Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Noetova barka

V Avstriji je prva pobuda, da je treba ohraniti in spodbujati uporabo lokalno uveljavljenih kulturnih rastlin, nastala že pred več kot dvajsetimi leti. Takrat so v okviru združenja Arche Noah (Noetova barka) začeli organizirani zbirati semena starih, napol pozabljenih sort užitnih rastlin, torej zelenjadnic, sadnega drevja in zelišč.
Danes ima to združenje več kot 10.000 članov po Evropi, na več sto vrtovih aktivni člani gojijo tisoče sort rastlin in pridelujejo semena, ki so potem na voljo članom in nečlanom združenja, bodisi v trgovini, na sejmih ali po spletu.
Zamisel je torej prerasla začetna pričakovanja, pri nas pa smo se take iniciative lotili šele lani, v okviru EPK v Mariboru.
Ekipa TV Slovenija je lani štirikrat obiskala središče delovanja Noetove barke v Schilternu v Spodnji Avstriji , srečali smo se z nekaterimi aktivnimi člani, ki na svojih kmetijah ali vrtovih pridelujejo semena užitnih rastlin in jih potem posredujejo v mrežo Noetove barke.
Oblikovali smo tri oddaje, v katerih predstavljamo vlogo Noetove barke, hkrati pa se razkrijejo zelo zanimive zgodbe štirih pridelovalcev semen.

Ekipa:
Scenarist in urednik oddaj: Stane Sušnik
Režiserka: Petra Hauc
Snemalec: Andrej Hefferle
Montažerka: Maja Gaspari

Zadnje oddaje

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov