Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Duhovni utrip • prispevki

Duhovni utrip Vse je eno

21.01.2023

»Zgodba o sonaravnih odnosih in dolgočasju vesolja«. Tako je knjigo z naslovom »Vseeno. Vse je eno.« pospremil na pot Aleksander Batič. Roman je pripoved o posameznikih in skupnosti, ki iščejo ravnovesje v sebi, z ljudmi in naravo. Pisatelju so bile v navdih tudi modrosti slovenskih starovercev, še posebej pokojnega tolminskega raziskovalca Pavla Medveščka.

Duhovni utrip Božič v Makedonski pravoslavni cerkvi

21.01.2023

7. januarja so božič praznovali tisti pravoslavni kristjani, ki uporabljajo julijanski koledar. Zamik v datumu praznovanja seveda ne vpliva na bistvo tega dneva: to je družinski praznik, namenjen molitvi, slovesnemu bogoslužju in veselju ob Jezusovem rojstvu. Tokrat smo obiskali božično bogoslužje v Makedonski pravoslavni cerkvi sv. Klimenta Ohridskega v Ljubljani

Duhovni utrip Judovski molitveniki in obredne knjige

14.01.2023

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota v svojih posebnih zbirkah hrani 99 molitvenikov in obrednih knjig, ki so pripadale prekmurski predvojni judovski skupnosti. Knjižni zaklad so našli na lokaciji stare knjižnice, nekaj knjig so pridobili tudi z donacijami. Podpisi v nekaterih knjigah pričajo tudi o nekdanjih lastnikih. Knjižno gradivo datira v čas od 1779 do 1942 in je bilo v dolgotrajnem procesu katalogizirano/popisano v sistemu Cobiss. Zdaj je na voljo javnosti in raziskovalcem judovstva. Projekt katalogizacije omenjenega knjižnega gradiva je prejel nagrado Združenja slovenskih splošnih knjižnic.

Duhovni utrip ADRA Slovenija

14.01.2023

Humanitarno društvo ADRA Slovenija vrača ljudem dostojanstvo. O odmevnih akcijah v lanskem letu, predvsem o projektih »Migracije in integracije« ter »Zdravje v socialno ogroženih družinah«, je spregovorila predsednica društva Katja Kotnik.

Duhovni utrip Hanuka

07.01.2023

Od nedelje, 18. decembra do ponedeljka, 26. decembra lani so Judje po vsem svetu praznovali hanuko ali praznik luči. V torek, 20. decembra so v Ljubljani skupaj s prijatelji in podporniki hanuko praznovali člani nove Liberalne judovske skupnosti in Judovske skupnosti Slovenije.

Duhovni utrip Novoletno voščilo

07.01.2023

Z utrinki z nastopa članov Krščanske evangelijske cerkve Ljubljana in Evangelijske krščanske cerkve Velenje vam sodelavci oddaje Duhovni utrip voščimo mirno in zdravo novo leto

Duhovni utrip Pomoč v času draginje

10.12.2022

O pravični razdelitvi hrane v času draginje smo se pogovarjali z generalnim tajnikom Slovenske karitas. Slovenska karitas v različnih akcijah letno zbere in razdeli več kot 800 ton hrane. Vse delo pri tem opravijo prostovoljci Slovenske karitas in delavci preko javnih del.

Duhovni utrip Sveti konji – nebesni jezdeci

10.12.2022

V Slovenskem etnografskem muzeju je na ogled razstava Sveti konji – nebesni jezdeci. Predstavlja bogato zapuščino mitološkega in simbolnega pomena konjev ter ponuja različne vsebine, povezane s konji in jezdeci skozi zgodovino, tako v slovenskem in evropskem prostoru, kot tudi v drugih kulturah.

Duhovni utrip Sinagoga Maribor

03.12.2022

Sinagoga Maribor spada med najstarejše srednjeveške še ohranjene sinagoge v srednjeevropskem prostoru. Že od 15. stoletja naprej ne služi več kot sakralni objekt. Danes v njej deluje Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor, ki z najrazličnejšimi kulturno-umetniškimi dogodki predstavlja bogato judovsko izročilo in teme, ki so povezane s holokavstom.

Duhovni utrip Nova zaveza s prostorom

03.12.2022

Svetopisemska družba Slovenije je izdala novo, prav posebno izdajo Nove zaveze. To je Nova zaveza s prostorom. S prostorom za zapiske, za misli, ki se utrnejo ob branju. Osnovni namen nove izdaje je vzpodbuditi bralce k prebiranju in razmišljanju o svetopisemskih modrostih na poglobljen način, pa tudi nagovoriti k preučevanju in pogovoru v skupinah.

Duhovni utrip Evropski dnevi judovske kulture

15.10.2022

V septembru in oktobru že vrsto let potekajo Evropski dnevi judovske kulture (EDJK). Gre za vseevropski projekt, ki je namenjen spoznavanju bogastva judovske kulturne dediščine, vzpostavljanju vrednot dialoškosti in boljšega razumevanja judovstva. Vsebinsko raznoliki dogodki potekajo tudi v več krajih po Sloveniji. Naslov letošnjih EDJK je »Obnova«.

Duhovni utrip Za srce Afrike

15.10.2022

Pomoč iz Slovenije prinaša v Afriko trajnostni razvoj in preživetje, ki je v času svetovne krize za mnoge osnovna tegoba vsakdanjika. Slovenska karitas že sedemnajsto leto zapovrstjo z dobrodelnimi akcijami »Za srce Afrike«, »Z delom do dostojnega življenja« in »Kupim kozo« prinaša najbolj ogroženim ljudem v Afriki upanje in dostojanstvo.

Stran 1 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov