Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 20. maj. 2021

TV Maribor • Čet, 20. maj.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Kultura

Nocoj v Kulturi o premieri predstave norveškega dramatika Jona Fosseja z naslovom Ime v SNG Nova Gorica, predstavljamo vam razstavo Bienale slovenske neodvisne ilustracije - Bienale neodvisnih v Mali galeriji Cankarjevega doma. Iz Maribora pa razstava Daleje Kovačec: Reminiscence zavetja II v multimedijskemu centru Kibla.

Az adás tartalma:

- újra meghirdetik a Magyarul a Muravidéken oktatási támogatási programot;
- fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a II. Számú Lendvai KÁI;
- online beszélgetés Muhi Klára dramaturggal és forgatókönyvíróval;
- Magvető: a méhek világnapja.

Vsebina oddaje:

- ponovno bodo objavili razpis Madžarsko v Prekmurju,
- DOŠ II Lendava praznuje 50-letnico obstoja;
- spletni pogovor z dramaturginjo in scenaristko Kláro Muhi;
- rubrika Sejalec: svetovni dan čebel.

Evropsko prvenstvo v plavanju v Budimpešti bo prvo veliko tekmovanje po skoraj dveh letih, zato je neznank veliko.
Slovenijo bo zastopalo 6 plavalk in 3 plavalci. Tokrat ne bo v zadnjih letih najboljših dveh, Petra Johna Stevensa in Tjaše Oder. Stevens, ki je osvojil zadnjo slovensko medaljo, jubilejno stoto (prav na zadnjem EP), se je vrnil na treninge v Slovenijo. Njegova pripravljenost še ni na ravni za res vrhunske dosežke. Odrova, sicer z normo A za olimpijske igre, pa je končala kariero.
Prvo ime je tako Katja Fain, ki ima edina normo A za olimpijske igre. Želi si finale na 1500 m prosto.
Ekipa je mešanica izkušenih in debitantov. Prvi bi radi bili v boju za finale, drugi bodo nabirali izkušnje.
V slovenski reprezentanci računajo tudi na še kakšno doseženo normo A za olimpijske igre. Veliko si obetajo tudi od treh ženskih štafet.

V petem letošnjem Štajerskem gospodarskem forumu odpiramo temo, ki ima dva obraza. Neenakost zaposlenih je pojav, ki lahko gospodarstvu povzroči veliko škode, na drugi strani pa razlike med zaposlenimi lahko uporabimo tudi v prid podjetju in njegovemu razvoju. Raznolikost bogati, pravimo, a kako je s tem v praksi nam bodo razkrili vodja kadrovske službe Taluma iz Kidričevega, direktorica podjetja Bodočnost iz Maribora in direktor območne enote Zavoda za zaposlovanje v Mariboru.
Vabimo vas, da si pogovor o tej temi ogledate v oddaji Omizje, nocoj, v sredo 19. maja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

V četrtkovi oddaji Dobro jutro bo najprej kuharski mojster Grega Rozman poskrbel za zdrav zajtrk. S kolegi iz športnega uredništva se bomo posvetili zaključnim dejanjem v Prvi nogometni ligi Telekom Slovenije. V svetovalnih minutah pred osmo uro bomo odkrivali mite in resnice o barvanju las. Ob svetovnem dnevu čebel bomo tem majhnim žuželkam posvetili kar dve rubriki, med drugim v ospredje postavljamo apiterapijo. Povabili vas bomo k spremljanju Tedna ljubiteljske kulture in izvedeli, kako se je začela prenova balkona v Mariboru v sklopu naše akcije Moj vrt je lahko balkon. Zanimive prispevke pripravljajo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

Oddajo Pod drobnogledom/Nagyító alatt namenjamo obravnavi ene, včasih pa tudi dveh do treh aktualnih tem, predvsem z dvojezičnega območja. V oddajah obravnavamo velikokrat tudi splošno problematiko.
A Nagyító alatt című adás tematikus műsor, amely nagyobb terjedelemben, elmélyültebben és részletesebben tár fel valamilyen aktuális témakört. A témák az élet szinte minden területét érintik.

Mariborski Mestni park se je 27. maja 2016 spremenil v operno prizorišče na katerem so simfonični orkester, operni zbor in operni solisti pod taktirko dirigenta Simona Krečiča poustvarili najlepše in najznamenitejše melodije iz svetovne operne zakladnice.
Letošnji glasbeni dogodek so začeli s tremi odlomki iz že uprizorjene opere Don Giovanni, ki velja za eno najznamenitejših Mozartovih glasbenogledaliških mojstrovin. Po virtuozni ariji naslovne junakinje (babilonske kraljice) iz Rossinijeve opere Semiramida sta se oglasila zbor ciganov ter strastna izpoved ciganke Azucene iz Verdijeve opere Trubadur, nato pa še arija Norine iz Donizettijeve komične opere Don Pasquale, s katero mariborska opera jeseni odpira sezono.
Nekoliko več pozornosti so namenili velikemu mojstru italijanske poznoromantične opere, Giacomu Pucciniju, saj so lahko zbrani v osrednjem delu koncerta prisluhnili kar petim odlomkom iz oper La boheme in Manon Lescaut. V bogato orkestriran nemški operni domišljijski svet so zakorakali z arijo Elizabete iz Wagnerjeve opere Tannhäuser, v ekspresivnost italijanskega verizma pa z znamenito arijo protagonista iz Giordanove opere Andrea Chénier. Za svojevrstno plesno »kankanovsko« popestritev je poskrbela ritmično razgibana uvertura iz Offenbachove opere Orfej v podzemlju, za pridih pristne beneške ljubezenske zasanjanosti pa priljubljena Barkarola iz Offenbachove fantazijske opere Hoffmannove pripovedke. Bleščečemu koncu koncerta so se približali s Polovskimi plesi iz Borodinove opere Knez Igor, nato pa še z najverjetneje najbolj znano Puccinijevo tenorsko arijo Nessun dorma iz letošnje operne uspešnice Turandot. Vabljeni k ogledu drugega dela koncerta!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Po 15. maju, dnevu, ko goduje Zofka, na prosto sadimo toploljubne vrtnine in okrasne sezonske rastline. Tako tudi v oddaji največ pozornosti namenjamo tem rastlinam.
Pri Dragu Belcu smo izvedeli, kako skrbeti za plodovke, da bi imele čim več plodov in bi dolgo ostale vitalne.
Sebastjan Lipar je s sosedo Sonjo Potnik poživil zimske nasade. Trobentice je zamenjal z dipladenijami, iz prezimovališča pa sta prinesla okrasno koprivo, fuksijo in pelargonijo.
Okrasno-uporabne nasade je sestavila tudi Anka Alt. Vanje je posadila novejše sorte pelargonij in surfinije s temnejšimi cvetovi.

Obiskali smo družinski živalski vrt SikaluZOO in podrobneje spoznali vrsto lemurjev – obročkastorepi maki. Obiskali smo Karla Vogrinčiča, čebelarja, ki pri delu s čebelami uporablja biodinamični pristop. Svetujemo, kako poskrbeti za papige, da bodo te zdrave in zadovoljne. Odkrili smo zanimivo gnezdišče velikih sinic. V pregledu vlog živali v mladinski književnosti se tokrat posvečamo pticam. Opozarjamo na ježke na cestah. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V tokratni oddaji se bomo družili s člani Likovnega društva na Reki, ki ohranjajo pristne stike s pomočjo sodobne tehnologije in v prostorih društva, kolikor jim to dopuščajo možnosti. Zveza Slovencev na Madžarskem in Državna slovenska samouprava sta se v teh negotovih časih posvetili založniški dejavnost in tako še dodatno podkrepili prepletenost prekmurskih in porabskih Slovencev.

Poletje je tu in na zaslužen dopust se odpravlja tudi ekipa Prvega Evra. Kaj vse smo v prvem delu sezone doživeli, kje smo ga polomili in koliko smo zaslužili z našimi odličnimi idejami, smo strnili v zadnji oddaji Gremo na počitnice.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddajo Pod drobnogledom/Nagyító alatt namenjamo obravnavi ene, včasih pa tudi dveh do treh aktualnih tem, predvsem z dvojezičnega območja. V oddajah obravnavamo velikokrat tudi splošno problematiko.
A Nagyító alatt című adás tematikus műsor, amely nagyobb terjedelemben, elmélyültebben és részletesebben tár fel valamilyen aktuális témakört. A témák az élet szinte minden területét érintik.

Gostja oddaje Intervju bo zgodovinarka, raziskovalka in muzealka dr. Kaja Širok, predsednica slovenskega odbora Mednarodnega muzejskega sveta. Spregovorila bo o svojih dveh mandatih vodenja Muzeja za novejšo zgodovino, o stanju slovenskih muzejev po desetletju finančnega izčrpavanja, o invenciji tradicije in zaznamovanju državnih praznikov ter o svoji raziskovalni ljubezni do goriške pokrajine. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.

Evropsko prvenstvo v plavanju v Budimpešti bo prvo veliko tekmovanje po skoraj dveh letih, zato je neznank veliko.
Slovenijo bo zastopalo 6 plavalk in 3 plavalci. Tokrat ne bo v zadnjih letih najboljših dveh, Petra Johna Stevensa in Tjaše Oder. Stevens, ki je osvojil zadnjo slovensko medaljo, jubilejno stoto (prav na zadnjem EP), se je vrnil na treninge v Slovenijo. Njegova pripravljenost še ni na ravni za res vrhunske dosežke. Odrova, sicer z normo A za olimpijske igre, pa je končala kariero.
Prvo ime je tako Katja Fain, ki ima edina normo A za olimpijske igre. Želi si finale na 1500 m prosto.
Ekipa je mešanica izkušenih in debitantov. Prvi bi radi bili v boju za finale, drugi bodo nabirali izkušnje.
V slovenski reprezentanci računajo tudi na še kakšno doseženo normo A za olimpijske igre. Veliko si obetajo tudi od treh ženskih štafet.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov