Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zadnje

"Državne koronapomoči ohranile pri življenju tudi podjetja, ki bi sicer propadla"

V lanskem letu je število začetih stečajev upadlo kljub pandemiji covida-19 in obsežnemu zaprtju gospodarstva. V Sloveniji jih je bilo 13 odstotkov, v Avstriji kar 41 odstotkov manj kot leta 2019. Kako so k temu pripomogle milijardne državne pomoči?

Omrežja stečajnih upraviteljev - so visoki stroški stečajev nadomestilo za omejene nagrade?

Povprečno stroški stečajev upnikom poberejo skoraj 90 odstotkov unovčenega premoženja, pretok teh sredstev do upraviteljev omogočajo tudi omrežja stečajnih upraviteljev, ki so se oblikovala ob papirnatem nadzoru pravosodnega ministrstva.

Dolgotrajnost stečajev plačujejo upniki

Zakaj nekateri stečaji po več kot desetletju še niso zaključeni? Kot poglavitni vzrok stečajni upravitelji navajajo sodne pravde. Rezultat so visoki stroški in slabo poplačani upniki.

V osebnih stečajih poplačanih le slabih 15 odstotkov prednostnih terjatev

Osebni stečaji za prezadolžene posameznike so bili v Sloveniji uzakonjeni leta 2008. Do danes je osebni stečaj izkoristilo 23.834 posameznikov, a njihovi dolgovi so v večini ostali nepoplačani.

Kolesje stečajnega postopka v 24 podjetjih mlelo več kot dve desetletji

Koliko slovenskih podjetij bo koronakriza na koncu pahnila v stečaj, nas čaka plaz stečajev? Pomembno je še eno vprašanje: v kakšno kolesje stečajnih postopkov bodo padla podjetja, ki ne bodo preživela?

18

Oddaje

Nazaj
Naprej
Več

Prispevki

Nazaj
Naprej
Več

Članki

"Poklicali so me, da kot stečajni upravitelj posodim ime v zameno za del nagrade"

V včerajšnji oddaji EkstraVisor, premierno z voditeljico Jasmino Jamnik, o omrežjih v stečajnih postopkih – razkrito tudi, kako snubijo upravitelje, da zgolj posodijo ime in si delijo plačilo. Poklicali so celo novega predsednika Zbornice upraviteljev.

12

Zakonodaja soodgovorna za dolgotrajnost postopkov inšpekcij

V včerajšnji oddaji EkstraVisor o inšpekcijah so gostje odgovarjali na očitke o neodzivnosti in neukrepanju inšpekcij ter dolgotrajnosti njihovih postopkov.

Zdravstveni inšpektorat letos dela več, karantene nadziral le štiri mesece

Zdravstveni inšpektorat je letos do konca novembra opravil čez 58 tisoč nadzorov, dvakrat toliko kot lani, večina jih je vezanih na covid-19. Epidemija je njihovo delo obrnila na glavo.

Okoljska in gradbena inšpekcija: dolgotrajnost postopkov in neodzivnost inšpektorjev

Upravna inšpekcija ugotavlja največ kršitev postopkov in zakonodaje izmed vseh inšpekcij pri okoljski in gradbeni, obe pod okriljem Inšpektorata za okolje in prostor.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov