Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Vklop - Arhiv

Književnost in film, Nejc Gazvoda

V mladinski debatni oddaji Vklop so se dijaki in voditeljica Barbara Ferluga pogovarjali s pisateljem in režiserjem Nejcem Gazvodo. V prispevkih so o tem, koliko poznajo slovensko književnost in slovensko filmsko sceno spregovorili dijaki na Tehniškem zavodu Žige Zoisa v Gorici. Uredništvo: Živa Pahor, Barbara Ferluga in Jan Leopoli, ki podpisuje tudi režijo.

Alpinizem, Jernej Bufon

Vklop je televizijski mesečnik o različnih vprašanjih, ki zadevajo v prvi vrsti svet mladih.

Podnebne spremembe, Luka Omladič

V mladinski TV oddaji VKLOP so tokrat v ospredju podnebne spremembe. Gost je filozof, okoljevarstvenik in aktivist proti podnebnim spremembam Luka Omladič. Dijaki vas bodo z gostom in voditeljico opozarjali, da nimamo planeta B. Uredništvo: Živa Pahor, voditeljica Barbara Ferluga in režiser oddaje Jan Leopoli.

Zdrava prehrana, Tina Sentočnik

Tema mladinske oddaje VKLOP je bila tokrat zdrava prehrana, z gostjo zdravnico Tino Sentočnik. V prispevkih so spregovorili zamejski študentje v Ljubljani, ki hrano poceni kupujejo na študentske bone, dijaki na zavodu Žige Zoisa v Trstu in študentje na medicinski fakulteti v Ljubljani, ki sodelujejo pri projektu Gaster Felix. Uredniki oddaje so Živa Pahor, Jan Leopoli in voditeljica Barbara Ferluga. Režija: Jan Leopoli.

Grafika in oglaševanje, Andrej Pisani

Vklop je televizijski mesečnik o različnih vprašanjih, ki zadevajo v prvi vrsti svet mladih.

Sodobna umetnost, Ivan Žerjal

Vklop je televizijski mesečnik o različnih vprašanjih, ki zadevajo v prvi vrsti svet mladih.

Politika, Mojca Širok

Gostja Vklopa je bila Mojca Širok, novinarka in dolgoletna dopisnica iz Rima in Vatikana za RTV Slovenija. Voditeljica Barbara Ferluga in izbrani dijaki višjih srednijh šol iz Gorice in Trsta, so se z gostjo pogovarjali o italijanski politiki, o politični angažiranosti in o poklicu novinarja, sestavni del oddaje pa so tudi prispevki s slovenskih višjih šol v Trstu in Gorici, v katerih so dijaki in profesorji povedali, koliko in s kom se o politiki pogovarjajo in kako je z državljansko vzgojo na naših šolah.

Begunska kriza, Veronika Martelanc

Gostja oddaje je Veronika Martelanc, ki je zaposlena na Agenciji Združenih narodov za begunce, tema pogovora bo begunska kriza. V studiu ji bodo poleg voditeljice oddaje Barbare Ferluga vprašanja postavljali dijaki višjih srednjih šol iz Gorice in Trsta.

Zasvojenost s spletom, Zala Janežič

Tema: zasvojenost s spletom. Gostja: psihologinja Zala Janežič.

Vklop

Vklop je televizijski mesečnik o različnih vprašanjih, ki zadevajo v prvi vrsti svet mladih.Uredništvo oddaje sestavljajo Živa Pahor, Mairim Cheber in Jan Leopoli, ki obenem podpisuje režijo.

Ekološko ozaveščanje, Petra Podlesek

S povečanjem blaginje se povečuje tudi okoljski odtis, torej izraba naravnih virov, ki ima kot posledico onesnaževanje. Ali smo še v času, da potegnemo zavoro, nam bo v junijski oddaji Vklop povedala študentka biologije Petra Podlesek. O ekološkem ozaveščanju so se z gostjo pogovarjali voditeljica Mairim Cheber in izbrai dijaki višjih srednjih šol s slovenskim učnim jezikom iz Gorice in Trsta. Režija Jan Leopoli. Uredništvo Mairim Cheber, Jan Leopoli, Živa Pahor.

Vklop

V tokratnii debati v oddaji Vklop, se z izbranimi dijaki slovenskih višjih srednjih šol pogovarja mlada raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, sociologinja Jasna Podreka. Govor je o neenakosti med spoloma, neenakopravnosti, nasilju nad ženskami, seksizmu, o miselnih vzorcih, ki so usidrani v dnu zavesti. Oddajo vodi Mairim Cheber. Režija Jan Leopoli, uredništvo Živa Pahor.

Najstništvo, Dorotea Kralj

V majski oddaji je govor o spremembah, ki jih mladostniki doživljajo v najstništvu, predvsem v odnosih s starši. Mladim se namreč zdi, da jim starši » težijo«, jih ne razumejo in hkrati pozabijo, da so bili tudi sami nekoč mladi. S pomočjo strokovnjakinje, predstojnice Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše v Kopru – pedagoginje DOROTEE KRALJ, so izbrani dijaki slovenski višjih srednjih šol, z voditeljico Mairim Cheber, skušali izvedeti, kateri je recept za znosnejše sobivanje med starši in najstniki. Uredništvo Marim Cheber, Živa Pahor, Jan Leopoli, ki oddajo tudi režira.

Vklop

Vklop je televizijski mesečnik o različnih vprašanjih, ki zadevajo v prvi vrsti svet mladih.

Invalidnost, Dana Čandek

Tema tokratnega Vklopa je invalidnost. Gostja v studiu je prevajalka in profesorica Dana Čandek, ki se premika s pomočjo invalidskega vozička, kar ji pa ne onemogoča, da veliko potuje in dosega zavidljive profesionalne cilje. Oddajo vodi Mairim Cheber ob pomoči izbranih višješolskih dijakov iz Trsta in Gorice. Za uredništvo oddaje skrbijo Živa Pahor, Mairim Cheber in Jan Leopoli, ki podpisuje tudi režijo.

Neenakosti med spoloma, Jasna Podreka

V tokratni, februarski debati v oddaji Vklop, se z izbranimi dijaki slovenskih višjih srednjih šol pogovarja mlada raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, sociologinja Jasno Podreka. Govor je o neenakosti med spoloma, neenakopravnosti, nasilju nad ženskami, seksizmu, o miselnih vzorcih, ki so usidrani v dnu zavesti. Oddajo vodi Mairim Cheber. Režija Jan Leopoli, uredništvo Živa Pahor.

Zasvojenost, Miha Kramli

V Vklopu vsak mesec izbrani dijaki slovenskih višjih srednjih šol iz Gorice in Trsta debatirajo na novo temo. Tokrat so imeli v gosteh terapevta Miho Kramlija in se z njim pogovarjali o zasvojenosti. Oddajo vodi Mairim Cheber, uredništvo Živa Pahor in Jan Leopoli, ki podpisuje tudi režijo oddaje.

Slovik, Damiana Kralj

V tokratni oddaji bo govor o šolanju v Ljubljani, ki ga slovenskim dijakom iz Italije ponuja Slovenski izobraževalni konzorcij ( Slovik ). Gostja voditeljice Mairim Cheber in dijakov iz Trsta in Gorice, ki sooblikujejo oddajo, bo znanstvena direktorica Slovika Damiana Kralj. Beseda bo tekla o razlikah med šolskima sistemoma, načinu prijave na program in uslugah, ki jih Slovik ponuja prijavljenim dijakom. Oddajo bo obogatilo pričevanje goriške dijakinje Katje Canalaz, ki se trenuto izobražuje na Gimnaziji Poljane v Ljubljani.

Katalonija , Santiago Martin

V tokratnem Vklopu bodo voditeljica Mairim Cheber in dijaki gostili Santiaga Martína, predavatelja na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Govor bo o Kataloniji, o izidih referenduma za neodvisnost in o tem, kaj lahko pričakujemo v nadaljnjem razvoju agitacij v tem delu Evrope. O vzrokih, ki so pripeljali Katalonce v začetku oktobra na volišča in o molku držav članic Evropske unije, bo kaj več povedal Španec, ki zadevo dobro pozna, a nanjo gleda tudi z določeno distanco, saj skoraj 20 let živi v Sloveniji. Uredništvo oddaje sestavljajo Živa Pahor, Mairim Cheber in Jan Leopoli, ki podpisuje obenem režijo.