Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Znanje/Nasveti - Arhiv

Vsak dar ima svoj čar? I Darila

"Ali ima vsak dar res svoj čar?" se sprašujeta Stella Cavalleri in Annemarie Culetto. Mimogrede pa še omenita, da se obdarujejo čisto vsi ljudje po svetu in z darili pravzaprav določamo vrednost odnosom. Vse o darilih boš izvedel/a v sobotni oddaji Osvežilna fronta! Se gledamo 10.30 na TV Slovenija. Vsak dar ima svoj čar? je projekt in razstava Posavskega muzeja Brežice in študentk Fakultete za turizem Brežice, Univerze v Mariboru ter oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki gostuje na Gradu Sevnica. Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Bedna darila in Smetumet I Darila

Bedna darila vedno so! Namesto, da končajo v smeteh, jih lahko odneseš na izmenjevalnico bednih daril, ki jo organizira Smetumet. Kako in zakaj, pove Maja Rijavec. Mimogrede, če je le mogoče, ne kupuj bednih daril. Kako se izogneš takšnim kiksom, boš izvedel/a v soboto v oddaji Osvežilna fronta. Se gledamo 10.30 na TV Slovenija. Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

RETROLAVER: Idealno darilo za Bobija I DARILA

Včasih se je težko odločiti, kaj bi svojim najdražjim podarili za darilo. Silvester Božič ugotavlja, kakšno darilo kupiti, narediti, narisati, ali celo morda ukrasti (?!) za Bobija. Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Vpliv okolja na telo in nagradna igra! I Apokalipsa I OSVEŽILNA FRONTA

Ozračje se segreva, človeško telo ostaja enako! Kaj pa zdaj? A se lahko zanesemo na evolucijo ali pa bomo morali ukrepati drugače, ve fiziolog dr. Marko Kreft z Biotehniške fakultete UL. NAGRADNO VPRAŠANJE: Kako se kamela prilagaja na puščavski pesek in peščene viharje? Odgovor napiši v komentar, dobitnika majice bomo razglasili točno tu v četrtek, 19. 12. 2019. Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Morska gladina se dviga, opozarja dr. Matjaž Ličer I Apokalipsa I OSVEŽILNA FRONTA

Glede na to da imaš dostop do neta, gotovo veš, da je novembra morje večkrat poplavilo slovensko obalo, tudi če ne živiš tam. Gladina slovenskega morja se dviga, med novembrskimi poplavami pa so namerili 2. najvišjo plimo v zadnjih 50ih letih. Velik vpliv na višino gladine vode ima človek s svojim vedenjem. In če se bomo vedli tako, kot smo se do zdaj, se bo gladina morja pri nas dvigala vedno hitreje, več bo tudi poplav, opozarja dr. Matjaž Ličer z Morske biološke postaje Piran (NIB). Dr. Ličer sicer ni apokaliptičen človek in pravi, da bo Zemlja preživela, težave pa bomo imeli ljudje. Sploh tisti, ki živijo ob obali in se bodo morali seliti. Več pa v videu. Za radovedne pa je tu še članek, ki ga je spisal dr. Matjaž Ličer. #klik http://www.nib.si/mbp/sl/home/news/902-podnebne-spremembe-in-narascanje-gladine-morja-v-severnem-jadranu V soboto, 14. 12. 2019 ob 10.40, se pripravi na polurno apokalipso. Ampak brez skrbi, v zavetju Osvežilne fronte boš varen oziroma varna. Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Žličkanje: kako se (ne) učiti v paru I Spomin

Veze so lahko jako fajn, ampak je malo bedno, če se moraš učiti, fant ali punca pa ti teži. Nasveti, kako to rešiti in čemu se izogniti v Žličkanju! Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Nik Škrlec in palača spomina I Spomin

Nik Škrlec je igralec, ki se potaplja in vabi v palačo spomina. Gre za tehniko pomnjenja, ki pride še posebej prav pri seznamih in govorih, Nik pa jo uporablja, da trenira nenavadne kombinacije in domišljijo. Nežo Prah Seničar je učil dodatnih 10 števk števila π! Si jih je zapomnila?! Še več Nikovih videov najdeš tukaj https://www.youtube.com/user/Crasherkk Slediš mu lahko tudi na IG @nikskrlec in na tiktoku Nežo najdeš na IG @neza.p.s Osvežilno fronto pa na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Barbara Krajnc Avdić #1 I Čutni in čustveni spomin

Čutni in čustveni spomin (metoda Stanislavski) sta orodji s katerim delajo tudi igralci. Kako, pojasnjuje Barbara Krajnc Avdić, igralka in učiteljica na umetniški gimnaziji. Z njo se pogovarja Rok Bohinc. #1 Klikni še na nadaljevanje pogovora. Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Forenzični psiholog dr. Igor Areh ISpomin I OSVEŽILNA FRONTA

Forenzični psiholog dr. Igor Areh, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru je gost oddaje Osvežilna fronta, v kateri govorimo o spominu. Spomin je funkcija možganov, ki je ločena od ostalih miselnih sposobnosti, raziskave pa kažejo, da lahko naši možgani v spomine pretvorijo dogodke, ki se nam niso zares zgodili. Dr. Areh pravi, da si je, če želimo še čez eno leto vedeti, kako se je nekaj dogajalo, to raje napišimo na list, kot pa da se zanašamo na spomin. Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Kvikiji za višje ocene #1 I Spomin

Kvikiji, tole je le za uvod, hitro klikni še na naslednji video, kjer izveš več. Hitro, da Rokovo brskanje ne bo šlo preč! Povezava https://youtu.be/gedGhTGFLAU Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Neža in Vid testirata meje telesa I challenge video

Samo za vas sta se Vid Sodnik in Neža Prah Seničar podvrgla testom telesa. Preverila sta, kako dolgo zdržita pod vodo (pri tem jima pomaga Samo Jeranko) in kako težko je asinhrono premikati levo in desno roko ali prste na njej (tu jima ni pomoči). Klikni naprej še na video, kjer sta preverjala, ali bosta zmogla narediti salto nazaj. A ti zmoreš vse to? Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Pretreniranost in doc. dr. Vedran Hadžić I Meje telesa

Tapkanje in vsi drugi športni testi. Doc. dr. Vedran Hadžić s Fakultete za šport in Neža Prah Seničar govorita o pretreniranosti, dopingu in reaktinem letenju! Na youtube kanalu osvežilna fronta najdeš tudi daljšo različico pogovora. Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Primož Gorenc, komentator LOL I Maščevanje

Maščevanje je doma tudi v svetu video iger. En primer, ki ga navaja sogovornik Primož Gorenc, komentator League of Legends, je ddosanje (porazdeljena zavrnitev storitve). Slovenski igralec in streamer Mika279 je iz študentskega doma igral online turnir v Old School Runescapeu in je bil ddos-an. Preprosto povedano, boti, ustvarjeni s strani ostalih igralcev, so preobremenili internetno povezavo in zato igralec izgubi internetno povezavo oziroma se je ta izjemno upočasnila. Ker je internet v študentskih domovih povezan, je bila preobremenjena celotna mreža. To taktiko pogosto uporabljajo cyberteroristi, ampak je pa tudi način maščevanja med gejmerji. Je ena od ekstremnih metod maščevanja, ki se redko dogajajo. Več o maščevanju pa v pogovoru! Celotno oddajo si lahko ogledaš v soboto, 2. 11. 2019 ob 10.25 na TV Slovenija. Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Žličkanje o varanju I Maščevanje

Punca te je prevarala in zdaj ne veš, kaj nardit. Tako si besen, da lahko razmišljaš samo o maščevanju. Ampak pazi, da ne boš v jezi rekel nekaj, kar boš kasneje obžaloval. To je le eden od nasvetov iz žličkanj! Sledi nam tudi na IG @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Iskanje stanovanja

???? Lov na študentsko stanovanje ???? v Ljubljani je lahko nevaren in drag šport! ???? Vseeno so Maja Vita, Alma, Neža in Nejc, Nepremičnine Plus prebrskali ponudbo! Instagram @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija ob sobotah, 10.30.

Počitniško delo prinaša denar in izkušnje

Žan Luka Tomanič, Zarja Vuk, Urška Kiselak in Luka Černila so dijaki Gimnazije Ptuj. Vidu Sodniku so odgovorili na vprašanje, kako in zakaj so nabirali izkušnje in denar s počitniškim delom. Instagram @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija ob sobotah, 10.30.

Študentsko delo | Grozote samostojnega življenja

Sklepamo, da vas večina ve, kako lahko študentsko delo najdete na enem od študentskih servisov. Vse, kar potrebujete, je potrdilo o vpisu v srednjo šolo, višjo šolo ali faks, se včlanite v študentski servis in lahko začnete delat. Danes je z Rokom tudi Vesna Miloševič Zupančič, strokovnjakinja za mlade in trg dela. Ne more vam priskrbeti epske službe, lahko pa vas natrenira, da si jo dobite sami! Instagram @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija.

Brez staršev in z doc. dr. Blažem Repetom I Grozote samostojnega življenja

Soočamo se z grozotami samostojnega življenja. Tudi govorilnimi urami, na katere naj bi na faksu hodili študenti in študentke kar sami in same. Doc. dr. Blaž Repe bo povedal, zakaj je res fino, da mama in oče ne prideta v kabinet. Instagram @osvezilna Osvežilna fronta je mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja nasploh. Gledate jo lahko na TV Slovenija ob sobotah, 10.30.

Prvi seks študentov | Prof. Dr. Alenka Švab | Osvežilna fronta

Prof. dr. Alenka Švab ve vse o prvem seksu več kot 5000 študentov. V raziskavi, ki je potekala med letoma 2009 in 2012, so mladi odgovarjali tudi na vprašanja o devištvu in prvem spolnem odnosu. Na podlagi raziskave pa je nastala knjiga Intimni življenjski stili študentov in študentk v Sloveniji. V videu boš izvedel tudi, ali prej izkusijo spolnost gimnazijci ali tisti, ki obiskujejo poklicne šole!

Z mamo o prvem seksu | Devištvo | Osvežilna fronta

Par stvari je treba vedeti o prvem seksu! In kdo ve bolje, kot mama, ki je že seksala! Ključna sta predigra in zaščita. Pa fino je, da to počneš z nekom, ki mu zaupaš. In ona ali ona tebi. Nasveti so resnični, tudi pogovor bi lahko bil.

Prijavite se na e-novice