Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Tuje serije in dokumentarci - Arhiv

Zombi Lars T kot tujec, norveška otroška serija

Anna med igro ugotovi, kako lahko po svoji volji izgine. Tako ponagaja ravnateljici Torill, ker je ta spet povozila Larsa. Ravnateljica je še zlobnejša zaradi novih težav. K njej sta prišla člana združenja proti vsemu tujemu in ji postavila neprijetno vprašanje. Zakaj se njena otroka v gozdu družita z Larsom?

15. julij 2020

Zombi Lars Herman in Caroline, norveška otroška serija

Ravnateljičina otroka Herman in Caroline že dlje zasledujeta Larsa in prijatelje. Tess skrbi, da bosta mami povedala za njihov avtobus, toda brata in sestre ne žene radovednost ali sovraštvo, ampak to, da imata tudi onadva skrivnost.

14. julij 2020

Zombi Lars Nevidna Anna, norveška otroška serija

Lars Anni prizna, da se je zaljubil vanjo, in Anna se trudi, da bi ostala vidna. Starša ji zaupata zgodbo svoje ljubezni, kar jo opogumi. Larsa pa skrbi, da ne bi njegova izpoved morda pokvarila njunega prijateljstva.

13. julij 2020

Špasni učitelj Jabolka, nizozemska otroška nanizanka, 4/24

Učenci s prodajo jabolk zbirajo denar za afganistanske otroke. Sep, ki jih vsako leto proda največ, tokrat sadeže pozabi na igrišču. Ko poskusi povedati, kaj se mu je zgodilo, sošolci in ravnateljica njegovo zadrego razumejo po svoje. Prepričani so, da so Sepu zbrani denar ukradli starejši fantje in mu sploh ne pustijo do besede.

12. julij 2020

Zombi Lars Palček, norveška otroška serija

Ravnateljica pošlje Larsa, Tess, Anno in Roberta čistit bencinsko črpalko, saj upa, da se jim bo tam zgodilo kaj slabega in bodo končno odšli iz Bekkebakkna. Na črpalki res naletijo na nesramnega Nilsa, ki pa ima skrivnost. V resnici je palček, a se vede kot tiran, da drugi tega ne bi opazili.

10. julij 2020

Zombi Lars Naslednje jutro, norveška otroška serija

Ko se Lars prebudi iz omotice, se začne spominjati, kaj je prejšnji dan povedal Anni, in obide ga groza. Za svoje besede okrivi zvarek in Anno prepriča, da hoče biti le njen prijatelj. Tudi Tess se zave posledic svojega dejanja in sklene, da bo poskušala zatreti svojo čarovniško naravo.

9. julij 2020

Kozmo Risi, belgijska otroška nanizanka, 26/26

Tolpa, imenovana Risi, se loteva nevarnih podvigov, da bi pritegnila pozornost. Robbe jih občuduje in jih želi opazovati pri delu. Toda ko se mu želja izpolni, ni več tako navdušen.

25. junij 2020

Kozmo Grajska skrivnost, belgijska otroška nanizanka, 25/26

Robbe, Ellis in Kozmo v zapuščenem gradu najdejo staro gramofonsko ploščo. Na njej je skrivnostno sporočilo pokojnega lastnika gradu. Kdor bo razvozlal uganko, bo dobil njegov skriti zaklad.

24. junij 2020

Kozmo Zbiralec naplavin, belgijska otroška nanizanka, 24/26

Robbe, Ellis in Kozmo pridejo k zbiralcu Willyju, da bi jim pokazal svojo zbirko naplavin. Toda Willyja ni nikjer in videti je, da je nekdo brskal po njegovi hiši. Na tleh najdejo starinsko šahovsko figuro in posumijo, da je Willyjevo izginotje povezano z njo.

23. junij 2020

Kozmo Zavetišče, belgijska otroška nanizanka,

Na barki imajo težave z elektriko in prijazen gospod se ponudi, da jim bo pomagal. Toda pozneje trdi, da ga je Kozmo napadel in ugriznil ter pokliče policijo. Kozma odpeljejo v zavetišče, kjer čaka na odločitev, kaj bo z njim, Robbe in Ellis pa napneta vse sile, da bi dokazala njegovo nedolžnost.

22. junij 2020

Kozmo Moški konec tedna, belgijska otroška nanizanka, 22/26

Markus in Robbe si konec tedna privoščita taborniški izlet. Z nahrbtniki se za dva dni odpravita v naravo. Ellis nad tem ni najbolj navdušena, kajti pred tem jo tlači mora, v kateri se Robbe utopi. Zato ju za vsak primer spremlja skozi Kozmove oči.

19. junij 2020

Kozmo Akcija!, belgijska otroška nanizanka, 21/26

Robbe in Ellis se odpravita gledat snemanje nadaljevanke, ki poteka na njuni šoli. Robbeja še posebej zanima glavna igralka Laura, ki obiskuje isto šolo. Toda Laura med snemanjem nenadoma brez sledu izgine. Robbe in Ellis se s Kozmovo pomočjo lotita iskanja.

18. junij 2020

To sem jaz Madji, kratki dokumentarni film za otroke

Madji je stara štiri leta in pol. Kmalu bo dobila sestrico. Veliko razmišlja o okolju in pomembno se ji zdi, da smo prijazni do drugih. Spoznala je, da bo njeni sestrici na svetu lepše, če bo ona razvrščala odpadke, reciklirala karton in plastenke. Madji večkrat reče, da se bo preoblekla in rešila svet. Spremeni se v superjunakinjo v rožnati oblekici s krilom iz tila in angelskimi krili. Nato razvrsti odpadke ter zbere plastenke, kozarce in revije. Odpravi se na ekološki otok in odpadke odloži v ustrezne zabojnike. Na koncu se vedno odpravi še v trgovino, v kateri odkupujejo plastenke. Včasih si z denarjem, ki ga dobi zanje, lahko kupi bombone. To je nagrada za Madji in zmaga za svet.

1. maj 2020

To sem jaz Ian, kratki dokumentarni film za otroke

Ian obožuje letenje! Rad bi postal pilot. Danes je dan kot nalašč za letenje in Ian obišče prijatelja Petra. Ta mu razkaže svoje letalo. Vznemirljivo je že samo sedeti v pilotski kabini. Bosta prijatelja tudi zares vzletela? Motor že brni, Ian je že prinesel blazine, da bo lažje sedel in Peter se že ozira proti nebu. Trenutek, ko poletita med oblake, je čaroben in tega si je Ian skrivaj zares močno želel! Tam zgoraj je poseben svet. Ian je za trenutek celo držal krmilno ročico. Kako pomembna naloga za šestletnega dečka.

1. maj 2020

To sem jaz Freya, kratki dokumentarni film za otroke

Freya je šestletna deklica. Njena mama je zbolela je za rakom kmalu po Freyinem rojstvu, tako da je deklica zrasla z mamino boleznijo in ne pozna drugega. Veliko preizkušenj sta prestali skupaj, med drugim tudi potovanje v Rusijo, kamor je šla mama na posebno zdravljenje. Freya ima neskončno rada svojo mamo in si želi postati zdravnica, da bo lahko pomagala ljudem. Mami pomaga jemati zdravila in iz ritma vsakdanjosti pogosto pobegne v domišljijski svet. Z lutkami se igra, da je zdravnica, skače na ponjavi, piše in riše. To ji pomaga razumeti stvari, ki jih doživlja. Z mamo se odlično razumeta in skupaj preživita veliko časa: pečeta sladice, gledata filme, bereta knjige in skupaj hodita v lekarno ... Film ni žalosten, temveč spodbuden. Prikazuje, kako vztrajna in iznajdljiva je deklica, ki se spoprijema z mamino boleznijo.

30. april 2020

To sem jaz Sjors, kratki dokumentarni film za otroke

Sjors je star sedem let in je zelo nadarjen za gimnastiko. Vadi z očetom in nam pokaže, kaj počne pred treningom. Tudi prehrana je pomembna: testenine, testenine in še več testenin. Sjors nas popelje na trening, kjer vidimo, kako vadi zahtevno vajo. Najprej na ponjavi. Tokrat bo prvič poskusil premet nazaj. Vsi telovadci držijo pesti zanj, trenerka pa mu pomaga izboljšati tehniko. Mu bo uspelo?

30. april 2020

To sem jaz To sem jaz II.Elizabet, kratki dokumentarni film za otroke

Elizabet s prijateljico Mario obišče lončarsko delavnico. Za svoji mamici bi radi izdelali darilo, glineni skledici. Tam se naučita delati z glino in oblikovati čudoviti posodi. Glino je treba tudi na poseben način sušiti. Čeprav sta stari le pet let, znata že čudovito delati za lončarskim vretenom. Mamici bosta nad njunim izdelkom zagotovo navdušeni.

29. april 2020

To sem jaz To sem jaz II.Evren, kratki dokumentarni film za otroke

Evren je stara šest let. Starši so jo vpisali na plavalni tečaj. Evren pravi, da je to nepotrebno, ker že zna plavati. Vsaj približno. Zakaj njeni starejši sestri ni treba hoditi na plavanje? To ni pošteno!Evren veliko premišljuje o tem, kaj je pravično in kaj ni. Njena starejša sestra ima svoj telefon, kar ni pošteno.Plavalna šola je daleč od Evreninega doma, in kadar je tam, mora Evren pozorno poslušati učiteljico. Ne sme preveč klepetati s prijateljicami, to pa je težko. Čeprav se Evren upira obiskovanju plavalnega tečaja, na njem tudi uživa.

29. april 2020

To sem jaz To sem jaz II.Sofia, kratki dokumentarni film za otroke

Sofia je vznemirjena, saj se bo naslednji teden udeležila svojega prvega tekmovanja v kotalkanju. Prijateljica Sela ji pomaga pri lastovki, elementu, ki bi ga Sofia rada izvedla. Po treningu se deklici v parku odločita, da sta pripravljeni na trening v dvorani. Tukaj bo Sofia dala vse od sebe v prostem programu. Trenerka Klavdija jo opazuje in spodbuja ter na koncu pove, ali Sofia lahko gre na tekmovanje ali ne. Držite pesti, da je Sofia dovolj pripravljena! Vsi padci na kotalkah menda niso bili zaman.

28. april 2020

To sem jaz To sem jaz II.Finn, kratki dokumentarni film za otroke

Finn misli, da njegova mama dela za zobno vilo, saj je v resnici zobna tehnica in izdeluje proteze. Prepričan je, da zobna vila pobira zobe otrokom izpod blazin in jih odnese v mamino delavnico. Od kod bi sicer mama dobila toliko zob? Na Irskem je veliko vil, najboljše pa so prav zobne vile, saj prinesejo darilo. Finn ima več zamisli, kako bi zobno vilo ukanil, da bi jo lahko videl, ampak mu vsakič spodleti. Finn je star sedem let in postaja velik fant. Čudovito razmišlja, ko odpre usta, pa ... Njegovi stalni zobje izrivajo mlečne, saj hitro odrašča. Dva mlečna zoba je že izgubil. Tudi tretji se mu že maje. Je to trenutek, ko bi lahko končno videl zobno vilo?

28. april 2020

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov