Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zadnje

Stanje samooskrbe

V ključnem dokumentu kmetijskem politike – strategiji razvoja do leta 2020 – je samooskrba s hrano zapisana kot prioriteta. Smo sredi leta 2020, samooskrba z zelenjavo in sadjem pa je obtičala pod polovico potreb.

Samooskrba v času epidemije

Epidemija koronavirusa je javnost soočila z vprašanjem samooskrbe s hrano. Ukrepi, ki so omejili pretok blaga, so na eni strani povzročili kopičenje viškov mleka, govedine, medtem ko je na drugi strani primanjkovalo predvsem zelenjave.

Kmetijske organizacije

Moč odločanja je med kmetijskimi organizacijami in predstavniki kmetov zgoščena v treh organizacijah – v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, Zadružni zvezi Slovenije in Sindikatu kmetov Slovenije.

Nižje odkupne cene zelenjave povzročajo izgube

Epidemija je pokazala ranljivost države na področju samooskrbe s hrano. Ob zaprtih mejah za tovorni promet, bi lahko ostali brez nekaterih izdelkov. Pojavil se je strah, da bo hrane, predvsem zelenjave, zmanjkalo. Danes pa se srečujemo z viški.

42

Razpršenost transferjev

Koliko država letno daje za socialne transferje, kot so nadomestila, denarne pomoči, varstveni dodatki in različne subvencije? Tega skupnega podatka nima nobena institucija.

Oddaje

Nazaj
Naprej
Več

Prispevki

Nazaj
Naprej
Več

Članki

Kriteriji

Zakon določa, koliko premoženja posameznik lahko ima, da prejme denarno socialno pomoč in varstveni dodatek. Ali je potrebno te transferje vračati in koliko je upravičencev?

Kaj se splača?

Preverili smo, ali se v Sloveniji res bolj splača živeti od socialne pomočit kot od minimalne plače.

Reforma

Pred nekaj leti so padale visokoleteče obljube, da bo reorganizacija centrov za socialno delo omogočila socialnim delavcem delo z ljudmi na terenu. Danes so do nje mnogi kritični.

Na socialni v mladosti, na socialni v starosti

Država in občine za socialne transferje namenjajo dve milijardi evrov. V sistemu socialnih pomoči se nekateri dobro znajdejo. Mladi lahko zapadejo v past, da bodo zaradi izkoriščanja sociale v mladosti od države odvisni tudi v starosti.

592
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov