Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Studio Kriškraš Spoznajmo note z Lili in Mimi

2. 3. 2024

Sestrici Lili in Mimi sta odprli vrata glasbene šole. Veselo nam razložita vse o notah in nas navdušita za čaroben svet glasbe.

Firbcologi MEDENE HIŠICE: Kako naredimo medeno hišico?

23. 12. 2023

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. Najdeš nas tudi na Tik toku https://www.tiktok.com/@cist_hudo

Z kot Zofka Črka K

16. 12. 2023

Avtor glasbe za pesem Črka K: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Robert Sršen Režija: Primož Meško Montaža: Gorazd Todorović Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka K je slavna, njena pa beseda glavna. K K kot koklja K K K K kot krona Kih K kot kašelj K K K K kot klepet Kaj? Danes črka K je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. K kot kitara K K K K kot kavboj Kdo? K kot kmetija K K K To vse besede so na K. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Z kot Zofka Črka J

9. 12. 2023

Avtor glasbe za pesem Črka J: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Aleš Drašler Režija: Primož Meško Montaža: Gregor Vidmar Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka J je slavna, njena pa beseda glavna. J J kot jutro J J J J kot jelen Ja J kot jabolko J J J J kot jeza Joj Danes črka J je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. J kot jušnik J J J J kot jezik (ga pokaže) Joj J kot jama J J J To vse besede so na J. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Z kot Zofka Črka I

2. 12. 2023

Avtor glasbe za pesem Črka I: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Aleš Drašler Režija: Primož Meško Montaža: Gregor Vidmar Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka I je slavna, njena pa beseda glavna. I I kot izum I I I I kot igrača Iii I kot iglu I I I I kot injekcija I Danes črka I je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. I kot iglica I I I I kot ime I I kot izkaznica I I I To vse besede so na I. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Z kot Zofka Lasulja

2. 12. 2023

Jakoba lasulja spominja na kapo, na katero so prišiti lasje. Najbolj so mu všeč barvne lasulje. Kakšne pa sta si na glavo nadela z Julijo? S čim sta okrasila medvedka in snežaka? P kot pridružite se jima v delovnem kotičku.

Z kot Zofka Imitator

2. 12. 2023

Anka bi rada oponašala Gakija, a ji ne gre najbolje … Izabela je ob Zofko povabila odličnega imitatorja Tilna Artača, ki je nasvete stresel iz rokava. Skupaj so oponašali tudi živali … Katere? H kot hop v najbolj zofkasto druščino!

Z kot Zofka Črka H

25. 11. 2023

Avtor glasbe za pesem Črka H: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Aleš Drašler Režija: Primož Meško Montaža: Gregor Vidmar Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka H je slavna, njena pa beseda glavna. H H kot hruška H H H H kot hlače Hec H kot harmonika H H H H kot hiša Ha Danes črka H je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. H kot harfa H H H H kot hrup Hec H kot hobotnica H H H To vse besede so na H. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Z kot Zofka Črka G

18. 11. 2023

Avtor glasbe za pesem Črka G: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Aleš Drašler Režija: Špela Kuclar Montaža: Gregor Vidmar, Alba Korošec Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka G je slavna, njena pa beseda glavna. G G kot gusar Gr Gr Gr G kot goska Ga G kot gneča G G G G kot gore Gor Danes črka G je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. G kot glava G G G G kot gepard Gr G kot goba G G G To vse besede so na G. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Z kot Zofka Lok

18. 11. 2023

Katero glasbilo igra Neva? Naj vam namignemo, da spada med godala, po strunah pa drsimo z lokom. Po Milinih navodilih jo lahko tudi narišite. En', dva, tri, v glasbeni kotiček se mudi!

Z kot Zofka Goslar

18. 11. 2023

Zofka je pričarala pravo delavnico za izdelavo godal. V njej ustvarja mojster Blaž. In njegov poklic se začne na črko G. G kot goslar. P kot pridružite se najbolj zofkasti druščini in prisluhnite zvenu violin …

Z kot Zofka Črka F

11. 11. 2023

Avtor glasbe za pesem Črka F: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Aleš Drašler Režija: Špela Kuclar Montaža: Gregor Vidmar, Alba Korošec Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka F je slavna, njena pa beseda glavna. F F kot fotelj F F F F kot frača Frc F kot faraon F F F F kot figa Fuj Danes črka F je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. F kot frizura Fru Fru Fru F kot flavta Fiju(ju) F kot flumáster F F F To vse besede so na F. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Z kot Zofka Črka E

4. 11. 2023

Avtor glasbe za pesem Črka E: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Aleš Drašler Režija: Špela Kuclar Montaža: Zlatjan Čučkov Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka E je slavna, njena pa beseda glavna. E E kot ekipa E E E E kot Eskim En E kot ekran E E E E kot eksplozíja Eh Danes črka E je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. E kot ena E E E E kot epruveta Eh E kot elastika E E E To vse besede so na E. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Z kot Zofka Črka D

28. 10. 2023

Avtor glasbe za pesem Črka D: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Robert Sršen Režija: Špela Kuclar Montaža: Zlatjan Čučkov Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka D je slavna, njena pa beseda glavna. D D kot duda D D D D kot drsalke D D kot dedek D D D D kot drevesa D Danes črka D je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. D kot dežek D D D D kot dihurček D D kot dim D D D To vse so besede na D. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Z kot Zofka Črki C in Č

21. 10. 2023

Avtor glasbe za pesem Črki C in Č: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Robert Sršen Režija in montaža: Jaka Krivec Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka C je slavna, njena pa beseda glavna. C C kot cesta C C C c kot copati C C kot cekin C C C C kot cvetlice C Zdaj še črka Č je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. Č kot čelo Č Č Č Č kot čebela Čih/čiv Č kot čopič Č Č Č To vse so besede na Č. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Infodrom Frankfurtski sejem

20. 10. 2023

Vsakoletni knjižni sejem v nemškem mestu Frankfurt je največji na svetu. Letos traja od 17. do 22. oktobra in tokrat je častna gostja Slovenija.

Z kot Zofka Črka B

14. 10. 2023

Avtor glasbe za pesem Črka B: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Robert Sršen Režija in montaža: Jaka Krivec Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka B je slavna, njena pa beseda glavna. B B kot bolha B B B B kot blazina Bu B kot boben B B B B kot brzina Bu Danes črka B je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. B kot brki B B B B kot bombonček Bu B kot barve B B B To vse so besede na B. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Studio Kriškraš Koncert v parku

14. 10. 2023

Prisluhni čudoviti glasbi, ki jo Marko z lokom izvabi iz violončela. Tudi veverice iz parka vznemirjeno čakajo na koncert.

Studio Kriškraš Glasbena urica v naravi

14. 10. 2023

Marko pove zanimivosti o violončelu in nas navduši za branje not. Morda veš, zakaj omenja ključ, čeprav v bližini ni vrat?

Studio Kriškraš Ugani Markov inštrument

14. 10. 2023

Marko čudovit glasbeni inštrument prenaša v veliki torbi, ki po obliki spominja na veliko hruško. Ugani, kateri je!

Stran 1 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov