Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 30. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 30. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Športni dan! Kakadudu pa zboli. Ne zares, ampak zato, da mu ne bi bilo treba telovaditi. Otroci iz Kopra so že na igrišču, Pepe, kaj še čakaš? Te skrbi, da ne boš zmagal? Pa saj to sploh ni važno, saj veste, pomembno je sodelovati, ne zmagati! Če vas pa vseeno zanima, kdo je zmagal, potem pa si le oglejte oddajo Ribič Pepe!

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Danes je dan za fotografijo razreda. Ela in Oskar sta res čedna, a kako dolgo še?

Celestinca med nabiranjem robidnic odkrije star mlin, prerasel z bršljanom. Ernest trdi, da v njem straši. Celestinca pa se nič ne boji, nasprotno, to še vzpodbudi njeno radovednost.

Bor je odprl laboratorij za črke in besede. V njem bo nakuhal domišljijo in besedno ustvarjanje se lahko prične. Ko bo pritisnil kaj nekaj pik na koncu zadnjega stavka bo njegova nova knjiga dokončana. Zelo zanimiva in napeta bo! Kriškraški v studiu bodo izumljali zabavne besede za nov slovar ali kot bi rekli pošasti Bu in Ba, »sluzvar«.

Nejko ne zna brati iz zvezd, zofa Zofka pa pravi, da v njih vse piše. Kaj pa Nejkova nova prijateljica Ada? Se ona spozna na vesolje? Bo med zvezdami našla prvo črko abecede? In s kom se bodo srečali na mlečni cesti? P kot pridružite se najbolj zofkasti družbi in zaplešite v ritmu črke A!

Salwa je žalostna. Njena sestra Rayane odhaja študirat v Canberro. Mikey bi rad prijateljem povedal, da se bo prijavil za štipendijo, vendar mu ne uspe. Sračkova učencem pove, da bodo morali sami zbrati denar za prijavnino za tekmovanje.

Hardball II. / Avstralija / 2021
scenarij: Guy Edmonds, Matt Zeremes, Catherine Nebauer
režija: Ashton Darren
v glavnih vlogah: Semisi Cheekam, Reannah Handan, Logan Reberger, Erin Choy, Holly Simon, Ella Holowell, Sam Everingham

V tokratnem Krompirju bomo petični, ustvarjalni in kot vedno samosvoji. Gaja in Klemen gostita dijake iz štirih slovenskih gimnazij (GIMNAZIJE NOVA GORICA, PRVE MARIBORSKE GIMNAZIJE, ŠKOFIJSKE KLASIČNE GIMNAZIJE in GIMNAZIJE POLJANE), ki sodelujejo v nacionalnem jezikovno-glasbenem projektu SING A VISION (zavižaj vizijo). Projekt povezuje znanje tujih jezikov in slovenščine z glasbenimi, multimedijskimi in drugimi veščinami ter pri tem spodbuja kreativno ustvarjanje in medvrstniško sodelovanje. Sodelujoči se povezujejo skozi izzive na treh področjih: prevajanje poezije, uglasbitve izbranih prevodov ter izdelava videospotov na izbrane skladbe.

Za zadnjo vstopnico v četrtfinale Malih sivih celic se potegujejo Gabriel, Nik in Jure iz OŠ Ljudski vrt Ptuj (rumeni) ter Ela, Jakob in Gašper iz OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled (vijolični), v Hitrih lončkov pa Jasmina, Nastja in Rubi iz OŠ Dobje ter Lenart, Luka in Irenej iz OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica. Za rumene je danes srečen dan, za vijolične dan najlepših sanj. Možganček se sprehodi po obdobjih slovenske književnosti, mi pa skrijemo podatke v elektronskem naslovu. Čuk se žal ne oženi, zato pa so platnice polne čutov. Koga razveseli Rok s šopkom, v oddaji.


Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Naša dejanja nosijo posledice - od dopolnjenega 14. leta starosti mladoletniki v Sloveniji zanje že odgovarjate sami. V Infodromu smo obiskali prevzgojni dom v Radečah, kjer nam je več o življenju v tej ustanovi povedal eden od mladih, ki je trenutno tam nastanjen. Velika noč, največji krščanski praznik, je pred vrati, in ta dan si kristjani težko predstavljajo brez pirhov. Tokrat nas niso zanimale njihove lepe poslikave, ampak kakovost. Podrobno pod lupo smo se pozanimali, kako različni načini vzreje kokoši vplivajo nanjo. Ob dnevu gledališča je naš otroški poročevalec Žiga govoril z Gajo Filač, televizijsko voditeljico in igralko v predstavi Dnevnik Ane Frank. Udeleženke Roševih dnevov, srečanja najboljših literarnih ustvarjalcev osmih in devetih razredov osnovnih šol, pa so nam zaupale nekaj nasvetov za boljše pisanje.

V Osvežilni fronti so se tokrat lotili hitre mode. Voditelj Rok je iskal odgovore na vprašanje, kaj sploh je hitra moda, retrolaverja sta raziskala ponudbo second hand trgovin, Žak je na vsak način hotel nag v vrtec, profesor pa je spet moral nekoga poslati k ravnateljici. Po dolgem času si lahko v Osvežilni fronti ogledate tudi novo epizodo žajfnice Luža ljubezni, v Kviki kvizu pa sta se pomerila stand up komika Alen Mastnak in David Logar.

Vrhunski šport ponuja obilico veselja športnikom in njihovim navijačem. Ob zmagah so poplačani vsi napori, poškodbe in bolečine, ki jih doživljajo vrhunski športniki. A to ni vse, kar se jim lahko zgodi. Nogometaši in boksarji imajo povečano tveganje za razvoj nekaterih nevrodegenerativnih bolezni, kot je demenca. Pri športih, pri katerih je zaželena nizka telesna teža, je pogost sindrom relativnega energijskega pomanjkanja. Podhranjenost poruši tudi imunski sistem in športniki imajo lahko ponavljajoče se virusne okužbe. Kje je meja med zdravim športom in zlorabo?

Družina v Krščanski adventistični cerkvi, Nova izdaja Svetega pisma

Vera v družini vernikov Krščanske adventistične cerkve prežema vse njihovo življenje. Poseben dan je sobota, ki jo posvečujejo, saj je dan počitka, bogoslužja in službe v skladu z Jezusovim naukom in njegovimi deli.

Pri Založbi Družina je izšel novi prevod Svetega pisma z bogatimi opombami po zgledu francoske Jeruzalemske biblije. Novo izdajo sta predstavila dddr. Jože Krašovec in br. dr. Miran Špelič.

Mlada zdravnica v Splošni bolnišnici Trbovlje Danica Stojanović nam bo pojasnila, zakaj je študij stomatologije v Beogradu ekspresno zamenjala za medicino v Ljubljani. Katere so najpomembnejše kolajne za Splitčanko Smiljano Marinović, trenerko športne šole mlajših otrok v plavalnem klubu ljubljanske Olimpije? Bili smo pri dopolnilnem pouku srbščine v OŠ Trnovo v Ljubljani. »Cirilica je hit,« pravi učiteljica, ena izmed dvanajstih, kolikor jih je v tem šolskem letu Srbija napotila v Slovenijo.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Obiskali smo družino Uršič in spoznali njihovo psičko Daisy. Predstavljamo raco, ki je v Sloveniji ne opazujemo tako pogosto - tatarsko žvižgavko. Spznavali smo svet pajkov in škorpijonov. Svetujemo, kako pasje in mačje mladiče navajamo na sobno čistočo. V veterinarskem nasvetu govorimo o spomladanskih alergijah pri psih. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Obiskali smo podjetje Eder, v katerem fasaderje priučijo sami, saj med mladimi za ta poklic ni veliko zanimanja. Zavzemajo se, da bi fasader v šolah postal samostojen program. V Kozjem pa smo obiskali mlado ekipo, ki je pred petimi leti začela uspešno zgodbo v turizmu. Celovito so obnovili objekt in postali pomemben ponudnik turističnih nastanitev.

Maša je malce v skrbeh, saj se bliža datum poroda. Mirjana in Iva ji s stališča mam zaupata vsaka svojo zgodbo ter ji podelita vrsto nasvetov okrog poroda. A Mašo najbolj skrbi, ker nima nikogar, ki bi bil ob porodu ob njej. Seveda se prijateljici takoj ponudita, da ji bosta pomagali. A Maša na veliko začudenje vseh izbere Mikija, saj ji je v zadnjem času prav on najbolj stal ob strani. Tatjana to dejstvo težko prenese, saj je pričakovala, da bo v tej vlogi ona. Tako se Miki in Maša odpravita v šolo za starše, Julija pa je zaradi tega vznemirjena.

Svetovni dan poezije in gledališča je priložnost, da počastimo umetnike, spodbujamo branje, pisanje, gledališko dejavnost … Ti veji ustvarjanja imata posebno mesto tudi v srcih gluhe in naglušne skupnosti. Obiskali smo gluhe osebe, predane umetnosti, ki hkrati opozarjajo, da niso polno vključeni v vse pore slovenske kulture, saj se zatakne že pri podnapisih, ki bi jim filme, risanke, informativne oddaje in poezijo, predvsem pa gledališče naredili dostopne.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ekipa Tinpo pomaga izgubljenemu kužku najti pot domov - in to z nosom!

Ko se nekaj zgodi nepredvideno, brez predhodnega načrtovanja in še brez očitnega vzróka, govorimo o naključju. Manjša ko je verjetnost, da se bo nekaj zgodilo, večje se nam zdi naključje. Za nekoga zgolj zanimivo naključje, za drugega pomembno sporočilo. Ne glede na to pa naključja lahko pomembno vplivajo na naše življenje. O velikih in majhnih naključjih bodo v oddaji Ah, ta leta! govorili: Irena Tršinar, ki je zgodbe naključij popisala v dveh knjigah, jungovski psihoanalitik Tine Papič ter filozof in avtor knjige Naključje in jaz dr. Andrej Mendiževec.

Sodobna hiša v mirni okolici Bleda je dober dokaz zglednega sodelovanja med lastnikoma in oblikovalko interierja. S skupnimi močmi so namreč za štirimi zidovi sodobne hiše ustvarili domač, a sodoben dom, ki odraža potrebe in življenjski ritem mlade družine z domačim kosmatincem.
Prej ali slej začnejo mladi razmišljati, kako iti na svoje in si ustvariti čisto svoj dom. Ni pa nujno, da zato zapustijo hišo staršev, kajti morda se ravno v njej skriva najboljše razmerje med samostojnostjo in intimo na eni ter finančno vzdržnostjo na drugi strani. Predstavimo vam mansardo, ki je prinesla oboje. Ponaša se z inovativnimi arhitekturnimi prijemi, predvsem pa se po prenovi kopa v dnevni svetlobi.
Sledi še en primer, ko si je mlada družina uredila dom v hiši staršev, v nadstropju nekaj desetletij stare hiše. Čez čas, ko prvotna zasnova stanovanja, ki je bilo prepredeno s številnimi stenami in manjšimi prostori, ni več ustrezala njihovim potrebam, so začutili potrebo po temeljiti osvežitvi.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Slovenska sodišča odločajo o tem, ali bodo odobrila tožbe zoper telekomunikacijske operaterje, ki jih je vložilo Vseslovensko združenje malih deležnikov. Družbam Telekom Slovenije, Telemach, A1 in T2 očitajo, da so v zadnjih šestih letih večkrat zvišale cene naročniških paketov, pri tem pa niso navedle razlogov za to. Pri združenju ocenjujejo, da so s tem potrošnike, ki so v podrejenem položaju, oškodovale za skupaj več kot 250 milijonov evrov. Več o tožbah in o tem, kako lahko pri njih sodelujejo uporabniki telekomunikacijskih storitev, pa tudi o tem, kako vse skupaj komentira nadzornik, tj. Agencija za komunikacijska omrežja.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Svoje znanje in srečo bo v kvizu Joker preizkusil magister farmacije Jurij Kuk iz Ljubljane. V službi se ukvarja s svetovanjem na področju kozmetike in kemikalij. Veliko gleda serije in rad igra računalniške igrice. Obožuje potovanja, predvsem ljuba mu je Italija. Obožuje korejsko in azijsko hrano, ki jo sem ter tja pripravi tudi sam za prijateljico, super jokerico, Niko Alešo Strle.

Odložite pirhe, pospravite košare in se pripravite na novo epizodo oddaje Kaj dogaja?
Koga motijo veselice, kdo napada spletne strani in kam je po tekmi šel Ronaldo? Na domu smo obiskali družino velikonočnega zajca, v (s)HITU tedna pa se bomo navduševali nad prihajajočo legalizacijo zelišč v Nemčiji. Naš jezični deseterobojec magister Baltić se je ta teden boril s plagiati, v telenoveli Palomar pa bomo videli, kako se na 1. april pripravljajo v vladi. Naš gost v studiu bo novinar in vojni dopisnik Boštjan Videmšek, v rubriki Glas ljudstva pa bo v našo in vašo prihodnost pogledal Vedeževalec Vlaž. Praznično bo tudi na Mali terasi, saj nas bo obiskal zimzeleni Žegnanko Ropret in nas še enkrat spomnil na tisto posebno noč, veliko noč.

21:35
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Sabiha v oporišču z nožem napade britanskega častnika in Eliza opozori Amy, da mora preiskavo imeti pod nadzorom in med pripadniki vojaškega letalstva poiskati izdajalca. Kirsten v sodelovanju s pripadnikom MI5 Ramsayjem odkrije pomemben dokaz. Zmanjka ji sledi, zato zaupa občutku. Amy pa se odloči za tvegano potezo.

VIGIL (II.) / 2023 / Velika Britanija
Scenarij: Tom Edge
Režija: Andy De Emmony, Joss Agnew
V glavnih vlogah: Suranne Jones, Rose Leslie, Gary Lewis, Romola Garai, Dougray Scott, Oscar Salem, Amir El-Masry, David Elliot, Chris Jenks

Drama in romanca. Dvajseta leta prejšnjega stoletja. Jacob Störr je kapitan ladje, ki v kavarni stavi s prijateljem, da se bo poročil s prvo žensko, ki bo vstopila v prostor. In zgodi se, da vstopi Lizzy, ki jo igra odlična Léa Seydoux. Čeprav film govori o zakonskem paru, v resnici odpira pereče vprašanje: kako naj živimo svoja mala, kratka življenja na Zemlji? Film je zgodba o ljubezni, strasti, drami in življenjski pustolovščini. In o moškem, ki ga izoblikujejo ljubezenske izkušnje in spoznanje, da se življenja ne da povsem nadzorovati …

THE STORY OF MY WIFE, koprodukcijski film, 2021
Režija: Ildikó Enyedi / Scenarij: Ildikó Enyedi, Milán Füst / Igrajo: Léa Seydoux, Gijs Naber, Louis Garrel, Sergio Rubini, Jasmine Trinca, Luna Wedler, Josef Hader, Udo Samel, Ulrich Matthes …

Svetovno je oddaja, v kateri bomo skozi pregled agencijskih novic izpostavili aktualna dogajanja v kulturi, odkritja v znanosti in pozitivne družbene fenomene. Oddajo pripravljajo novinarji Kulturno umetniškega programa Televizije Slovenija.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov