Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Zdravje

Slovenija je pripravljena na koronavirus, a ima premalo bolnišničnih kapacitet

Strokovnjaki zagotavljajo, da je slovenski zdravstveni sistem dobro pripravljen na zgodnje odkrivanje obolelih s koronavirusom. So pa opozorili na dolgoletno zanemarjanje bolnišnične infrastrukture in pomanjkanje ustreznih kapacitet.

Več novic

Slovenija Starši dečka Gala zavračajo obtožbe o zlorabah denarja

Potem ko se je zapletlo z denarjem, ki ga je za operacijo dečka Gala iz Dupleka zbiralo društvo Maus - teh 70 tisoč evrov je zaradi kriminalistične preiskave zamrznjenih -, se zgodba z zbiranjem denarja znova zapleta. Tokrat je v ospredju Galova mama.

23

Oder "Ozaveščena družba skrbi za svoje ljudi, toliko bolj, ko od njih pričakuje učinkovitost."

Posebnosti posameznih delovnih okolij in načinov dela na področju umetnosti in kulture prinašajo značilne vrste poškodb in obolenj ter različen čas, ki je potreben za telesno in duševno regeneracijo.

3

Zdravje Weiss: Z otroške kardiologije sem odšel zaradi slabih medosebnih odnosov

Pred parlamentarno preiskovalno komisijo o ugotavljanju odgovornosti na programu otroške kardiologije v UKC Ljubljana je pričal kirurg Miha Weiss. Pridružil se je februarja 2014, konec leta 2017 pa ga je zapustil zaradi slabih odnosov.

6
Več

Izbor

Zdravje Novartisov žreb otrok za prejem zdravila: "Najbolj poštena možnost"

"Žreb je v takšnem položaju najbolj poštena metoda, vse drugo je lahko hitro korupcija. Če gre za življenje otroka, je to grozljivo," je za MMC pojasnil strokovnjak za etiko medicine Matjaž Zwitter. Ko nastane "ozko grlo", včasih druge možnosti ni.

95

Zdravje Milijon Slovencev živi v peklu alkoholne odvisnosti

Zaradi enega alkoholika so čustveno in vedenjsko prizadeti vsaj štirje ljudje. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ocenjujejo, da je v Sloveniji 250.000 čezmernih pivcev, kar pomeni, da je s posledicami alkoholizma zaznamovanih skoraj milijon ljudi.

194

Rak Zdravi lahko tudi beseda: "Bolniku pomagajte z vprašanji, ne nasveti"

"Rak je zagotovo bolezen, ki prizadene človeka v njegovem bistvu. Ob besedi rak se sproži misel - minljiv sem, lahko umrem. In to je šok," pravi pionirka psihoonkologije pri nas in poudarja, da se duševno zdravje bolnika (še vedno) prepogosto zanemarja.

20

Zdravje Keber: Kot pred 15 leti so zmagali pritiski zavarovalnic in pogledi bogatih

Razlogi, zakaj znova ni uspela ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, so enaki kot pred 15 leti, je za MMC dejal nekdanji minister za zdravje Dušan Keber, ki je to poskusil izvesti prvi. "Imamo 50 milijonov razlogov," je dodal Jože P. Damijan.

163

Zdravje Zakaj se cepiti, kako pridobivamo cepivo in kako prebolevamo gripo?

V UKC-ju Ljubljana so prejšnji teden že potrdili sedem primerov gripe, ki jih sicer ne moremo opredeliti kot začetek epidemije. Kljub temu se je zanimanje za cepljenje proti gripi letos zelo povečalo.

45

Zdravje Krvi se ne da kupiti v trgovini, v Sloveniji pa je zberemo za dve cisterni

"Skoraj 100 tisoč zbranih litrov zadostuje potrebam slovenskega zdravstva po krvnih komponentah. Ni potrebe po uvažanju krvi, ki pa je prav tako ne izvažamo, čeprav mnogi tako mislijo," zatrjuje Polonca Mali, specialistka transfuzijske medicine.

48
Prijavite se na e-novice