Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 20. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Čet, 20. maj.

Nocoj v Kulturi o premieri predstave norveškega dramatika Jona Fosseja z naslovom Ime v SNG Nova Gorica, predstavljamo vam razstavo Bienale slovenske neodvisne ilustracije - Bienale neodvisnih v Mali galeriji Cankarjevega doma. Iz Maribora pa razstava Daleje Kovačec: Reminiscence zavetja II v multimedijskemu centru Kibla.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V četrtkovi oddaji Dobro jutro bo najprej kuharski mojster Grega Rozman poskrbel za zdrav zajtrk. S kolegi iz športnega uredništva se bomo posvetili zaključnim dejanjem v Prvi nogometni ligi Telekom Slovenije. V svetovalnih minutah pred osmo uro bomo odkrivali mite in resnice o barvanju las. Ob svetovnem dnevu čebel bomo tem majhnim žuželkam posvetili kar dve rubriki, med drugim v ospredje postavljamo apiterapijo. Povabili vas bomo k spremljanju Tedna ljubiteljske kulture in izvedeli, kako se je začela prenova balkona v Mariboru v sklopu naše akcije Moj vrt je lahko balkon. Zanimive prispevke pripravljajo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

Nevrolog mlademu moškemu postavi diagnozo: multipla skleroza. V naslednjih tednih mladeniča pretresajo dvomi, panično spremljanje simptomov, jeza, zanikanje bolezni in predvsem strah pred prihodnostjo. Ta kronična imunska bolezen osrednjega živčevja je namreč neozdravljiva in lahko močno vpliva na življenje bolnikov. A v zadnjih 20 letih je medicina na področju diagnostike in zdravljenja multiple skleroze naredila nekaj ogromnih korakov naprej. Multipla skleroza danes za bolnike ne pomeni konca sveta, saj sodobne terapije številnim omogočajo polno življenje. V Sloveniji pa so dobro organizirane tudi različne oblike podpore bolnikom z multiplo sklerozo.

Gozd nenadoma oživi, poln je pedantnih in vztrajnih iskalcev. Eni stremijo za zakladom, drugi pa iščejo gobe. Ljubosumnost bo razjedla ubogega Zdravka, če ga ne bodo prej pobrale njegove stare stalne nadloge. Vse moške zanima, kam neki izginejo vsi tisti predstavniki njihovega spola, ki lepega dne skočijo samo po cigarete? V Indijo Koromandijo za moške?!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Z epidemijo se je uveljavil tudi nov način dela – tako imenovano hibridno delo. Zaposleni delajo pol tedna na domu, pol na delovnem mestu. Kako motivirati, nadzirati in voditi take delavce, ali je taka skupina sploh še tim? O tem v oddaji Moje mnenje, ki jo bo vodila Vida Petrovčič.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

1. del: Trije zdravniki
Joel zboli, bolezenski znaki pa postajajo vse bolj nevzdržni. Gnusijo se mu raki in v nosu ga zbada. Domačini so prepričani, da ga pesti ledeniška vodenica, Joel pa ne verjame v bolezni, ki jih medicina še ne pozna. Tudi Ed opaža, da se z njim dogaja nekaj nenavadnega. Nekega dne se zbudi na drevesu. Z zdravilcem Leonardom ugotovita, da je bil verjetno poklican za šamana. Shelly je izgubila pevski dar. Najprej jo to vznemiri, potem pa jo Leonard potolaži, da je to samo znak, da je otrok zdrav.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1994
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Peka vrtankov na Gornjem Seniku. Okusno kvašeno testo je danes že bogatejše kot nekoč.
Cerkev neuničljivega upanja. Sveta Trojica v Odrancih je privlačna turistična točka naselja.
Monoštrska nogometna ekipa. Od letošnjega januarja jo trenira strokovnjak iz Prekmurja.

A Nagyító alatt című adásban annak járunk utána, hogyan élik meg a szlovén-magyar határ mentén lakók a koronavírus következtében elrendelt határzárt.

V oddaji Pod drobnogledom bomo vzeli pod drobnogled, kako prebivalci ob slovensko-madžarski meji doživljajo zaporo meje zaradi koronavirusa.

15:40
Otroški program: Op!

Zakaj je Nejko Smejko tako skuštran? Kdo je prikupna štirinožna kosmatinka, ki jo riše Zana, in kaj se bo dogajalo v Zofijini kliniki za male živali? Na uho nam je prišlo, da bo tam pregled opravljala prav posebej prikupna živalska gostja. Ali je to res? Toliko vprašanj, vendar brez skrbi, vse odgovore boste dobili – kje drugje kot v oddaji Z kot Zofka!

V svet cestnega kolesarstva nas popeljejo trener Kolesarskega društva Rog Krištof Kogovšek in mlada tekmovalca Lina in Bor. Jure Berk o tem, kako narediti kolesa še lažja, Zala in Gašper pa premierno predvajata svojo novo skladbo in spot.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Decembra 2019 so na Kitajskem odkrili prve primere okužbe z novim koronavirusom. Virus se je hitro razširil po vsem svetu in 4. marca 2020 smo prvi primer okužbe z njim potrdili tudi v Sloveniji. Znanstveniki so začeli raziskovati virus, iskati cepivo, zdravilo, preizkušati teste, s katerim bi virus zaznali, iskati načine, kako bi ga uničili na površinah, kako bi preprečili njegovo širjenje, kako bi sledili epidemiji … Vse to tudi v Sloveniji! V oddaji bomo pogledali, kako se je z virusom SARS-CoV-2 spopadla slovenska znanost.

Beseda trajnostno ali trajnostni razvoj postaja vse bolj moderna in priljubljena. A ni samo to, modni novorek, temveč je koncept, ki pomeni drugačen razvoj in drugačno – vzdržno – prihodnost. Ponekod je trajnostno že realno. In tudi deluje! Kako, si poglejte v tokratni oddaji Na kratko!

Konrad izzove Kasijo na dvoboj v novi igri – igri, pri kateri moraš z lešniki zadeti lonec. Konrad, ki je izkušen igralec, je prepričan, da bo zlahka zmagal in zastavi svoje stvari za nagrade. Kasija se izkaže za spretno tekmico. Konrada so njegove veščine tokrat pustile na cedilu in Kasija osvoji vse Konradove stvari. Če jih želi Konrad nazaj, mora s Kasijo skleniti kupčijo.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Tarči o novih projektih in pobudah na političnem prizorišču. Kdo je z njimi in kdo je za njimi? Je za preboj ključen program ali močno kapitalsko zaledje? Kaj bo s stolčki zdajšnjih parlamentarnih strank?
V Globusu o Izraelu in Palestini. O sobivanju, ki ga ni. O krizi, ki se vedno znova poglablja. Kakšne posledice bo imelo obstreljevanje med izraelsko vojsko in gibanjem Hamas v širši regiji? In kaj spor pomeni za prebivalce vzhodnega Jeruzalema?
V Točki preloma: Kako znanje iz laboratorijev univerz in raziskovalnih ustanov unovčiti na trgu? Kako uspešni so raziskovalci kot podjetniki? Kako premostiti dolino smrti na poti od inovacije do tržne proizvodnje?

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi o okrogli mizi Zgodovinopisje, politika spomina in politični revizionizem v postresničnostni družbi, ki jo organizira Oddelek za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. V Cankarjevem domu bo danes v sklopu festivala Fabula nastopil češki avtor Marek Šindelka, ki bo predstavil roman Utrujenost materiala. Ogledali pa smo si tudi nekaj gledaliških premier.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Osmi dan bomo predstavili reportažo dopisnika Janka Petrovca, ki se je odpravil po kulturnozgodovinskih poteh Danteja Alighierija. Slavnostno zaznamovanje 700. obletnice smrti pesnika in očeta italijanskega jezika se v Italiji bliža vrhuncu. V številnih mestih zaradi rahljanja epidemičnih ukrepov zdaj znova prirejajo dogodke, odpirajo muzeje in postavljajo razstave, ki sta jih navdihnila Dante in njegovo delo, zlasti versko-alegorični ep Božanska komedija. Med njimi so Firence, kjer se je Dante rodil; Forlì, kjer je našel eno prvih zatočišč v svojem dvajsetletnem izgnanstvu; in Ravena, kjer se je naposled ustavil in našel tudi večni počitek. Spremljali bomo začetek 8. Mednarodnega trienala umetnosti in okolja EKO 8, ki ga pripravlja Umetnostna galerija Maribor. EKO 8 bo potekal v prostorih nekdanje tekstilne tovarne Hutter/MTT v industrijski coni Melje v Mariboru. Posvečen bo vizualni umetnosti, ki komentira številne spremembe na svetovni ravni in ožje ter raziskuje, kako te vplivajo na okolje, v katerem živimo in od katerega smo odvisni. V studiu se bomo pogovarjali z umetniškim vodjem trienala Alessandrom Vincentellijem, ki je za razstavo z naslovom Pismo za prihodnost združil projekte tridesetih mednarodnih umetnikov. Znana je deseterica finalistov za desetnico, nagrado, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev in ki spodbuja otroško in mladinsko književnost. Ob tem se bomo vprašali, kakšna je kvalitetna mladinska literatura in kaj privablja mlade bralce. V ateljeju bomo obiskali kiparko in slikarko Anjo Kranjc. Na 9. festivalu likovnih umetnosti, ki je potekal v Kranju lansko leto, je dobila glavno nagrado. V prostorih Gorenjskega muzeja in v Mali galeriji likovnega društva Kranj so pripravili razstavo njenih del.

Victor Hugo se bori za večje spoštovanje socialnih pravic, toda zelo hitro spozna vso hinavščino in cinizem v političnih igrah. Čedalje bolj nasprotuje tudi lastni stranki, rojalistom. Medtem ko ga Juliette priganja k pisanju romana, se njegovi politični govori že prodajajo v tisočih izvodov. Hugojeva prizadevanja za laičnost šolstva pri poslancih naletijo na gluha ušesa. Njegov najmlajši sin François-Victor očeta brani, se zato spre z očetovim največjim nasprotnikom Veuillotom in ga pozove na dvoboj.

VICTOR HUGO: ENNEMI D'ETAT / Francija / 2018
režija: Jean-Marc Moutout
v glavnih vlogah: Yannick Choirat, Isabelle Carré, Erika Sainte, Nade Dieu, Angela Molina, Lorenzo Lefebvre, Gaspard Meier-Chaurand, Cosima Bevernaege

Decembra 2019 so na Kitajskem odkrili prve primere okužbe z novim koronavirusom. Virus se je hitro razširil po vsem svetu in 4. marca 2020 smo prvi primer okužbe z njim potrdili tudi v Sloveniji. Znanstveniki so začeli raziskovati virus, iskati cepivo, zdravilo, preizkušati teste, s katerim bi virus zaznali, iskati načine, kako bi ga uničili na površinah, kako bi preprečili njegovo širjenje, kako bi sledili epidemiji … Vse to tudi v Sloveniji! V oddaji bomo pogledali, kako se je z virusom SARS-CoV-2 spopadla slovenska znanost.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov