Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Infodrom Kdo je Hans Christian Andersen?

5. 4. 2024

Ta teden smo na rojstni datum pisatelja Hansa Christiana Andersena praznovali mednarodni dan knjig za otroke. Kdo je bil Hans Christian, pa boste izvedeli v naslednjem prispevku, v katerem vas bomo spomnili tudi na pravljice, ki jih gotovo poznate.

Infodrom Muzejska scena v Mestnem muzeju Ljubljana

9. 2. 2024

8. februarja se spominjamo našega najpomembnejšega pesnika, Franceta Prešerna, ki je umrl na ta dan. Svoja vrata je za obiskovalce odprlo veliko kulturnih ustanov, tudi Mestni muzej Ljubljana. K njim smo se odpravili na ogled Muzejske scene. To je projekt, pri katerem se mladi obiskovalci vživljajo v posamezna časovna obdobja. Letos v obdobje velikih odkritij novega veka.

Infodrom Otroški poročevalec David in Jurij Zrnec

19. 1. 2024

Ker ga še bolj kot televizíja zanima igranje v gledališču, se je odpravil do igralca, ki obvlada oboje: žlahtnega komedijanta minulega leta, Jurija Zrneca.

Infodrom Religije

19. 1. 2024

V nedeljo bo svetovni dan religij, že danes pa bomo v rubriki Podrobno pod lupo razložili, kakšna je vloga religij v družbi, in opozorili na versko svobodo.

Firbcologi ISKANJE POGREŠANIH: Kako reševalni psi iščejo pogrešane?

23. 12. 2023

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. Najdeš nas tudi na Tik toku https://www.tiktok.com/@cist_hudo

Zakajček Kako nastane čokolada?

23. 12. 2023

V današnji rubriki Zakajček se bomo vrteli po kuhinji s kuhalnico v roki. V prihajajočih dneh boste otroci gotovo pojedli tudi košček, dva ali tri čokolade, je tako? Ste kdaj razmišljali, kako sploh nastane čokolada? Tadeja Bizilj je preverila – prisluhnimo …

Firbcologi PROMETNI POLICIST: Kakšno je delo prometnega policista?

16. 12. 2023

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. Najdeš nas tudi na Tik toku https://www.tiktok.com/@cist_hudo

Z kot Zofka Krovec

16. 12. 2023

Gaki je Zofko prekril s premično streho. Malinka je povabila krovca Nejca, da preveri, če je streha primerna. S seboj je prinesel orodje in zaščitno opremo. Kakšno je njegovo mnenje o premični strehi? P kot preverite in se povzpnite na streho v zofkasti družbi!

Z kot Zofka J kot jezikoslovec

9. 12. 2023

Nejko in Ada sta dobila posebno Zofkino nalogo. Sestaviti morata sporočilo. Kakšno in za koga? Sploh pa nista našla še nobene besede. Kje se skrivajo? Zagotovo v rešitvi na uganko. Spoznajte črko J in poklic jezikoslovca!

Z kot Zofka Jezikoslovec

9. 12. 2023

Zofka je skrila besede, Nejko in Ada pa jih iščeta. Prva beseda, ki sta jo našla, je »mižek«. Ali to pomeni, da morata mižati? Še dobro, da je ob Zofko prišel dr. Kozma Ahačič. Po poklicu je J kot jezikoslovec, zato se rad druži z besedami. D kot družite se z jezikavo zofkasto druščino tudi vi!

Studio Kriškraš Reševalna akcija

9. 12. 2023

Jonasov zajček se je izgubil ob reki. Naj se reševalna akcija »Zajček na brežini« prične! Ali bo gasilcem uspelo rešiti Jonasovega plišastega prijatelja?

Z kot Zofka Lasulja

2. 12. 2023

Jakoba lasulja spominja na kapo, na katero so prišiti lasje. Najbolj so mu všeč barvne lasulje. Kakšne pa sta si na glavo nadela z Julijo? S čim sta okrasila medvedka in snežaka? P kot pridružite se jima v delovnem kotičku.

Z kot Zofka Imitator

2. 12. 2023

Anka bi rada oponašala Gakija, a ji ne gre najbolje … Izabela je ob Zofko povabila odličnega imitatorja Tilna Artača, ki je nasvete stresel iz rokava. Skupaj so oponašali tudi živali … Katere? H kot hop v najbolj zofkasto druščino!

Studio Kriškraš Kaj kuhata Nik in Neja?

2. 12. 2023

Iz kuhinje zadiši po močnem napitku rjave barve. Kako ga bosta mlada kuharja pripravila? Poglejmo

Z kot Zofka Hišnik

25. 11. 2023

Malinka je potrkala na vrata mojstra Boštjana in takoj se je odzval njenemu vabilu. Gaki sam namreč ne zna popraviti stola, okvirja, vrat … In tudi v hiši abecede ni vse tako, kot mora biti. Še dobro, da je Boštjan mojster za vse. P kot pridružite se zofkasti druščini! Ne, ni vam treba trkati …

Z kot Zofka Goslar

18. 11. 2023

Zofka je pričarala pravo delavnico za izdelavo godal. V njej ustvarja mojster Blaž. In njegov poklic se začne na črko G. G kot goslar. P kot pridružite se najbolj zofkasti druščini in prisluhnite zvenu violin …

Z kot Zofka Zdravilo

11. 11. 2023

Kaj vse lahko pozdravimo z zdravili? Ajda in Jakob v svojem delovnem laboratoriju mešata čisto posebno zdravilo. Za domišljijo. Kakšno zdravilo pa bi izdelali vi? Do delovnega kotička vas ločijo le trije poskoki … Hop, hop, hop!

Z kot Zofka Farmacevt

11. 11. 2023

Izabela in Anka sta ostali brez sirupa, Zofka je porabila zadnji povoj, v domači lekarni pa so same sladkarije. Še dobro, da je Zofkarice obiskal gospod Milan, strokovnjak za zdravila. Kaj vse je prinesel s seboj? O kot obiščite lekarno ob Zofki!

Z kot Zofka Elektrikar

4. 11. 2023

Zakaj luči nad Zofko ne svetijo? In zakaj Nejkov sesalec ne sesa? Zakaj pralni stroj ne pere? Verjetno je zmanjkalo elektrike … Še dobro, da je na pomoč prehitel gospod Janez, mojster za elektriko. V trenutku se je razsvetlilo. H kot hop v najbolj zofkasto družbo, kjer vas bo treslo od veselja!

Z kot Zofka Senčnik

28. 10. 2023

Senčnik je podoben dežniku, uporablja pa se ga v sončnem vremenu. Varuje nas pred vročim soncem. S čim se še lahko zaščitimo pred sončnimi žarki? S kot skok v delovni kotiček – Jakob in Brina imata vse odgovore.

Stran 1 od 9
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov