Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zdravje

Odpirajo se otroške trgovine, ki bodo edine smele prodajati oblačila za otroke

Vlada je sprejela nov odlok o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev potrošnikom, ki bo veljal od sobote, 23., do petka 29. januarja. Med drugim se bodo lahko ponovno odprle specializirane otroške trgovine, ki prodajajo tudi otroška oblačila.

34

Več novic

1690 okužb, 25 smrti V vzorcu človeka, ki je pripotoval iz Anglije, našli koronavirus, podoben angleškemu sevu

Nacionalni laboratorij je v vzorcu človeka, ki je pripotoval iz Anglije, našel koronavirus, zelo podoben novemu angleškemu sevu. Po podatkih vlade je bilo v ponedeljek sicer potrjenih 1690 okužb.

159

Hitri testi V Nacionalnem laboratoriju zavrnili očitke, da naj bi prirejali rezultate in namerno izločali vzorce

Dvomi o zanesljivosti hitrih testov, ki jih je ministrstvo za zdravje kupilo od podjetja Majbert Pharm, še kar ne poniknejo. V javnosti so se pojavili tudi očitki, da naj bi Nacionalni laboratorij za zdravje pod pritiski preverjanje izvedel nestrokovno.

110

Slovenija Komisija za medicinsko etiko za strokovno opremljene reševalne helikopterje

Komisija za medicinsko etiko poudarja, da je treba vedno izbrati najprimernejši prevoz za bolnika, ki pa ni nujno vedno helikopter. Je pa treba zagotoviti dovolj strokovno opremljenih reševalnih helikopterjev.

9
Več

Izbor

Zdravje Dodatki, ki jih (še vedno) ni: "Zamujajo s plačo za tiste, ki so v prvi bojni liniji"

Delavci v zdravstvu in socialnem varstvu so na robu svojih zmogljivosti. Neko uteho oz. priznanje bi jim pomenilo vsaj izplačilo zasluženih dodatkov za delo v nevarnih razmerah, za nevarnost in posebne obremenitve, a teh na večini računov še vedno ni.

66

Zdravje Onkološki bolniki v času epidemije: Težave tudi zaradi "gnetenja" v reševalnih vozilih

Eno od področij slovenskega zdravstva, ki v času koronakrize še posebej čuti posledice, je tudi organizacija reševalnih prevozov. Čeprav bi morali omejiti število potnikov v teh vozilih, razmere v praksi kažejo drugačno sliko.

34

Zdravje Cepiva in mi: Kako delujejo cepiva in iz česa so?

Okužba je proces, pri katerem mikrobi vdrejo v telo in ga izkoristijo za svoje razmnoževanje. Naše telo ima proti njim pripravljene različne obrambne strategije, od kože do sluzi … Taki sta na primer tudi želodčna kislina in črevesna peristaltika …

108

Cepiva in mi (1) Cepljenje obvarovalo milijardo in pol človeških življenj

V seriji Cepiva in mi so na Valu 202 cepljenje obravnavali z več plati. V 1. delu več o tem, kako nas zgodovina nalezljivih bolezni uči, da je le uspešno cepljenje tisto, ki lahko pomaga zatirati bolezni. Ob koncu članka pa o vzniku proticepilskih gibanj.

83

Reportaža Sedemurna izmena na covidnem oddelku: Matejina agonija, Janijev cmok in jaz v megli

Ko še pred sedmo zjutraj korakam proti stari stavbi na Vodnikovi cesti v Ljubljani, nehote razmišljam o spomladanskih prizorih iz Bergama in bolnišnic po Španiji, ko so bolniki ležali kar po hodnikih.

253

Karantena Izvid (samoplačniškega) testa je tisti, ki ne sme biti starejši od 48 ur

Po novem se karanteni lahko izognete s predložitvijo negativnega testa na novi koronovavirus kar na meji, če pa se niste testirali že v tujini, si lahko teh deset karantenskih dni skrajšate tudi, če odprete denarnico doma.

28
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov