Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Infodrom Knjižni klub

5. 4. 2024

Zgodbo svojega življenja ustvarjamo sami. Včasih kakšno dejavnost izpustimo ali pa se vanjo vključimo zaradi vpliva družbe, vrstnikov ali prijateljev. Anže, ki smo ga spoznali na Osnovni šoli Marjana Nemca Radeče, ni tak, dejavnosti namreč izbira zato, ker ga veselijo. In veseli ga marsikaj!

Infodrom Kako bolje pisati?

29. 3. 2024

Na Osnovni šoli Frana Roša v Celju je bilo v sredo srečanje najboljših literarnih ustvarjalcev 8. in 9. razredov osnovnih šol. Roševi dnevi so namreč zaključek vseslovenskega literarnega natečaja, imenovanega po pisatelju Franu Rošu. Pet najboljših literatk pa je za vas pripravilo pet nasvetov za boljše pisanje.

Male sive celice Algoritmično mišljenje: naslovi slovenskih ljudskih pesmi

4. 3. 2024

Možganček naj se sprehodi le po vseh poljih, kjer so zapisani naslovi slovenskih ljudskih pesmi. Vir: Ministrstvo za digitalno preobrazbo Omogoča: Inovatio d.o.o.

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Dobje in OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica

4. 3. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ Dobje in OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica so našli besede GOSPODAR, SALTA in TALINA.. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Oskarja Kovačiča Ljubljana in OŠ Toma Brejca Kamnik

26. 2. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ Oskarja Kovačiča Ljubljana in OŠ Toma Brejca Kamnik so našli besedi BLODNJAK in LABIRINT. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Prebrane celice: Asterix: Poglavarjeva hči

26. 2. 2024

Asterix je zelo dobro poznana komična stripovska serija, ki je postavljena v čas 50. let pred našim štetjem, ko so vladali Rimljani. Ampak ne Galcem. Slednji so bili neuklonljivi, takšna pa je tudi Poglavarjeva hči. Več o njej izveste od Jasne in Elle. Dobro poslušaj prispevek! Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Zgodba stripa je postavljena v galsko vas, v kateri imamo tako novo kot staro generacijo junakov, ki imajo svoje poglede na življenje v vasici. Kaj strip sporoča z likoma sinov kovača in ribiča? a) Treba je slediti drugim. b) Treba je upoštevati družbena pravila. c) Treba je nadaljevati pot, ki so jo utrli starši. d) Treba je najti svojo pot v življenju. AVTOR: JEAN YVES FERRI, DIDIER CONRAD ZALOŽBA: GRLICA

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Tabor Logatec in OŠ Gustava Šiliha Laporje

19. 2. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ Tabor Logatec in OŠ Gustava Šiliha Laporje so našli besede NAREK, LOŽA in ŽELO. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Prebrane celice: Z vsemi čuti

19. 2. 2024

Med platnicami tokratne knjige se skrivajo vse skrivnosti naših čutov. Skozi ilustracije, intervjuje, znanstvene podatke in anekdote dobimo popolnoma novo predstavo o svetu sluha, vida, tipa, voha in okusa. Z vsemi čuti sta knjigo brala Jasna in Filip. Dobro poslušaj prispevek! Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: V knjigi in tudi v pogovoru kar mrgoli čutil in čutov, vendar eden od osnovnih čutov ni naveden, niti ni navedeno čutilo, povezano z njim. Za katero čutilo gre? a) center za ravnotežje b) čutilo za temperaturo c) čutilo za bolečino d) jezik AVTORICA: Philippe Nessmann ZALOŽBA: ZALOŽBA MIŠ

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Rodica in OŠ Mirana Jarca Črnomelj

12. 2. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ Rodica in OŠ Mirana Jarca Črnomelj so našli besede EVIDENCA, FRULA in URA. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Šalek, Velenje in OŠ Prežihovega Voranca, Bistrica

5. 2. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ Šalek, Velenje in OŠ Prežihovega Voranca, Bistrica so našli besede DROBNICA, RIBA, STOTINKA in NOTA. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Prebrane celice: Asterix: Poglavarjeva hči

5. 2. 2024

O Asterixu, kultnem francoskem komičnem stripu, je napisanih in narisanih mnogo knjig, posneti so celo filmi. Tokrat sta se v galsko vas, ki jo obišče vihrava najstnica oziroma poglavarjeva hči, podali Jasna in Ella. Dobro poslušaj prispevek! Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Strip predstavlja sodoben tip junakinje, ki biva v antičnem času. V čem je Adrenalina podobna današnjim najstnikom? a) Želi si biti v središču pozornosti. b) Preizkuša meje mogočega. c) Posluša navodila odraslih. d) Nikoli ne vztraja pri svojem stališču. AVTOR: JEAN YVES FERRI, DIDIER CONRAD ZALOŽBA: GRLICA

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Beltinci in OŠ Elvire Vatovec Prade, podružnična šola Sveti Anton

29. 1. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ Beltinci in OŠ Elvire Vatovec Prade, podružnična šola Sveti Anton so našli besede DIVAN, DAN, ISKRA in KRAS. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Ivana Kavčiča, Izlake in OŠ Božidarja Jakca LJ

22. 1. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ Ivana Kavčiča, Izlake in OŠ Božidarja Jakca LJ so našli besede FRNIKOLA, NJIVA in DIVJAK. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Prebrane celice: Jan Pančur in pustna gobokalipsa

22. 1. 2024

Jan Pančur in pustna gobokalipa je totalno domišljijsko odštekan mladinski roman. Tudi v drugem delu trilogije se Jan Pančur bori proti zlobni znanstvenici Amaliji Pelinšek, ki grozi uničenju vesolja. Bosta zmagala pogum in dobrota, ali zloba? Dobro poslušaj prispevek! Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: V knjigi je pogosto menjavanje zornih kotov, bodisi kako na neko zadevo gleda glavni junak Jan bodisi njegova nasprotnica Amalija. Zakaj je pogled z različnih zornih kotov pomemben? a) Tako bolje razumemo dejanja junakov. b) Pogled v notranji svet lika nas še bolj poveže z njim. c) Ker to zaplete zgodbo in jo tako naredi boljšo. d) Tako je zgodba bolje pojasnjena in jo lažje spremljamo. AVTOR: KRISTJAN MUSEK, KRISTER JANSSON ZALOŽBA: DIDAKTA

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem

15. 1. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem so našli besede JETRA, REJA, LONEC in POLN. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Prebrane celice: Rdeča raketa in zeleni planet

15. 1. 2024

Narava je tista, ki vedno preživi, opominjajo ekologi. Moram priznati, da se kar strinjam s tem in zelo vizionarsko nas o spoštovanju narave in tem, kako zelo hitro jo lahko uničimo, uči tudi tale zabaven strip Ivana Mitrevskega. Brala sta ga Nace in Juš. Dobro poslušaj prispevek! Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Osrednji temi stripa Rdeča raketa in zeleni planet sta potrošništvo in varovanje okolja. Zakaj je Nace zadržan do napovedovanja prihodnosti v futurističnih stripih? a) Ker nas lahko napovedana prihodnost spravi v stisko. b) Ker nas lahko napovedana prihodnost pusti v coni udobja. c) Ker nas lahko napovedana prihodnost pusti ravnodušne. d) Ker nas lahko napovedana prihodnost navduši. AVTOR: IVAN MITREVSKI ZALOŽBA:SAMOZALOŽBA

Male sive celice Prebrane celice: Coprnica pod gradom

8. 1. 2024

V Prebranih celicah bomo skočili 350 let v preteklost. V čas Valvasorja, ko sta ta izjemno pomemben Slovenec, in njegov malo manj znani oproda Martin reševala probleme tistega časa. Knjigo so brali Vlad, Ivan in Rok. Dobro poslušaj prispevek! Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: V knjigi spremljamo dvojec Valvasor in Martin. Kateri izmed naslednjih dvojcev je glede na povedano najbolj podoben našemu? a) Platon in Aristotel b) Pegam in Lambergar c) Samo in Frodo d) Kekec in Bedanec Založba: Miš

Male sive celice Možganski labirint: OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled in OŠ Trebnje

8. 1. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled in OŠ Trebnje so našli besede PIRA, PRINC in VODIČ. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Trbovlje in OŠ Oskarja Kovačiča Ljubljana

6. 1. 2024

Tekmovalci iz ekip OŠ Trbovlje in OŠ Oskarja Kovačiča Ljubljana so našli besedi TIP in SPRINT. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Antona Ingoliča Spodnaj Polskava in OŠ Gornja Radgona

30. 12. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Antona Ingoliča Spodnaj Polskava in OŠ Gornja Radgona so našli besedi ODEJA in LITER. Najdeš ti še kakšno?

Stran 1 od 14
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov