva po krvnih komponentah. Ni potrebe po uvažanju krvi, ki pa je prav tako ne izvažamo, čeprav mnogi tako mislijo," zatrjuje Polonca Mali, specialistka transfuzijske medicine.

48
Prijavite se na e-novice