Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Zadnje

Razpršenost transferjev

Koliko država letno daje za socialne transferje, kot so nadomestila, denarne pomoči, varstveni dodatki in različne subvencije? Tega skupnega podatka nima nobena institucija.

Kriteriji

Zakon določa, koliko premoženja posameznik lahko ima, da prejme denarno socialno pomoč in varstveni dodatek. Ali je potrebno te transferje vračati in koliko je upravičencev?

Kaj se splača?

Preverili smo, ali se v Sloveniji res bolj splača živeti od socialne pomočit kot od minimalne plače.

Reforma

Pred nekaj leti so padale visokoleteče obljube, da bo reorganizacija centrov za socialno delo omogočila socialnim delavcem delo z ljudmi na terenu. Danes so do nje mnogi kritični.

Na socialni v mladosti, na socialni v starosti

Država in občine za socialne transferje namenjajo dve milijardi evrov. V sistemu socialnih pomoči se nekateri dobro znajdejo. Mladi lahko zapadejo v past, da bodo zaradi izkoriščanja sociale v mladosti od države odvisni tudi v starosti.

592

Oddaje

Nazaj
Naprej
Več

Prispevki

Nazaj
Naprej
Več

Članki

Socialni transferji odvisni od informacijskih sistemov

Medtem ko socialni delavci za izdajo odločbe čakajo na podatke iz 48 baz podatkov, se morajo upravičenci v stiski znajti po svoje. Ker povezave med bazami in informacijskimi sistemi pogosto ne delujejo, nastajajo zamude pri izdaji odločb.

88

Telekomove prakse, tudi brezplačni telefoni

V oddaji podatkovno preiskovalne skupine o Telekomu smo razkrili, kako potekajo posli, kakšne metode uporablja Telekom pri zaščiti nekaterih posameznikov in podjetij in kaj je razlog za menjave predsednika uprave Rudolfa Skobeta.

43

EkstraVisor: Telekom - predmet poželenja

Razkrivamo način dela Telekoma pri zaščiti posameznikov, kar bi po zakonu morali oznaniti javnosti.

51

Navzkrižje interesov

Kdo so ključni ljudje najpomembnejših teles Javne agencije za raziskovalno dejavnost (ARRS), ki deli javni denar in kako so vpeti v znanstveno-raziskovalno delo?

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov