Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 19. sep. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 19. sep.

Ava, Riko in Teo se podajo na severno ledeno ploščo, ker bi radi Teovemu bratrancu severnemu medvedu voščili za rojstni dan. Ta jih z velikim veseljem sprejme.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Mandi in Pipi deskata, a ju val vselej vrže na kopno. Težave pa ima še nekdo veliko večji. Močan val na kopno odloži kita. Mu bodo deskarji lahko pomagali nazaj v morje?

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Zajček Belko se igra superjunaka s prijatelji in se ustraši pajka. Pavle in Roman ga hočeta zmečkati, a jima Belko to prepreči in kot pravi superjunak reši pajka, ta pa mu za spomin podari pajčevino.

Ezop hoče nagnati Bajske, ker so mu uničili še eno predstavo. Petja pa spomni Ezopa na prvi dan, ko so se Bajski pridružili Ezopovemu gledališču in na to, kako so mu rešili življenje. Ezop obdrži Bajske in v spomin na ta dogodek napiše igro o zvestem orlu.

Kapitan mali Timotej in njegov prijatelj kit se ne bojita viharjev! Pogumno iščeta zaklad. Zemljevid ju odpelje naravnost na Neptun. Toda ta planet ju posvari, da so na njem vetrovi, močnejši od vsega, kar poznata.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Gospa s šalom ima osla. Ko gre nakupovat, ga pusti pri Sari in Račku. Sari se zdi osel ves čas žalosten, zato ga poskuša spraviti v dobro voljo z glasbo in kruhom. Toda osel še zmeraj ni videti dobre volje. Na koncu se vsi skupaj odpravijo v knjižnico. V knjigah gotovo piše, zakaj je osel žalosten.

Zdravnica Prašičkova, veterinarka, prinese pokazat svoje ljubljenčke na igralno urico.

Prišla je jesen in vse se spreminja. Listje in cvetje odpada, paglavci so se spremenili v žabe. Zajček Rjavček pogreša poletje na travniku. Bo spoznal, da ima tudi jesen svoje radosti?

Bubi, Bibi in Boni po gozdu nekaj iščejo, živahni mali rakun pa bi se rad z njimi igral. Sovice se ne pustijo zmesti, saj iščejo popolno darilo očku za rojstni dan. Bibi se domisli, da ima očka rad jagode. Iščejo jih, a najdejo le drobne cvetke namesto plodov. Rakun jim pojasni, da jagode zorijo iz teh cvetov. Ker še niso zrele, se sovice odločijo poiskati lubenico, očku prav tako ljub sadež. Srečajo medvedka, ki nosi ogromno lubenico. Razloži jim, da lubenice ne rastejo na drevesu, ampak na tleh. Doma se vsa sovja družina in mali rakun sladkajo z lubenicami. Očka je navdušen nad darilom in sovice nauči vse o cvetovih in plodovih, mami pa jih pohvali za vztrajnost pri iskanju darila in zapoje pesmico o darovih narave.

Baluju pade na glavo kokosov oreh in nenadoma je prepričan, da je kralj džungle. Kmalu zabrede v težave, zato ga Mavgli skuša prestrašiti, in ga prepriča, da ga čaka dvoboj s Šir kanom.

Vetrovno je. Simon in Ferdinand poskušata spuščati zmaja. Ferdinandu podvig uspe, Simonu pa ne. Še huje je, ko tudi mojstru Gašperju zmaj poleti visoko proti nebu. Simon je osupel in hoče oditi domov. A se premisli, ko vidi, da je bratec v nevarnosti. Zmaj ga odnaša s seboj. Zapodi se za Gašperjem. Reševalna akcija uspe. Res si junak, superzmajar Simon!

Konrad Kasiji pripoveduje o zabavi za njegov rojstni dan. Kasija se odloči, da bo jutri njen rojstni dan. Želi, da ji Konrad pripravi praznovanje z darili, igrami, klovnom in torto. Ker sta daleč stran od civilizacije, se mora Konrad domisliti, kako bi jih pripravil zabavo, ki si jo želi. Njegov trud je poplačan s smehom!

Petrčkovih staršev ni doma in Petrček pri Kalimeru preživi imeniten dan. Ker bi rad tam prespal še eno noč, se zlaže. Njegov ati pa bo prevaro zagotovo odkril! Kalimero bi Petrčku rad pomagal, a lagati je težko, če tega še nisi počel.

Ko razred ustanovi godbo, nastopijo pošastovite težave. Mipa se trudi zaigrati na bube, pošasti pa se pričkajo, kdo bo vodja. Bo Mipa obvladala nesrečne bube in godbo pripravila do korakanja?

Medo in Miša ugotovita, da so pande pri ljudeh zelo priljubljene. Ti jim posvečajo posebno pozornost in jim dajejo priboljške. Zato se zamaskirata v pandi in se odpravita v tabor. Otroci so ju zelo veseli in jima ponujajo veliko dobrot. Prevelike pozornosti se medveda ustrašita, pobereta sladkarije in pobegneta, nato pa padeta v potok in njuna prevara je razkrinkana. Pustita vso hrano in zbežita domov.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Reaktivčki letijo v puščavo, ki prekriva večino Severne Afrike. Zafrk je nad puščavo navdušen, ker se mu zdi kot velikanski peskovnik. Tam namerava postaviti orjaški grad iz peska. Toda Reaktivčki mu prekrižajo račune.

Lud hoče s Tibom tekmovati, kdo hitreje plava. Tib se brani, ker je v reki videl ogromno pošast, a mu nihče ne verjame. Lud je prepričan, da si je pošast izmislil, ker se boji poraza.

Štefan in sršeni stikajo po vrtu. Vladka je strah, da bodo napadli panj, zato jih Apolon vpraša, kaj počnejo. Štefan prizna, da išče svojo vrečko. Izkaže se, da jo ima že od otroštva in brez nje ne more zaspati. Apolon in Vladek neustrašnemu bojevniku pomagata najti odejico.

Maks bi rad kupil novi strip, a mora čakati, da bo mama končala z delom in ga bo lahko peljala v trgovino. Maks pa je neučakan in si izmišljuje vse mogoče, da bi takoj prišel do stripa. Vmeša se vila Mila in mu pokaže, da se potrpežljivost izplača.

Kmet dobi od bratranca po pošti skrivnostno darilo. Ker mu darilo ni všeč, ga zabriše stran, vendar se kar naprej vrača. Prepričan je, da je začarano.

Charlie Brown le stežka brani svojo veljavo. Njegov Snoopy je kar naprej lačen, in lačen si čisto drugačen. Charlie se ujame v vrvico lastnega zmaja in Snoopy mu ni prav nič v pomoč. Še manj pa si Charlie predstavlja, da bi lahko kdaj posta predsednik. Vse bo še v redu, Charlie Brown. Samo kdaj?

Med igranjem družabne igre Govoreči Tom odkrije skrivnost, ki bi lahko končala njegovo zvezo z Angelco.

Marie-Louise si želi na zmenek kdaj še kam drugam kot v park, Kees pa ne ve, kam bi jo še lahko peljal. Winston bi rad staršem za obletnico kaj podaril, vendar ima le 23 evrov in res ne ve, kako bi ju presenetil. Kees se odloči, da bo med poukom skupaj z učenci poiskal rešitev za Winstonovo zagato, in ob tem po naključju reši še svojo.

»Če kdo hoče biti prvi, naj bo izmed vseh zadnji in vsem služabnik.« Mr 9,35
razmišlja JANEZ VODIČAR

Budimpešta je gostila evharistični kongres. Evharistija, Kristusova navzočnost v kruhu in vinu, je najpomembnejši zakrament krščanske vere.

Budimpešta je gostila 52. mednarodni evharistični kongres. Evharistija, Kristusova navzočnost v kruhu in vinu, je najpomembnejši zakrament krščanske vere; iz obhajila verniki črpajo moč za življenje in delovanje. Kongres se je 12. septembra končal s slovesno mašo, ki jo je daroval papež Frančišek. Sveti Oče je nato odpotoval na Slovaško, kjer se kot drugod po svetu spoprijemajo s sekularizacijo, potrošništvom in individualizmom. Kristjane je spodbudil k dejavni veri.

V tokratni oddaji bomo najprej govorili o pobudi za vzpostavitev namalalnih sistemov v Vanganelu in na Serminu. Bili smo na tratvah v vinogradih Vinakoper in pri zasebnikih. Tudi v zamejskih brajdah. Ob.koncu oddaje pa bomo šli na planino Bošca na Kobariškem Stolu, kjer zaključujejo pašno sezono.

Thomas je svojo kariero začel v podjetju kot načrtovalec projektov obnovljive energije. Potem se je odločil za nakup kmetije, zavedajoč se, kako pomembna naravna surovina je les in kaj za naše preživetje pomeni gozd. Danes skupaj z očetom oskrbujeta lokalno skupnost z obnovljivo energijo iz lesa, sonca in vode, to pa prinaša dodano vrednost tudi kmetovanju.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

29. septembra 2011 je bilo na Trški gori grozdje že pobrano, prav tako pa je za vedno utihnila harmonika, ki je kot vino Trške gore, razveseljevala srce in dušo. Veselje, melanholija, življenje in radost do življenja. O tem in tako so govorile njegove skladbe, ki so jim rade prisluhnile množice pa naj bo v prvih letih na stričevi poroki, v radijski oddaji Pokaži kaj znaš na koncertih v tujini ali pa na koncertih z rockovsko skupino Big foot mama, v Dolini tihi ali med čebelicami, ...
Zdi se, da mu je bila umetnost ali »poslanstvo« posredovanja množicam, dano že v rani mladosti, ko je v dar dobil orglice ali, ko je stricu iz omare izmaknil harmoniko, ki je postala njegov instrument in naša radost.
Režija: Franci Slak

Restavracije s humusom in falaflom, a ni Tel Aviv. Mala morska deklica v središču mesta - a ni Kobenhaven. Zibelka sirarstva, a nismo v Franciji! Vabljeni po Varšavi, poljski prestolnici, ki je veliko bolj vznemirljiva in eksotična, kot se zdi na prvi pogled.

Družinski film o jezljivem dekletu Gilly, ki išče svoje mesto v svetu.

Gilly Hopkins je odrezava 11-letnica, ki je vse življenje živela pri rejniških družinah in ugnala prav vsakogar, ki jo je poskušal prevzgojiti. Želi si le to, da bi se vrnila k svoji pravi mami. Znajde se pri novi rejnici Maime Trotter, ki je ljubezniva, a jo Gilly kljub temu zasovraži. Pobegne od gospe Trotter in pričakuje, da bo s tem vzbudila pozornost svoje matere in da jo bo ta prišla rešit. A ko se načrt izjalovi in socialna služba odredi, da bo dekle živelo pri babici Nonnie, se Gilly ustraši, da je izgubila gospo Trotter in svojo edino priložnost za življenje v srečni družini.

Izvirni naslov: THE GREAT GILLY HOPKINS / Ameriški film, 2015 / Režija: Stephen Herek / Scenarij: David Paterson, Katherine Paterson / Igrajo: Sophie Nelisse, Kathy Bates, Glenn Close

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V Vikend paketu zlate jesenske sezone komentatorski vlogi prevzemata kar dve televizijski osebnosti, Melani Mekicar, sovoditeljica Blaža Švaba v glasbeni oddaji V petek zvečer, in voditelj priljubljenega kviza Vem Anže Zevnik.
Bernarda na svojem kavču gosti pevko Raiven, ki je na festivalu Popevka 2021 prejela veliko nagrado občinstva za skladbo Volkovi, ter Gregorja Ravnika, prejemnika velike nagrade strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti za pesem Še ko te ni, te imam. Svoji zmagovalni skladbi predstavita tudi v živo v oddaji.
V rubriki Zvezde čarajo se tokrat pri Magic Aleksandru v svet magije uvaja Anže Zevnik, ki širnemu občinstvu predstavlja svoje na novo usvojeno znanje.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Škandal se poglobi, ko Lucas obtoži še drugega moškega, da je sodeloval pri posilstvu. Claude skuša iz zapora dokazati svojo nedolžnost. Ko mu vendarle uspe doseči začasni izpust, zaprosi za soočenje z vnukom, saj upa, da ta pred sodnico morda ne bo lagal. Toda Lucas vztraja pri tem, da ga je dedek zlorabljal. Sodnica se zato odloči, da Clauda preda še porotnemu sodišču.

LE MENSONGE / Something to Hide / Francija / 2020
scenarij: Vincent Garenq, Christian Iacono
režija: Vincent Garenq
v glavnih vlogah: Daniel Auteuil. Charlie Bruneau, Gregoire Bonnet, Catherine Alric, Benjamin Bellecour, Alex Terrier-Thiebaux, Bruno Ricci

Gostja oddaje Intervju bo antropologinja in direktorica Inštituta 8. marec, Nika Kovač, prvo ime uspešne referendumske kampanje proti spremembam in dopolnitvam Zakona o vodah. Nika Kovač bo letošnje šolsko leto preživela v New Yorku, kjer bo raziskovalka na Univerzi Columbia. Izobraževanje ji je omogočila fundacija Baracka Obame, saj jo je na podlagi bistvenega prispevka k razvoju skupnosti prepoznala kot »vodjo prihodnosti«. Med številnimi kandidati z vsega sveta so jih izbrali 15 in med njimi je Nika Kovač edina Evropejka. Inštitut 8. marec je pripravil tudi druge uspešne kampanje, med njimi kampanjo za potrditev novele kazenskega zakonika, ki vnaša nov koncept dojemanja spolnih kaznivih dejanj po modelu »samo ja je ja«, in kampanjo proti ukinitvi dodatka za delovno aktivnost. Z Niko Kovač se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V dobi pleistocena je nastal permafrost, trajno zamrznjena tla, ki se zaradi globalnega segrevanja zdaj talijo, pri čemer v ozračje uhajajo toplogredni plini. Da bi ublažila taljenje permafrosta, oče in sin Zimov že dve desetletji skušata v Sibirijo znova naseliti velike rastlinojede živali in ponovno vzpostaviti starodavni ekosistem Sibirije: po številnih najdbah fosilnih ostankov znanstvenika sklepata, da so v severni Sibiriji nekoč na kvadratnem kilometru v povprečju živeli mamut, pet bizonov, osem konjev, petnajst primerkov divjadi in dva volka.

THE ZIMOV HYPOTHESIS / Belgija, Francija, Rusija / 2021 / Režija: Denis Sneguirev

S sopranistko Simono Raffanelli Krajnc smo televizijsko upodobili arijo Tatjane iz opere Evgenij Onjegin petra iljiča Čajkovskega.
Arijo smo tonsko posneli s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko Liorja Shambadala. Urednica Danica Dolinar, režiser Simon Obleščak.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov