Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zadnje

Težave inšpekcij in težave ljudi z inšpekcijami

Medtem ko se zaradi izrednih epidemioloških razmer zdravstvena inšpekcija utaplja v delu, druge inšpekcije rešujejo zaostanke in se še naprej spopadajo z birokratskimi ovirami, ki jim onemogočajo učinkovitejše delovanje.

17

Zakonodaja soodgovorna za dolgotrajnost postopkov inšpekcij

V včerajšnji oddaji EkstraVisor o inšpekcijah so gostje odgovarjali na očitke o neodzivnosti in neukrepanju inšpekcij ter dolgotrajnosti njihovih postopkov.

Zdravstveni inšpektorat letos dela več, karantene nadziral le štiri mesece

Zdravstveni inšpektorat je letos do konca novembra opravil čez 58 tisoč nadzorov, dvakrat toliko kot lani, večina jih je vezanih na covid-19. Epidemija je njihovo delo obrnila na glavo.

Okoljska in gradbena inšpekcija: dolgotrajnost postopkov in neodzivnost inšpektorjev

Upravna inšpekcija ugotavlja največ kršitev postopkov in zakonodaje izmed vseh inšpekcij pri okoljski in gradbeni, obe pod okriljem Inšpektorata za okolje in prostor.

Občani opozarjajo na okoljske probleme, inšpektorjem očitajo neodzivnost in neukrepanje

Dnevno lahko spremljamo stiske ljudi, ki kličejo na pomoč okoljske inšpektorje, pa naj gre za bioplinarne, divja odlagališča odpadkov, smrad ali hrup. Večkrat se soočajo z neodzivnostjo, neukrepanjem inšpektorjev in z dolgotrajnostjo postopkov.

Oddaje

Nazaj
Naprej
Več

Prispevki

Nazaj
Naprej
Več

Članki

Sistem inšpekcij: za en prekršek so določene različne globe

Inšpektorati in nekateri prijavitelji se strinjajo, da so premajhne pristojnosti ena ključnih pomanjkljivosti inšpekcijskega sistema. Premalo inšpektorjev in vprašljiv način prednostnega razvrščanja pomeni, da nekateri primeri več let niso razrešeni.

Požari in občani učinkovitejši kot uradne institucije

V oddaji EkstraVisor o ravnanju z odpadki v Sloveniji so se sogovorniki strinjali, da so med ključnimi problemi kopičenja odpadkov predvsem dolgotrajni in neučinkoviti uradni postopki in izigravanje okoljskih predpisov.

Kupi embalaže, čakajoč na sežig in ne recikliranje

Breme odpadne embalaže ni samo okoljsko, ampak tudi finančno. Zadnja leta z interventnimi zakoni državljani ponovno plačujemo za odvoz embalaže, ki je tako ali drugače izpadla iz sistema – skupaj dobrih 10,5 milijonov evrov.

Odpadki so se več let nalagali na avtoodpadu, medtem dvakrat zagoreli

Po 18-ih letih od prve inšpekcijske odločbe in po dveh požarih se je nedaleč od središča Ljubljane na Cesti dveh cesarjev začela sanacija avtoodpada. Novembra se zadeva seli na sodišče.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov