Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Risanke - Arhiv

Rija in Krokodil: Bazen, risanka

Poletna vročina. Rija in Krokodil se gresta kopat v bazen. Za kopalce v bazenu obstajajo pravila. Prepovedano je jesti, se potapljati in, ojoj, živali ne smejo v bazen. Rija gre sama plavat. A Rijina napihljiva račka poči. Pa tako rada bi plavala s prijatelji. Plavalna blazina Krokodil ji priskoči na pomoč.

Dolžina: 5 min

Odvratne rime: Drugi del, risani film

V drugem filmu je Jakec, ki odrašča v revščini, zagledan v svojo sosedo Pepelko. A njeno srce se je na dvornem plesu ogrelo za princa, Jakca pa je presenetil velikanski fižol, ki je zrasel na njegovem vrtu. Jima bo uspelo najti pravo ljubezen?

Dolžina: 28 min

Veter, risanka

Ko Mili in Moli s prijateljema spuščata zmaje, se pripeti nesreča. Dečka zajame nevihtni veter in odnese ju visoko v nebo. Mili steče po pomoč, Moli pa sledi dečkoma. Zbrati mora pogum in steči mimo bikove ograde. Če se ne bo spopadla s svojim strahom, bo dečka odneslo k deroči reki.

Dolžina: 13 min

Poročevalec Capko, risanka

Capko bi rad izdal svoj časopis, zato postane poročevalec ... Ker ne najde vznemirljivih zgodb, si jih izmisli kar sam. Nad neresničnimi zgodbami v novem časopisu so vsi zelo razočarani.

Dolžina: 11 min

Zebra Petja, risanka

Videti je kot konj v črtasti pižami. Živi na afriških planjavah, ime ji je Petja in je del velike črede. Čreda ves čas potuje in išče hrano. Zebre imajo trda kopita, s katerimi brcnejo vsakogar, ki se jim preveč približa.

Dolžina: 3 min

Opičja kraljica, risanka

Mavgli si sposodi Balujeva očala, da bi opazoval metulje. Njega pa opazuje opica Maša in mu očala ukrade. Balu je brez očal nemočen, zato je Mavgli odločen, da jih bo dobil nazaj.

Dolžina: 11 min

Reševanje Strojčija, risanka

Pri Albertovi trgovini bo marmeladno slavje. Arni se ponudi, da bo pripeljal velik kozarec marmelade. Čuki po naključju požene Strojčija, in ta zato spelje. Greta in Čuki izmakneta marmelado z vlaka. Zmajči ve, da se lahko tokrat izkaže kot junak in vse reši.

Dolžina: 11 min

Ovčarski dan, risanka

Žarko in Živa morata poiskati izgubljene ovce, ki so ušle iz polomljene ograde, in jih še pred večerom pripeljati domov. Seveda ne gre brez zabavnih norčij, navihanih preoblek in kosmatih dogodivščin!

Dolžina: 6 min

Oblakov kruhek: Pripovedovalna palica, risanka

Če vsi govorijo naenkrat, nihče nikogar ne posluša. Prav zato babica Doroteja otrokom posodi svojo pripovedovalno palico. Govori lahko samo tisti, ki drži palico, ko pa konča, jo mora izročiti naslednjemu. Otroci ugotovijo, da se palica res obnese, in z njo celo pomagajo očku.

Dolžina: 8 min

Lojzek, nariši mi rožo, risanka

Lojzek išče primerno darilo za svojo mamico. Rad bi ji podaril nekaj lepega in dišečega. Lojzek nariše rože, ampak so prelepe, da bi jih potrgal. Zato mamico raje popelje na vrtiček, kjer jih lahko občuduje v cvetlični gredici, ki jo je pripravil.

Dolžina: 6 min

Skupaj, risanka

Mišo in Robi postavljata gradove iz kock. Vsak gradi svoj velik grad. Ko pa jima zmanjka kock, se naučita zelo dragocene lekcije ...

Dolžina: 5 min

Skrivalnice, risanka

Žarko in Živa sta pripravila zabavno igro skrivalnic za živali na dvorišču, toda Žarkov navdušen pristop ni uspešen, zato hoče odvreči svojo detektivsko čepico. Živa mora pomagati Žarku in poiskati skrite živali.

Dolžina: 7 min

Lojzek, nariši mi noja, risanka

Pika v pesku izgubi frnikole. Tako težko jih je najti! Lojzek nariše noja. Ta jih bo z lahkoto našel. Težava pa je v tem, da noj skrije glavo v pesek le takrat, ko je prestrašen. Lojzek in Pika se morata domisliti, kako mu pognati strah v kosti!

Dolžina: 6 min

Predstava, risanka

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dolžina: 10 min

Tekma, risanka

Mavgli izzove Faa na tekmo. Zmagovalec bo odločil o usodi drugega. Če bo Mavgli izgubil, ga bo Fao zagotovo spodil iz volčjega tropa. Videti je, da bo Fao res zmagal, dokler mu poti ne prekriža Šir kan.

Dolžina: 11 min

Gogijev bratec, risanka

Gogi pripravlja pojedino, saj pride na čaj njegov bratec. Nuška prinese torto, ki pa se Gogiju zdi premajhna. Nuška jo hoče povečati s čarobno palico, toda vse skupaj se ne izteče po načrtu. Prepričana je, da je Gogija spremenila v velikana.

Dolžina: 11 min

Kopanje, risanka

Na Balončkovem je dan za kopanje! Ko maček Smuk po nesreči poplavi dvorišče z milnimi mehurčki, morata Žarko in Živa ustaviti mehurčke, preden povsem prekrijejo kmetijo. Pri tem se pošteno umažeta.

Dolžina: 6 min

Čokoladna ogrlica za srečo, risanka

Gospa Zajklja, ki je lastnica prodajalne čokolade, napove nagradno igro, pri kateri bo eden izmed otrok dobil čokoladno ogrlico in vsak dan po eno čokoladico. Nagrado dobi Luka, vendar mu je čokolada tako všeč, da je noče deliti s prijatelji.

Dolžina: 8 min

Lojzek, nariši mi psa, risanka

Lojzek izgubi šal. Kdo mu ga bo pomagal najti? Nekdo, ki ima dober nos, seveda! Lojzek nariše psa. Preden ta poišče šal, najde celo kopico drugih stvari, ki jih je izgubil Lojzek. Kako je pozabljiv!

Dolžina: 6 min

Penelopa riše, risanka

Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.

Dolžina: 5 min

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10