Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zadnje

Požari in občani učinkovitejši kot uradne institucije

V oddaji EkstraVisor o ravnanju z odpadki v Sloveniji so se sogovorniki strinjali, da so med ključnimi problemi kopičenja odpadkov predvsem dolgotrajni in neučinkoviti uradni postopki in izigravanje okoljskih predpisov.

Kupi embalaže, čakajoč na sežig in ne recikliranje

Breme odpadne embalaže ni samo okoljsko, ampak tudi finančno. Zadnja leta z interventnimi zakoni državljani ponovno plačujemo za odvoz embalaže, ki je tako ali drugače izpadla iz sistema – skupaj dobrih 10,5 milijonov evrov.

Odpadki so se več let nalagali na avtoodpadu, medtem dvakrat zagoreli

Po 18-ih letih od prve inšpekcijske odločbe in po dveh požarih se je nedaleč od središča Ljubljane na Cesti dveh cesarjev začela sanacija avtoodpada. Novembra se zadeva seli na sodišče.

Težave z mešanimi komunalnimi odpadki v Suhadolah pri Komendi in na Jesenicah

Kako se v Sloveniji lotevamo ravnanja z odpadki nazorno kaže primer neurejenega ravnanja z mešanimi komunalnimi odpadki. S tem problemom so se srečali v Suhadolah pri Komendi in na Jesenicah, kjer balirani odpadki presegajo dovoljene količine.

Sporna ravnanja z elektrofiltrskim pepelom

Med odpadki, ki je v zadnjih letih dvigoval mnogo prahu, tudi dobesedno, je elektrofiltrski pepel, sicer nenevarni odpadek z nekaterimi škodljivimi snovmi, sporne prakse ravnanja z njim pa so se po Sloveniji kar vrstile.

Oddaje

Nazaj
Naprej
Več

Prispevki

Nazaj
Naprej
Več

Članki

Divja odlagališča se zapirajo, stroški ostajajo

Lani smo sanirali kar petino odpadkov manj kot smo jih proizvedli, kar nas v Evropi uvršča na neslavno prvo mesto. Kje so manjkajoči odpadki, ni povsem jasno. Vendar pa vsaj del problema predstavljajo tudi divja odlagališča, ki jih je iz leta v leto več.

(So)sežig – rešitev za nakopičene slovenske odpadke?

Toplarna Celje je edina, ki v Sloveniji sežiga zgolj odpadke, še pet obratov pa odpadke sosežiga. Medtem ko okoljevarstveniki postavljajo pod vprašaj merila za izpuste, okoljsko ministrstvo aktivno proučuje možnost postavitve novih sežigalnic.

Pregon okoljske kriminalitete je zapleten, medtem odpadki gorijo

Država viške odpadne embalaže na komunalah začasno ureja z 10,5 milijonov evrov težkima interventnima zakonoma, kupi se tako manjšajo. A kopičijo se tudi drugi odpadki, ponekod prihaja do požarov.

21

Stanje samooskrbe

V ključnem dokumentu kmetijskem politike – strategiji razvoja do leta 2020 – je samooskrba s hrano zapisana kot prioriteta. Smo sredi leta 2020, samooskrba z zelenjavo in sadjem pa je obtičala pod polovico potreb.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov