Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. apr. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 16. apr.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:05
Otroški program: Op!

Mandija in Pipija ponoči obišče duh in v njuni dnevni sobi igra saksofon. Mandi in Pipi se najprej ustrašita, nato pa se prepustita njegovi glasbi in mu pomagata, da nastopi na koncertu.

Dežuje, Rija in Krokodil se zato igrata notri. Rija najde stare lesene kocke. Rija in Krokodil postavita vsak svoj stolp. Krokodil nehote zruši Rijinega. Rija se razjezi. Rada bi se maščevala. Zruši Krokodilov stolp. Rija nazadnje spozna, da je bolje odpustiti in sodelovati.

Capko bi rad izdal svoj časopis, zato postane poročevalec ... Ker ne najde vznemirljivih zgodb, si jih izmisli kar sam. Nad neresničnimi zgodbami v novem časopisu so vsi zelo razočarani.

Iz hiše gospe Tulipan se zaslišijo kriki ... V stanovanju je zagledala podgano. Ali je res podgana ali le nagajiva miš?

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Džamila iz Londona prinese nogometno žogo. Aladin je navdušen nad njo. Ugotovita, da za nogomet potrebujeta še enega igralca. Duh je seveda takoj za stvar. Pokaže jima, kako se igra duhomet s čarobno žogo. Ta zleti na vrt sultanove palače in navduši še nekoga.

Dreusova pošlje učitelja Keesa na dopust, da bi v miru uredil hišo po navodilih patronažne službe. Delo mu ne gre najbolje od rok in skrbi ga za učence, ki trpijo pod železno pestjo ravnateljice Dreusove, povrhu vsega pa še pozabi na zmenek z Marie-Louise.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

Orlando postane malce ljubosumen na Angelicinega zdravnika, ko jo sliši, da med spanjem izgovarja njegovo ime: Sebastiano. Laurin novi fant Emanuele pelje Lauro in Umberta v šolo. Ljubosumni Umberto si ne more kaj, da ne bi kritiziral njegove vožnje. Beo pokličeta učiteljica in psihologinja, da bi ji ponudili oporo zaradi materine bolezni. To jo razbesni in se znese nad nesrečnim občudovalcem. Pietro mora zavrniti ponudbo za stanovanje, ker nima denarja. Toda Nunzia najde rešitev. Valeria je še vedno besna na Rito, zato noče z njo na aminocentezo.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:35
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Po tragediji se mora družina odločiti, kako naprej. Danny se ne more spopasti s posledicami požara, a kmalu spozna, da se mora zbrati in poskrbeti za otroka. Rosie mu želi stati ob strani in je za to pripravljena žrtvovati študij, Caroline pa se je zaradi otrok pripravljena odpovedati svoji sreči. Bo družina ostala v Afriki ali se bo vrnila v Anglijo?

Z dokumentarno serijo Rusija iz zraka obiščemo največjo državo na svetu – kraje od Sankt Peterburga do delte Volge, od Urala do polarnega severa in od Belega morja do Vladivostoka – ter spoznamo rusko evropsko dediščino, bogastvo Sibirije in lepoto obal Arktike in Tihega oceana.

2. del, Od Urala do severnega ledu: Sibirija
V drugem delu dokumentarne serije bomo pobliže spoznali Sibirijo. Med drugim si bomo ogledali Bajkalsko jezero, ki je pol leta prekrito z ledom, skalne gmote na Manpupunjorski planoti, gorovje Altaj, Novosibirsk, rusko tajgo in tundro ter izvedeli, kakšna naravna bogastva se skrivajo v Sibiriji.

To je vodna krajina z velikim slovenskim pečatom, kjer je nastala identiteta slovenskega naroda.
Skozi celotno vodno pot ju spremlja Trubar in seveda Ana se nikakor ne more znebiti občutka , da ju nekdo opazuje. Na prodiščih in slikovitih travnikih ob bregovih Rašice, srečata gosta, ki jima opiše skrivnosti vodne krajine. Mlin in Žaga kot muzej jima na svoji poti razkrije bogato kulturno in naravno dediščino Slovenstva.
Ob velikih požiralnikih, kamor Rašica ponikne stojijo ruševine izredno inovativnega vodnega mlina.
Voda kot inspiracija in vir preživetja je navdihovala nekoč Trubarja, v današnjih časih pa Roka in Ano.

16:10
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dedi že leta in leta sestavlja imeniten avto, ki ga vsi občudujejo. Lili si zelo želi z njim na izlet v vodni park. Z bratom Hugom in očkom se res odpravijo tja. A kaj, ko dedi o tem nič ne ve …

Dobrodošli v Čudogozdu! In toplo pozdravljeni na slavju vseh zvezd neba! Tudi Eva in Jure sta si nadela zvezdniška vzdevka. Postala sta filmski zvezdi in slavljenkam v poklon posnela kratek film. Kakšna je filmska zgodba? Tri, dve, ena, čaka jasa vas zelena.

Ste si že izmislili svoje skrivno geslo? Kaj še čakate? Izrecite ga, zamižite ter se skupaj z Gajo in Tino preselite v Čudogozd. Tam je že vse pripravljeno na praznovanje mravelj. Mravelj, ja. Kako jih bosta Gaja in Tina našli? Najlažje bo, da še sami postaneta mravlji. Kako? V Čudogozdu ni nič nemogoče.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tajda, Katarina in Danaja so alpinistične navdušenke, ki jih poleg ljubezni do gora druži tudi prijateljstvo. Zaradi skupne želje po pogostejših ženskih navezah se odločijo obiskati muzej in raziskati zgodovino ženskega alpinizma, kjer spoznajo Marijo Štremfelj, ki jim svetuje pri izbiri smeri ter jih popelje skozi svojo alpinistično kariero. Vzpon jih še bolj poveže, saj se skupaj spopadajo z novimi izzivi in nepredvidljivimi zapleti.

Živa, Vid in Toni srečajo Marto. Povabijo jo medse, a ona je raje sama. Pravi, da sam najlažje misliš globoke misli in rešuješ težave.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:55
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Fredrik praznuje rojstni dan in Erik mora prvič zaigrati očka. Ingrid je v skrbeh, ker je Karin spet izginila. Erik jo po naključju odkrije na plaži, ko se poskuša kot Adam posloviti od svoje nekdanje prijateljice. Vse globlje se pogreza v vlogo Adama, saj neizbežno srečuje bratove prijatelje in znance. Razkrivati se začne tudi razlog za sovraštvo med njim in Adamom.

V vsaki kulturi je obredje tisto, ki določa, kaj pomeni biti človeški, ki sooblikuje osebnosti in omogoča lažjo pot skozi življenje. Štiridelna dokumentarna serija Nenavadni obredi, posneta s filmskimi snemalnimi tehnikami, gledalcu nazorno in od blizu prikaže očarljive in dih jemajoče obrede z vsega sveta, od japonskih mest do pragozdov Nove Gvineje.

4. del, Množični shodi:
Zadnja, četrta oddaja razišče obrede, povezane z množičnimi shodi. Zakaj se še vedno radi udeležujemo takšnih množičnih srečanj? Ustvarjalci so odgovor iskali v Peruju, Italiji, na Japonskem, v Indiji in ZDA.

Pred štiridesetimi leti je Robert Butler proces sistematičnega stereotipiziranja in diskriminacije starejših ljudi opredelil kot starizem. Kako staranje in starost sprejema družba, kako ju sprejemamo posamezniki? Ali je stereotipe in predsodke o starejših mogoče premostiti? Starizem v oddaji Na kratko pojasnjujejo antropolog, sociologinja in andragoginja. Predsodke in stereotipe o starosti pa zelo uspešno zavračajo kar ljudje v poznih letih sami.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Osmi dan bomo ponovno predstavili nekaj vidnejših, mednarodno prepoznavnih glasbenikov, ki ustvarjajo v različnih glasbenih žanrih. Midge Ure je avtor uspešnice Do They Know it’s Christmas, ki se je spominjamo z dobrodelnega koncerta Live Aid, Božo Vrećo velja za največjo aktualno zvezdo sevdaha, Alireza Ghorbani pa za mojstra in učitelja tradicionalne perzijske glasbe. Mary Halvorson in Billu Frisellu pa pripisujejo, da postavljata nove glasbene in kitarske standarde. Razmišljali pa bomo še, zakaj je novejša glasbena zvrst trapfolk zasvojila milenijce.

Stefan Zweig (1881–1942), avstrijski pisatelj, humanist in pacifist, je pri svojih petdesetih letih dosegel svetovno slavo, potem pa je zaradi vzpona nacionalsocializma in antisemitizma leta 1934 emigriral v London. Nato je nekaj časa živel v New Yorku, kjer se ni mogel ustaliti, zato sta z drugo ženo odpotovala v Južno Ameriko, kjer se sta nastanila v bližini Ria de Janeira. Zweig je bil razočaran nad razpadajočo Evropo, obupan nad prijatelji ter razklan med prvo in drugo ženo. Imel je slabo vest, ker je pobegnil iz domovine, kar je na koncu pripeljalo do tega, da sta z ženo naredila samomor, Stefan pa je postal svojevrstna ikona 20. stoletja. Njegova brazilska hiša je danes urejena v muzej.

scenarij: Maria Schrader, Jan Schomburg
režija: Maria Schrader
v glavnih vlogah: Josef Hader, Barbara Sukowa, Aenne Schwarz, Matthias Brandt, Charly Buebner

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov