Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Dobrodelne prireditve • oddaje

Dobrodelne prireditve Dobrodelni koncert združenja SILA, Poklon glasbi in zdravju

19.02.2024

Dobrodelni koncert za združenje Spominčica-Alzheimer Slovenija, društvo Trepetlika-društvo bolnikov s Parkinsonizmom in drugimi ekstrapiramidalnimi motnjami, zdravstvene ustanove ter domove starejših, z namenom izboljšanja počutja obolelih. Čeprav so za vsako bolezen najpomembnejša zdravila, lahko k omilitvi številnih simptomov pripomore ravno glasba. V brezčasni Unionski dvorani v Ljubljani se je Orkester Slovenske filharmonije pod taktirko Slavena Kulenovića predstavil z najlepšimi skladbami iz bogate zakladnice klasične glasbe. Prof. dr. Zvezdan Pirtošek je glasbo povezal z znanostjo, z jedrnatimi strokovnimi razlagami je poudaril neverjetno moč glasbe. Dobrodelni koncert je pripravila SILA, Mednarodno združenje žensk, ki je v letu 2023 praznovalo 30-letnico delovanja. Dobrodelne prispevke po SMS-u, s ključnima besedama SILA5 ali SILA10 na 1919, lahko namenite nevrološkim bolnikom.

Dobrodelne prireditve 31. Dobrodelni Miklavžev koncert

03.12.2023

Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Districta 1912 Slovenija, bo letos potekal že enaintridesetič. Zbrana sredstva bodo ponovno namenili slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta Ula Furlan in Nik Škrlec. Na koncertu bodo z različnimi zvrstmi glasbe nastopili Nina Strnad, Tilen Artač, Nuša Derenda, Ditka&band, Bossa de Novo, King Foo, Urban Lutman, Jure Počkaj, Evelin in Valerij Greblo, Nikola Pajanović, Tjaša Fajdiga, Domen Križaj, Mešani pevski zbor Danica, Godalni kvartet družine Babnik, Borut Bučar, Meta Fajdiga, Neli in Karmen Zidar Kos ter zasedbe RTV Slovenija – Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor. Dirigenti Mojca Lavrenčič, Rok Golob in Tadej Tomšič. Urednik oddaje Daniel Celarec. Program koncerta so zasnovali Daniel Celarec, Janez Jaka Pucihar, Jaka Pucihar in Edvard Škodič (Rotary klub Ljubljana). Vezno besedilo Miha Hočevar, režiser Marjan Kučej. Dobrodelna številka: 01 472 00 11, SMS-donacije s ključnima besedama MIKLAVZ5 in MIKLAVZ10 na 1919.

Dobrodelne prireditve Klic dobrote

29.11.2023

Tradicionalni dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki ga organizirata Slovenska karitas in RTV Slovenija, bo znova novembra v Dvorani Golovec v Celju. Neposredni prenos koncerta bo na prvem programu TV Slovenija, prvem programu Radia Slovenija in Radiu Ognjišče. Namen dogodka je prinašati toplino v domove slovenskih družin v stisk in zanje zbirati finančna sredstva. Skupaj bomo odpirali srca in širili dobroto. Vodilna misel letošnjega dobrodelnega koncerta je Upanje za vse, kar nas spodbuja, da si medsebojno vlivamo zaupanje – glasbeniki s pesmijo, voditelji z besedo, priložnost pa bodo imeli tudi gledalci in poslušalci, da sporočilo dobrote in ljubezni širijo tudi onkraj svojih domov. Z glasbo bodo upanje prinašali Ansambel Unikat, Monika in Gregor Avsenik, skupina Polkaholik, Nuša Derenda, Vivere, Žiga Rustja, Gregor Ravnik, Anuša Mrlak, Lenart Cizej, Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije, Helena Blagne, Manca Hribar, Andrej Jerman in Jakob Čuk, vsi ob spremljavi skupine Diamanti. Večer dobrih misli pa bodo z besedo prepletali Jure Sešek, Bernarda Žarn in Rok Škrlep.

Dobrodelne prireditve Dobrodelni večer s Primožem Rogličem

19.11.2023

Olimpijski komite Slovenije bo v sodelovanju s Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja tudi letos organiziral dobrodelno galo prireditev za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij. Lani je bila ambasadorka programa Botrstvo v športu Tina Maze, letos pa je to nalogo opravljal Primož Roglič. Na prireditvi bodo prisotni številni gostje, povezani z izjemnim kolesarjem. Gala večer bosta vodila Anja Hlača Ferjančič in Anže Bašelj.

Dobrodelne prireditve Skupaj za Slovenijo, dobrodelna oddaja RTV Slovenija

12.08.2023

V četrtek, 10. 8. 2023, RTV Slovenija pripravlja dobrodelni dan SKUPAJ ZA SLOVENIJO, ko bomo na Radiu Slovenija in na rtvslo.si ves dan zbirali dobrodelne prispevke za prizadete v poplavah, na TV SLO 1 pa bo ob 20.00 dobrodelna oddaja. Minuli konec tedna se je Slovenija znašla v nemilosti izrednih vremenskih razmer, ki so prizadele dobršen del države. Nastala materialna škoda se ocenjuje v milijonih, posledice za posameznike, ki so jim poplave in plazovi poškodovali ali povsem uničili dom, so neizmerljive. RTV Slovenija je o dogajanju nenehno obveščala javnost, zdaj pa bi želeli pomagati tudi dobrodelno. V četrtek, 10. avgusta, bo na RTV Slovenija dobrodelni dan z naslovom SKUPAJ ZA SLOVENIJO. Zvečer bomo v dvourni oddaji na TV SLO 1 pokazali vse razsežnosti naravne katastrofe, ki je Slovenijo prizadela minuli konec tedna – od krajev, ki so povsem neprepoznavni, odločnosti, pogumu in vztrajnosti v najbolj ekstremnih trenutkih, do izjemnega odziva ljudi, ki so priskočili na pomoč. To bo oddaja o pogumu, solidarnosti in prijateljstvu ter pogovorih in človeških zgodbah, ki so nas pretresle, a hkrati vlivajo upanje. Oddajo bosta vodila Igor E. Bergant in Ksenija Horvat.

Dobrodelne prireditve 30. Dobrodelni Miklavžev koncert, prenos iz Unionske dvorane v Ljubljani

04.12.2022

Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Districta 1912 Slovenija, bo letos potekal že tridesetič. Zbrana sredstva bodo ponovno namenili slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta Tajda Lekše in Vojko Belšak. Na koncertu bodo z glasbo iz različnih zvrsti nastopili Neisha, Slovenski oktet, Trio Vivere, Sabina Cvilak, Andraž Golob, Komorni zbor Megaron, baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana, Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor RTV Slovenija, Vlado Pilja, Patricija Avšič, Nina Strnad, Vokalni Band Kreativo, Uroš Perić, Anej Gorenjak, SOS Junior – Slovenski mladinski orkester saksofonov, Manja Pančur, Branko in Martina Robinšak, Peter Grdadolnik, Edvard Strah, Blaž Vrbič in Maša But. Dirigenti Simon Dvoršak, Damijan Močnik, Lojze Krajnčan, Gordana Buh Žgajner in Domen Koren, koreograf Renato Zanella. Urednik oddaje Daniel Celarec. Program koncerta so zasnovali Daniel Celarec, Janez Jaka Pucihar, Jaka Pucihar, in Edvard Škodič (Rotary Club Ljubljana). Vezno besedilo Miha Hočevar, režiser Marjan Kučej. Dobrodelna številka: 01 472 00 11, SMS-donacije s ključnima besedama MIKLAVZ5 in MIKLAVZ10 na 1919.

Dobrodelne prireditve Klic dobrote, prenos dobrodelnega koncerta

23.11.2022

Dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč slovenskim družinam v stiski je povabilo vsem ljudem dobrega srca, da skupaj pomagamo.

Dobrodelne prireditve Stopimo skupaj za Kras, dobrodelna prireditev, prenos iz Renč

29.09.2022

V letošnjem uničujočem požaru najbolj prizadete kraške občine bodo v sodelovanju z RTV Slovenija pripravile dobrodelno prireditev za zbiranje sredstev. Center za obnovo pogorelega Krasa bo zbrana sredstva najprej usmeril v zagon projekta Zeleno srce Krasa. Projekt bo povezal strokovno vzgojo sadik avtohtonih dreves za pogozdovanje, s katerimi bodo ohranili avtentičnost kraške pokrajine, in pa novo, istoimensko pohodniško pot med tremi občinami, ki bo na območje današnjih pogorišč v prihodnje vnašala novo življenje. Na prireditvi, ki jo bosta vodila Martina Arčon in Boštjan Romih, bodo nastopili številni priznani glasbeniki: Lea Sirk, Rudi Bučar, Tinkara Kovač, Anika Horvat, Vlado Kreslin, Nuša Derenda, Eva Boto, Marko Vuksanović, Slavko Ivančič, Tatjana Mihelj ...

Dobrodelne prireditve Stopimo skupaj za slovenske gasilce, dobrodelna prireditev

25.08.2022

V največjem požaru v naravnem okolju v zgodovini Slovenije so veliko upanje in edino rešitev predstavljali pogumni in požrtvovalni gasilci. Kar 17 dni se je na slovenskem Krasu z ognjeno stihijo borilo več tisoč požrtvovalnih in prizadevnih gasilk in gasilcev. Uničene je bilo ogromno opreme, veliko opreme je dotrajane in neprimerne za gašenje obsežnih požarov v naravi. Običajno oni pomagajo nam, tokrat pa lahko mi pomagamo njim. Za požrtvovalnost se jim lahko zahvalimo s prispevki za nakup opreme. RTV Slovenija bo skupaj z gledalci in poslušalci pomagala tem herojem. V dobrodelni oddaji Stopimo skupaj za slovenske gasilce želimo zbrati čim več sredstev, ki bodo v celoti namenili nakupu manjkajoče in uničene gasilske opreme. V glasbenem delu oddaje bodo nastopili številni slovenski glasbeni izvajalci. Voditelja bosta Lorella Flego in Saša Krajnc.

Dobrodelne prireditve Rešimo Ukrajino – Zaustavimo vojno, mednarodni dobrodelni koncert

27.03.2022

Televizija Slovenija bo v posnetku predvajala mednarodni dobrodelni televizijski koncert v podporo Ukrajini z naslovom Rešimo Ukrajino - #ZaustavimoVojno. Projekt sta skupaj zasnovali poljska in ukrajinska televizija, prenašalo ga bo več kot 20 televizijskih postaj v Evropi in drugod po svetu. V dvournem televizijskem dogodku bodo sodelovali številni glasbeniki, umetniki, igralci, aktivisti civilne družbe, vplivneži, športniki in prostovoljci z vsega sveta, ki bodo milijone televizijskih gledalcev pozvali, naj podprejo prebivalec Ukrajine v prizadevanjih, da preživijo in zmagajo to nesmiselno vojno. Kajti - dobro vedno zmaga!

Dobrodelne prireditve Stopimo skupaj za Ukrajino, dobrodelni koncert za pomoč beguncem iz Ukrajine

08.03.2022

RTV Slovenija v sodelovanju z Rdečim križem in Slovensko karitas pripravlja dobrodelni koncert za pomoč beguncem – Stopimo skupaj za Ukrajino. Dobrodelna sredstva se bodo zbirala na dan koncerta, 8. marca, in dan pozneje, 9. marca. Simfonični orkester RTV Slovenija bo v sodelovanju s slovenskimi glasbenimi ustvarjalci v studiu 1 Televizije Slovenija poskrbel za izjemen glasbeni večer. V oddajo se bodo oglašali naši dopisniki iz Ukrajine in njenih obmejnih držav, kamor se je že zateklo na tisoče beguncev. Koncert bosta povezovala priljubljena voditelja Bernarda Žarn in Igor E. Bergant.

Dobrodelne prireditve 29. Dobrodelni Miklavžev koncert

05.12.2021

Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Districta 1912 Slovenija, bo letos potekal že devetindvajsetič zapored. Zbrana sredstva bodo ponovno namenili slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza. Na koncertu bodo s poslušljivo glasbo nastopili Iztok Mlakar, Oto Pestner, Anja Bukovec, Teja Leskovšek, Gregor Ravnik, Nina Pušlar, Ana Soklič, Nina Strnad, Nika Gorič, Jože Vidic, Saša Lešnjek, Alex Volasko, Aleksandra Čermelj, Simfonični orkester RTV Slovenija, Big band RTV Slovenija, Otroški pevski zbor RTV Slovenija, plesalca Tisa Kolenc in Enej Poljanec, Marko Hatlak & FUNtango, Marcos Fink, Željka Predojević, Rok Zaletel Černoš, Inti Pucihar, Jaka Pucihar, Mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana, Teo Collori, Jan Gorjanc in številni drugi. Dirigenti Simon Dvoršak, Gašper Salobir, Lojze Krajnčan, Gordana Buh Žgajner, Sebastjan Vrhovnik in Anka Jazbec. Urednik oddaje Daniel Celarec, program koncerta so zasnovali Daniel Celarec, Jaka Pucihar, Janez Jaka Pucihar, Edvard Škodič, Danica Dolinar in Tomaž Bole. Vezno besedilo Miha Hočevar, režiser Marjan Kučej. Dobrodelna številka: 01 472 00 11.

Stran 1 od 5
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov