Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMCteden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Zdravje

Pripravlja se strategija cepljenja: koga cepiti najprej, kje hraniti cepivo?

V Sloveniji bi proti covidu-19 najprej cepili v DSO-jih, starejše od 60 let s kroničnimi boleznimi, zaposlene v zdravstvu in kritični infrastrukturi. Predvideno je že prevzemno mesto za prvo količino cepiva, ki ga je treba hraniti pri minus 80 stopinjah.

68

Več novic

Novi koronavirus V zadnjem tednu v ljubljanski UKC sprejeli kar šest otrok z večorganskim vnetjem

V UKC Ljubljana so zadnji teden sprejeli šest otrok, ki imajo vnetje več organov, kar povzroča hud odziv imunskega sistema po prebolelem covidu-19. Pediatrinja Tina Plankar Srovin pravi, da covid-19 pri otrocih poteka blažje, lahko pa ima hude posledice.

3

1767 okužb, 46 smrti Šole, neživilske trgovine, kulturne ustanove, javni promet še naprej zaprti oz. ustavljeni

V sredo je bilo po 7391 testih na novi koronavirus potrjenih 1767 okužb. Umrlo je 46 bolnikov s covidom-19. Vlada je medtem, kot je bilo napovedano, za 7 oz. 14 dni podaljšala ukrepe za omejevanje širjenja novega koronavirusa.

420

Delo v času epidemije Čistilke v bolnišnicah prikrajšane za dodatek. Številni bi medtem lahko delali od doma, a ne. Zakaj?

Sindikat pristojne poziva, naj odpravijo anomalijo, da delavci v javnem sektorju dobijo dodatek za izpostavljenost, delavci v gospodarstvu pa ne. Medtem se vrstijo opozorila, da je delo pozitivnih nesprejemljivo in da bi lahko več ljudi delalo od doma.

80
Več

Izbor

Reportaža Sedemurna izmena na covidnem oddelku: Matejina agonija, Janijev cmok in jaz v megli

Ko še pred sedmo zjutraj korakam proti stari stavbi na Vodnikovi cesti v Ljubljani, nehote razmišljam o spomladanskih prizorih iz Bergama in bolnišnic po Španiji, ko so bolniki ležali kar po hodnikih.

253

Karantena Izvid (samoplačniškega) testa je tisti, ki ne sme biti starejši od 48 ur

Po novem se karanteni lahko izognete s predložitvijo negativnega testa na novi koronovavirus kar na meji, če pa se niste testirali že v tujini, si lahko teh deset karantenskih dni skrajšate tudi, če odprete denarnico doma.

28

Zdravje V EU-ju že uvajajo nove čezmejne zdravstvene storitve, Slovenija se šele pripravlja

Po evropski kartici zdravstvenega zavarovanja, ki je v veljavi več kot poldrugo desetletje, so leta 2020 zaživele nove čezmejne zdravstvene storitve. Slovenija še ne ve, kako jih bo uvedla.

45

Sladkorna bolezen tipa 2 Nobeno živilo ni prepovedano, ključna je količina, ne izbor živil

"Dieta pomeni stroga, restriktivna pravila, kar za sladkorno bolezen tipa 2 ni ustrezno. V novih priporočilih ni nobeno živilo prepovedano, gre za prehransko terapijo, zdravljenje s pomočjo ustreznega življenjskega sloga," je za MMC pojasnila Jana Klavs.

39

Novi koronavirus Karantena za prihode iz rdečih držav obvezna, zaradi stikov z okuženimi pa po presoji epidemiologa

Potniki, ki v Slovenijo prihajajo iz držav, ki so na rdečem seznamu, nepreklicno dobijo karantensko odločbo na določenih mejnih prehodih. Karantensko odločbo zaradi stikov z obolelo osebo pa ministrstvo za zdravje izda po presoji epidemiologov.

84

Zobozdravstvena oskrba V teh časih raje pazite na svoje zobe

Ko ne pomaga tableta proti bolečinam, ima pacient hude otekline, hujše krvavitve ipd., takrat njegov zobozdravnik telefonira v eno od osmih dežurnih ambulant in ga naroči na pregled. Pacienti tja kličejo tudi sami, a večina ne potrebuje obravnave.

143

Največkrat komentirano

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov