Napovednik: EkstraVisor: Stečaji

Državna pomoč je med zdravstveno krizo ohranila pri življenju številna podjetja.

Strokovnjaki opozarjajo, da so sicer med njimi takšna, ki tudi v normalnih časih ne bi preživela, podatki pa kažejo, da je bilo v preteklem letu stečajev celo manj kot leto prej.

EU in vlada pripravljata izhodno strategijo, v zraku pa visi vprašanje, ali nas ob koncu leta čaka plaz stečajev.

V tokratnem projektu Ekstravisorja o stečajih si je ekipa za izziv zastavila sistem stečajev v Sloveniji in ga primerjala s tistim v Avstriji.

Sledili so vprašanjem: zakaj pri nas stečaji z veliko premoženja trajajo desetletje in več, zakaj gre kar 90 odstotkov stečajne mase za stroške namesto upnikom, kako delujejo stečajni upravitelji, ali res obstajajo močna omrežja, kdo sploh koga nadzira?

Rezultati analize so presenetljivi, o njih govorijo sogovorniki v prispevkih, v studiu pa bodo sodelovali predstavniki politike, sodišča, stečajnih upraviteljev in upnikov.


Oddaja v novo sezono vstopa z novo voditeljico Jasmino Jamnik

Jasmina Jamnik se s prevzemom vodenja oddaje EkstraVisor vrača k vodenju daljših informativnih oddaj, prav tako pa še vedno ostaja voditeljica osrednje informativne oddaje Televizije Slovenija – Dnevnika.

Foto: Adrijan Pregelj/RTV Slovenija
Foto: Adrijan Pregelj/RTV Slovenija

Podatkovno-preiskovalni skupini, ki deluje pod vodstvom urednice Lidije Hren, sestavljajo pa jo štirje stalni raziskovalci in novinar, se je Jamnikova pridružila že ob samem začetku priprave teme o stečajih, kar bo zagotovo dodana vrednost in prednost pri vodenju oddaje v studiu.

Po predvajanju na voljo tudi na našem TV portalu.