Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Koncerti – kulturno-umetniški program Čudoviti svet glasbil: Orkester Slovenske filharmonije, Janez Škof in Marko Hribernik

2. 6. 2024

Kot že naslov pove, boste lahko spoznavali svet glasbil, tistih, ki sestavljajo simfonični orkester. Zvočno bogat in raznobarven svet glasbil vam bo Orkester Slovenske filharmonije pod vodstvom mladega dirigenta Marka Hribernika predstavil s priljubljeno skladbo Vodnik po orkestru Benjamina Brittna in z Bolerom Maurica Ravela, ki še vedno velja za eno najbolj popularnih simfoničnih del vseh časov. Janez Škof, komentator tega zanimivega koncerta pa bo na šaljiv način razložil tudi nekatere besede iz glasbenega slovarja, kot so téma, variacije, fuga, godala, pihala, trobila in tolkala.

Plesne oddaje – domača produkcija Ballet du temps: Jaz sem ples in ples je naš čas (Ana Klašnja, Petar Dorčevski, baletna vinjeta)

27. 5. 2024

Senzibilno in z veliko estetike želimo soočiti različne plesne umetnosti s televizijskim jezikom. Pričenjamo z baletom in z vrhunskima baletnima plesalcema Ano Klašnja in Petrom Dorčevskim. Ob kultiviranem, baletnem gibu telesa, razkritem do potankosti, razmišljata o večnih vprašanjih: »Kaj je zame balet – danes? Kdo sem jaz?« … Urednica Danica Dolinar, avtor izvirne glasbe Slavko Avsenik ml., režiser Aleš Verbič.

Operne arije Biseri romantičnih opernih arij, Simfonični orkester, zbor, solisti SNG Maribor in Simon Krečič

11. 3. 2024

Simfonični orkester, zbor in solisti SNG Maribor vas bodo popeljali v svet romantičnih opernih arij. Posnetek izvedb, ki je nastal na otvoritvenem koncertu 33. Mednarodnega festivala Imago Sloveniae in Poletja v Stari Ljubljani, bogatijo doživete in občutene interpretacije solistk in solistov: Sabine Cvilak, Valentine Čuden, Petye Ivanove, Rebeke Lokar, Andreje Zakonjšek Krt, Irene Petrove Martina Sušnika in Jakija Jurgeca. Glasbenike je v lepem, večernem ambientu Kongresnega trga vodil dirigent Simon Krečič.

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Zbora odposlancev Kočevje ter OŠ Stranje

4. 3. 2024

Veliko koncentracije in spretnosti bodo potrebovali tekmovalci v Hitrih lončkih. Pomerili se bosta OŠ Zbora odposlancev Kočevje ter OŠ Stranje. Navijači, ste pripravljeni?

Male sive celice Harry Styles in nagrada za album leta

4. 3. 2024

Harry Styles je leta 2022 v kategoriji za album leta prejel nagrado, ki jo podeljuje ameriška Nacionalna akademija snemalnih umetnosti in znanosti. Kako je ime tej nagradi? a) bafta b) emmy c) grammy d) tony

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Korena in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava

26. 2. 2024

Prste si že ogrevajo tekmovalci iz OŠ Korena in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava. Navijači, ste pripravljeni? Začnimo!

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Radlje ob Dravi in OŠ Sladki Vrh

19. 2. 2024

Na izstrelišče prihajajo tekmovalci v hitrih lončkih. Po orbiti se bosta podili OŠ Radlje ob Dravi in OŠ Sladki Vrh.

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Grm Novo mesto in OŠ Ivana Kavčiča, Izlake

12. 2. 2024

Zdaj pa je čas za šport. Ekipi iz OŠ Grm NM in OŠ Ivana Kavčiča, Izlake bosta namreč previdno gradili piramide iz hitrih lončkov, ob tem pa bosta morali paziti tudi na čas. Navijači, ste pripravljeni?

Male sive celice Naslov glasbene predstave

12. 2. 2024

V gledališču ste si ogledali glasbeno predstavo. Odrska zasedba vas je navdušila, še posebej nastopajoča v eni od glavnih vlog, ki je pela zelo visoko. Kako je bilo naslov predstavi, ki ste si jo ogledali? a) Hrestač b) Giselle c) Carmen d) Trnuljčica

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Toma Brejca Kamnik in OŠ Dušana Bordona Semedela Koper

5. 2. 2024

Zdaj pa je čas za šport. Nogometnih žog žal ne bomo uporabljali, da se ne bi kaj podrlo. Ekipi iz OŠ Toma Brejca Kamnik in OŠ Dušana Bordona Semedela Koper bosta namreč previdno gradili piramide iz hitrih lončkov. Navijači, ste pripravljeni?

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Prežihovega Voranca, Ravne na Koroškem in OŠ Jakobski Dol

29. 1. 2024

Pred nami je spretnostni spopad - Hitri lončki. Z nami sta danes OŠ Prežihovega Voranca, Ravne na Koroškem in OŠ Jakobski Dol. Navijači, ste pripravljeni?

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Brezovica pri Ljubljani in OŠ Vojnik

22. 1. 2024

Hitre odgovore bodo zdaj zamenjali Hitri lončki in spretne roke. Z nami sta OŠ Brezovica pri Ljubljani in OŠ Vojnik. Navijači, so rekviziti pripravljeni? Začnimo!

Male sive celice Glasbila in jakost zvoka

15. 1. 2024

Če potegnemo za struno, ki ni pritrjena na kitaro, zvoka skorajda ne slišimo. Ko je struna pritrjena na kitaro pa lepo zazveni. Zakaj? Ohišje kitare ta tihi zvok, ki ga struna odda močno ojači. Na ta način deluje še veliko drugih glasbil, pa tudi zvočniki. Sedaj ko to vemo, lahko brez težav zvočnik napravimo doma. Potrebujemo le 2 papirnata kozarčka in tulec. V tulec izrežemo luknjo, v katero bomo položili telefon tako, da bo njegov zvožnik v luknjici. Zvok bo po tulcu potoval na obe strani, kamor pritrdilo lončka (v katera smo že vnaprej izrezali luknjici ravno velikosti tulca). Kozarčka delujeta podobno kot ohišje kitare, zato je zvok iz telefona zdaj slišati glasneje. Razmislimo, kako do tega pride. Zvok je valovanje, zato se v ohišju kitare ali našem zvočniku odbija od sten. Na poti nazaj sreča zvok, ki potuje v nasprotno smer, in se z njim sešteje. Ker je the odbojev zelo veliko, se zvok nalaga in nalaga in postaja vedno glasnejši. Temu pojavu pravimo resonanca, ohišje kitare oziroma zvočnika, ki nam to omogoča pa RESONATOR. Pravilen je odgovor A.

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Frana Roša Celje in OŠ Stranje

15. 1. 2024

V današnjem, zagotovo napetem spopadu, se bosta pomerili dve šoli, ki jim gre vsako leto dobro v kvizu, zdaj pa sta se odločili pobudo prevzeti še v lončkarskem tekmovanju. Z nami sta ekipi iz OŠ Frana Roša Celje in OŠ Stranje. Navijači, ste pripravljeni? Začnimo!

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Gustava Šiliha Laporje in OŠ dr. Janeza Mencingerja, Bohinjska Bistrica

8. 1. 2024

Hitre odgovore bodo zdaj zamenjali Hitri lončki. Z nami sta OŠ Gustava Šiliha Laporje in OŠ dr. Janeza Mencingerja, Bohinjska Bistrica. Navijači, so rekviziti pripravljeni?

Male sive celice Klavir, petje in resonanca

8. 1. 2024

Ko smo pred klavirjem zapeli, so naše glasilke proizvedle zvok z določeno višino oziroma frekvenco. Resonanca je pojav, ko ob nastalem zvoku mirujoč predmet zaniha in s tem okrepi zvok. Zanihajo lahko predmeti, ki imajo enako frekvenco kot prvotni zvok. V glasbilih lahko tako povzročimo nihanje tistega dela glasbila, ki proizvaja zvok, v našem primeru strun v klavirju. Če na primer zapojemo ton A, nam bodo klavirske A-strune tiho zapele nazaj. Pravilen je odgovor D.

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Zbora odposlancev Kočevje in OŠ Miklavž na Dravskem polju

6. 1. 2024

Selimo se v ospredje, kjer se bosta za dvanajsto vstopnico v drugi krog hitrih lončkov pomerili ekipi iz OŠ Zbora odposlancev Kočevje in OŠ Miklavž na Dravskem polju. Začnimo!

Male sive celice Hitre celice #12

6. 1. 2024

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Skladbe skupine Joker Out 2. Nekaj, kar nam prinese natakar - OPOMBA: Odgovori so v imenovalniku 3. Slovenske navijaške skupine - OPOMBA: rešitve so v množini

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Žiri in III. OŠ Celje

30. 12. 2023

Še zadnji spretnostni dvoboj v letošnjem letu! Ekipi OŠ Žiri in III. OŠ Celje sta pripravljeni - začnimo!

Firbcologi JET BLACK DIAMONDS: Kako igrajo Jet Black Diamonds?

30. 12. 2023

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. Najdeš nas tudi na Tik toku https://www.tiktok.com/@cist_hudo

Stran 1 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov