Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Tuje serije in dokumentarci - Arhiv

Buck Domotožje in visoke pete, belgijska otroška nadaljevanka, 6/32

23. 1. 2021

Buck spi na kavču, toda vsem je jasno, da potrebuje svojo sobo, saj nima niti najmanjšega občutka za to, kaj se spodobi in kaj ne. Najprej mu hočejo urediti bivališče na vrtu, v šotoru, nazadnje pa pristane na podstrešju. Elias in Buck se odpravita v trgovino z računalniškimi igrami, da bi kupila najnovejši del Buckove igre, toda tam se stvari malce zapletejo.

Buck Slikanje in brivska pena, belgijska otroška nadaljevanka, 5/32

23. 1. 2021

Dylan Eliasu v šoli močno otežuje življenje. Elias se trudi ohraniti mirno kri, ko pa mu končno prekipi, jo namesto Dylana skupi učitelj. Eliasova mama ne verjame Buckovi zgodbi, dvomi pa tudi o njegovi zdravi pameti. Nazadnje se odloči, da ga bo peljala na slikanje glave.

Danin dinosvet Kličem vse pleziozavre - Kralj plesišča, kanadska otroška nanizanka, 7/26

22. 1. 2021

Kličem vse pleziozavre Dana in njena prijateljica Riley se vkrcata na podmornico in potopita v svet plazilcev iz pradavnine. Kmalu dobita skrivnosten obisk, malega pleziozavra, ki se je ločil od mame. Jima jo bo uspelo priklicati, preden jima načrte prekriža deinosuh? Kralj plesišča Gospod Hendrickson opazuje ptice in Dana ga prepričuje, da imata podobnega konjička. Ona rada opazuje dinozavre, ki imajo s pticami marsikaj skupnega. Morda tudi to, da so se samci dinozavrov pred samicami postavljali s plesom?

Buck Kokoši in ovojni papir, belgijska otroška nadaljevanka, 4/32

19. 1. 2021

Elias hlini bolezen, da bi lahko ostal doma z Buckom. Mamo prepriča, Hanne pa mu ne verjame. Pred njim je nov dan z Buckom, ki je navdušen nad hrano, blazno pa se prestraši dogajanja v črevesju: prvič bo moral na stranišče. Hanne vdre v kopalnico, ko se Buck kopa, in Elias ji vse pove. Skupaj skleneta, da bosta povedala tudi mami.

Buck Napake in vesoljci, belgijska otroška nadaljevanka, 3/32

19. 1. 2021

Elias je navdušen, da ima pred seboj Bucka iz mesa in krvi. Toda Buck se na tem svetu ne znajde najbolje. Elias ga mora poučiti o vsem: o hrani, spanju, živalih … Povrhu vsega pa ga mora skrivati pred sumničavo sestro Hanne in mamo.

Danin dinosvet Varuhinja dinozavrov - Dinozavrsko poletje, kanadska otroška nanizanka, 6/26

15. 1. 2021

Varuhinja dinozavrov Gospod Hendrickson na vrt postavi okrasne plamence. Kot bi mignil, je tam dromeozaver in jih napade. Dana mora ugotoviti, kako naj jih zavaruje. Dinozavrsko poletje Poletje je in zunaj je vroče, zato se Dana sprašuje, kako so se dinozavri hladili. Z novim dinoposkusom ugotovi, da so se skrivali v senci dreves, kopali luknje in se valjali v blatu.

Buck Prvi šolski dan in prva misija, belgijska otroška nadaljevanka, 2/32

12. 1. 2021

Elias se med vrstniki ne znajde najbolje in že takoj prvi šolski dan se nanj spravi razredni nasilnež. Ta čas pa doma po hiši hodi Buck in raziskuje nenavadni planet in neznane oblike življenja, na katere naleti. Večkrat se za las izogne Elijevi starejši sestri, ki se odpravlja v službo.

Buck Gromska strela, belgijska otroška nadaljevanka, 1/32

12. 1. 2021

Elias je najstnik, obseden z akcijskim junakom Buckom in računalniškimi igrami. Z mamo in sestrama se preseli v novo okolje in mama si srčno želi, da bi si našel prijatelje in ne bi toliko časa preživel pred računalnikom. Noč pred prvim šolskim dnem udar strele poškoduje igralno konzolo. Sredi noči celo družino zbudi krik njegove najstarejše sestre, ki trdi, da je v njeni sobi stal moški v vesoljski obleki.

Danin dinosvet Dinozavrska zdravnica - Dinozavrski mladiček, kanadska otroška nanizanka, 5/26

8. 1. 2021

Dinozavrska zdravnica Dana sreča kentrozavra. Ta ima na repu in boku bodice, zato Dano zanima, kako se brani z njimi. Mu bo lahko pomagala, ko si bo zlomil stransko? Dinozavrski mladiček Majazavri so bili skrbni starši. Samica in samec sta varovala gnezdo in branila mladiče. Dana se spremeni v malo majazavro in to sama preizkusi.

Katy Krila, angleška otroška miniserija, 3/3

7. 1. 2021

Prvi dan pouka so vsi učenci nemirni. Katy skrbi, ali bo zdržala ves dan, ne da bi šla na stranišče. Potem dobi spremljevalko. Prej se nista najbolje razumeli. To je namreč deklica, ki jo je Katy potisnila v bazen. Najhuje pa je to, da je do Katy strašansko prijazna. Kako se bosta razumeli?

Katy Voziček, angleška otroška miniserija, 2/3

7. 1. 2021

Katy v bolnišnici piše dnevnik. Želi si, da bi bila Sršen – neustrašni lik iz sanjskega sveta. Resničnost ni lahka. Medicinska sestra se trudi s Katy. Morala bi jo stuširati, toda Katy je nelagodno. Čakajo jo številne preizkušnje. Morala se bo prilagajati. Vendar ni edina. V bolnišnici je še veliko takih otrok.

Danin dinosvet Dinozavrska druščina, kanadska otroška nanizanka, 4/26

1. 1. 2021

Daninemu očku se zdi zelo škoda, da dinozavri niso imeli prijateljev. Pa je to res? Dana bo preverila. Morda so se dinozavri družili, ker so bili skupaj močnejši. Kako so govorili mladički? Dana v parku sreča spinozavrsko mamo. V gnezdu ima dve jajci. Le zakaj jima poje? Jo mladička slišita? Se bosta naučila njene pesmi in zakaj?

Katy Divja, angleška otroška miniserija, 1/3

31. 12. 2020

Katy je najstnica, ki živi z očetom, mačeho, sestro Clover, polsestro Elsie in polbratcem Phillipom. Elsie nenehno godrnja ter spravlja Katy in Clover v težave, Phillip pa bi ves čas poslušal samo pravljice. Katy se z mačeho ne razume dobro. Pogosto se sporečeta. Sploh zdaj, preden se bosta s Katyjinim očetom poročila.

To sem jaz Madji, kratki dokumentarni film za otroke

1. 5. 2020

Madji je stara štiri leta in pol. Kmalu bo dobila sestrico. Veliko razmišlja o okolju in pomembno se ji zdi, da smo prijazni do drugih. Spoznala je, da bo njeni sestrici na svetu lepše, če bo ona razvrščala odpadke, reciklirala karton in plastenke. Madji večkrat reče, da se bo preoblekla in rešila svet. Spremeni se v superjunakinjo v rožnati oblekici s krilom iz tila in angelskimi krili. Nato razvrsti odpadke ter zbere plastenke, kozarce in revije. Odpravi se na ekološki otok in odpadke odloži v ustrezne zabojnike. Na koncu se vedno odpravi še v trgovino, v kateri odkupujejo plastenke. Včasih si z denarjem, ki ga dobi zanje, lahko kupi bombone. To je nagrada za Madji in zmaga za svet.

To sem jaz Ian, kratki dokumentarni film za otroke

1. 5. 2020

Ian obožuje letenje! Rad bi postal pilot. Danes je dan kot nalašč za letenje in Ian obišče prijatelja Petra. Ta mu razkaže svoje letalo. Vznemirljivo je že samo sedeti v pilotski kabini. Bosta prijatelja tudi zares vzletela? Motor že brni, Ian je že prinesel blazine, da bo lažje sedel in Peter se že ozira proti nebu. Trenutek, ko poletita med oblake, je čaroben in tega si je Ian skrivaj zares močno želel! Tam zgoraj je poseben svet. Ian je za trenutek celo držal krmilno ročico. Kako pomembna naloga za šestletnega dečka.

To sem jaz Freya, kratki dokumentarni film za otroke

30. 4. 2020

Freya je šestletna deklica. Njena mama je zbolela je za rakom kmalu po Freyinem rojstvu, tako da je deklica zrasla z mamino boleznijo in ne pozna drugega. Veliko preizkušenj sta prestali skupaj, med drugim tudi potovanje v Rusijo, kamor je šla mama na posebno zdravljenje. Freya ima neskončno rada svojo mamo in si želi postati zdravnica, da bo lahko pomagala ljudem. Mami pomaga jemati zdravila in iz ritma vsakdanjosti pogosto pobegne v domišljijski svet. Z lutkami se igra, da je zdravnica, skače na ponjavi, piše in riše. To ji pomaga razumeti stvari, ki jih doživlja. Z mamo se odlično razumeta in skupaj preživita veliko časa: pečeta sladice, gledata filme, bereta knjige in skupaj hodita v lekarno ... Film ni žalosten, temveč spodbuden. Prikazuje, kako vztrajna in iznajdljiva je deklica, ki se spoprijema z mamino boleznijo.

To sem jaz Sjors, kratki dokumentarni film za otroke

30. 4. 2020

Sjors je star sedem let in je zelo nadarjen za gimnastiko. Vadi z očetom in nam pokaže, kaj počne pred treningom. Tudi prehrana je pomembna: testenine, testenine in še več testenin. Sjors nas popelje na trening, kjer vidimo, kako vadi zahtevno vajo. Najprej na ponjavi. Tokrat bo prvič poskusil premet nazaj. Vsi telovadci držijo pesti zanj, trenerka pa mu pomaga izboljšati tehniko. Mu bo uspelo?

To sem jaz To sem jaz II.Elizabet, kratki dokumentarni film za otroke

29. 4. 2020

Elizabet s prijateljico Mario obišče lončarsko delavnico. Za svoji mamici bi radi izdelali darilo, glineni skledici. Tam se naučita delati z glino in oblikovati čudoviti posodi. Glino je treba tudi na poseben način sušiti. Čeprav sta stari le pet let, znata že čudovito delati za lončarskim vretenom. Mamici bosta nad njunim izdelkom zagotovo navdušeni.

To sem jaz To sem jaz II.Evren, kratki dokumentarni film za otroke

29. 4. 2020

Evren je stara šest let. Starši so jo vpisali na plavalni tečaj. Evren pravi, da je to nepotrebno, ker že zna plavati. Vsaj približno. Zakaj njeni starejši sestri ni treba hoditi na plavanje? To ni pošteno!Evren veliko premišljuje o tem, kaj je pravično in kaj ni. Njena starejša sestra ima svoj telefon, kar ni pošteno.Plavalna šola je daleč od Evreninega doma, in kadar je tam, mora Evren pozorno poslušati učiteljico. Ne sme preveč klepetati s prijateljicami, to pa je težko. Čeprav se Evren upira obiskovanju plavalnega tečaja, na njem tudi uživa.

To sem jaz To sem jaz II.Sofia, kratki dokumentarni film za otroke

28. 4. 2020

Sofia je vznemirjena, saj se bo naslednji teden udeležila svojega prvega tekmovanja v kotalkanju. Prijateljica Sela ji pomaga pri lastovki, elementu, ki bi ga Sofia rada izvedla. Po treningu se deklici v parku odločita, da sta pripravljeni na trening v dvorani. Tukaj bo Sofia dala vse od sebe v prostem programu. Trenerka Klavdija jo opazuje in spodbuja ter na koncu pove, ali Sofia lahko gre na tekmovanje ali ne. Držite pesti, da je Sofia dovolj pripravljena! Vsi padci na kotalkah menda niso bili zaman.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov