Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 30. mar. 2024

TV Slovenija 2 • Sob, 30. mar.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Rodil se je v Dolah nad Idrijo, v župniji Zavratec. Leta 1970 je bil na Sveti Gori posvečen v duhovnika in je tudi edini duhovnik, ki je učil predmet samoupravljanje s temelji marksizma in edini učitelj daleč naokoli, ki je učil tako predmet samoupravljanje s temelji marksizma kot verouk. Nedvomni pričevalec nekega časa. Poznajo ga kot pokončnega človeka s skoraj asketskim življenjem, doslednega, vedno čuječega ocenjevalca trenutnega dogajanja in ljudi, s pogledom, zazrtim v prihodnost.

Portret slovenskega goslarja Vilima Demšarja, ki je vse življenje posvetil iskanju in ustvarjanju kristalnega italijanskega zvoka.

Za predanim slovenskim goslarjem Vilimom Demšarjem je 63 let ustvarjanja, raziskovanja frekvenčnih razponov, valovanj, barv zvoka. Ves čas je iskal formulo za stvaritev violine s starim kremonsko italijanskim zvokom,
ki ga je zasledoval že od otroštva. Tako se je odločil, da z ustvarjanjem preneha. Ko je pa je zapuščal svoj atelje, je odkril pomembno podrobnost, ki je za vedno spremenila njegovo življenje.
Pomembno odkritje je bilo korak za korakom dokumentirano in nastal je film 400 LET ISKANJA. Film nas popelje v svojevrsten svet izdelovalcev godal. In ker instrumenti pokažejo svojo pravo vrednost šele v rokah glasbenikov je film tudi svojevrsten glasbeni užitek, za katerega so poskrbeli Žiga Brank, Domen Lorenz, Beneški baročni orkester, učenci glasbene šole Tartini, orkester Camerata Medica in drugi.
Scenaristka in režiserka filma je bila Haidy Kancler.

Starodavno mesto Škofja Loka skriva v sebi številne zaklade. Eden izmed njih je Škofjeloški pasijon, najstarejše ohranjeno dramsko delo v slovenskem jeziku. Napisal ga je kapucin Romuald Marušič. Uprizoritev s svojo zgodbo po tolikih letih še vedno prinaša aktualno sporočilo in odgovore na vprašanja o smislu človekovega bivanja. Dragoceni rokopis hrani muzejska knjižnica v Kapucinskem samostanu v Škofji Loki.

Dokumentarni televizijski film Pianist v belem je portret otroškega zdravnika, humanista in glasbenika, dr. Pavla Kornhauserja.

Portretiranec je bil do konca svojega življenja aktiven, s pogledom zazrtim v prihodnost, vendar osvetljen s spomini… Nastala je pripoved o poklicni poti utemeljitelja otroške intenzivne terapije pri nas, s tem povezanem premikanju meja na tem področju, kar brez vizij in pogleda v prihodnost zagotovo ne bi bilo mogoče. Vzporedno pa je dr. Kornhauserja spremljalo tudi aktivno glasbeno ustvarjanje in organiziranje koncertov. Prikaz intimnega in družbenega sveta, ko prav začutimo, kako si duša ponovno napolni baterije, se sprosti in da razumu ponovni zalet.

Eva Boto je svojo 10. obletnico kariere sklenila na prelepem odru Siti Teatra v Ljubljani. Aprila 2022 je Korošica ob podpori svojega benda pod vodstvom Tomija Puricha predstavila vse, kar se ji je zgodilo na njeni glasbeni poti, odkar je leta 2012 kot 16-letna stala na ogromnem evrovizijskem odru v Azerbajdžanu in zastopala Slovenijo s pesmijo Verjamem.
Evina 10letka je polna presenečenj, gostov in glasbenih izletov.
Televizijski koncert je režirala Urška Žnidaršič.

Tri sestre po očetovi smrti skrbijo za konjski ranč

Sestre Lou, Charly in Emmie po očetovi smrti dan in noč skrbijo za konjski ranč na nemškem podeželju. Čeprav se z vsem srcem posvečajo skrbi za mogočne živali, se v poslovnem pogledu ne znajdejo najbolje, zato ranču grozi bankrot. Dekleta so tudi v hudem sporu z arogantnim lastnikom sosednjega ranča.

Franšiza filmov o sestrah, ki skrbijo za konje in se za ohranitev ranča spopadajo s številnimi zunanjimi sovražniki, je bila v 70. letih priljubljena TV-vsebina v Nemčiji, pred nekaj leti pa so jo zopet obudili.

IMMENHOF 1 - DAS ABENTEUER EINES SOMMERS / Nemški film, 2019 / Režija in scenarij: Sharon von Wietersheim / Igrajo: Leia Holtwick, Moritz Bäckerling, Heiner Lauterbach

Tokrat bosta z nami v nogometni magazinski oddaji Pot na EP 2024 nekdanji in zdajšnji slovaški reprezentant Marek Hamšík in Stanislav Lobotka. Spoznali bomo Frankfurt, ki bo poleti gostil pet tekem, in hrvaškega napadalca Bruna Petkovića.

Preizkusili smo električno limuzino, ki je pokazala, da se avtomobilski proizvajalci dejansko učijo iz svojih napak. To je pokazalo tudi avtocestno potovanje do Splita.
V Valenciji smo nabrali prve vtise o avtu, ki je videti kot japonski kolaček, upravljamo pa ga tako, kot bi jezdili konja.
Po belokranjskem makadamu pa smo jezdili ameriškega konja, ki se ne pusti ukrotiti in brca z zadnjimi kopiti.

Svetovno je oddaja, v kateri bomo skozi pregled agencijskih novic izpostavili aktualna dogajanja v kulturi, odkritja v znanosti in pozitivne družbene fenomene. Oddajo pripravljajo novinarji Kulturno umetniškega programa Televizije Slovenija.

Hans Zimmer je izjemno priljubljen in eden od najbolj plodovitih skladateljev filmske glasbe na svetu. Zvokovno je opremil številne filmske uspešnice, med katerimi so tudi Deževni človek, Šofer gospodične Daisy, Levji kralj, Dune: Peščeni planet, Pirati s Karibov in Batman. Čeprav se je samo dva tedna učil igrati klavir, je svojo poklicanost našel v glasbi. Povsod je rad kršil pravila. V Nemčiji so ga izključili iz osmih šol, ker se ni podrejal disciplini. Zato sta se z mamo preselila v Anglijo. Po končani šoli je sledil sanjam in se posvetil glasbi. V 80. letih prejšnjega stoletja se je na področju glasbe, videoprodukcije in filmske produkcije zgodila revolucija. Z računalniki in sintetizatorji zvoka se je spremenil način ustvarjanja in snemanja glasbe. Hans je v novi tehnologiji takoj videl neskončne možnosti in jo hitro mojstrsko obvladal. Že za svoj prvi hollywoodski film, ki ga je opremil z glasbo, Deževni človek, je bil nominiran za oskarja. Z mojstrskim poznavanjem digitalne tehnologije, predvsem vzorčenja, je spremenil sodelovanje med filmskimi režiserji in skladatelji. Scenarijev nikoli ni hotel brati, ker je filmske zgodbe hotel slišati iz ust režiserjev. Glasbo za film Medzvezdje je napisal tako, da mu je režiser v pismu samo orisal čustva, ki so prežemala bistvo zgodbe. V zadnjih letih se mu je življenje popolnoma spremenilo, ko se je s svojo glasbo in skupino odpravil na turnejo po svetovnih odrih.

HANS ZIMMER - HOLLYWOOD REBEL / Velika Britanija / 2022 / Režija: Francis Hanly

Lexie inšpektor Guthrie zaslišuje o njenem odnosu z Morrisom in Lexie je prisiljena delati za obe strani, kar bi lahko bilo zelo nevarno, če bi za to izvedel Morris. Policijo obišče njena mama in izda, da ima Lexie že kartoteko zaradi napada njenega fanta na očeta. Det. Royce je zato še bolj prepričana, da je Lexie umorila moža.

PAYBACK / Velika Britanija / 2023
Scenarij: Debbie O'Malley
Režija: Andrew Cumming, Jennie Darnell
V glavnih vlogah: Morven Christie, Peter Mullan, Prasanna Puwanarajah, Derek Riddell, Steven Mackintosh, Rori Hawthorn, Grace Chilton

V tokratni oddaji: Gušti, Big Foot Mama, Romachild, Capital Crew, Aldo Ivančić, Miha Blažič – N'toko.
33/45 je tedenska glasbena oddaja o ustvarjalcih različnih glasbenih zvrsti, kreativnih procesih in zaodrju. Oddaja bo sledila dogodkom na sceni, jih napovedovala in gostila glasbenike. Predstavljen bo tudi spot tedna, ki ga bodo gledalci izbrali na spletu. Vsako soboto zvečer na 2. programu TV Slovenija. Voditeljica: Leila Aleksandra Jelić.

Žan Serčič, eden najbolj iskanih domačih glasbenih avtorjev, se je po dobrem desetletju ustvarjanja dokončno umestil med najbolj vroče domače glasbene izvajalce. Z velikim koncertom v ljubljanskem Media Centru je novembra 2023 proslavil izid svojega tretjega avtorskega albuma Ljubezenske igre, na katerem sta tudi hita Pusti mi spomin in Pijan od ljubezni, dve izmed največkrat predvajanih skladb na slovenskih radiih v letu 2023. Koncert Žana in njegovih Šakalov je izjemno sprejelo tudi njegovo občinstvo, ki je v en glas zapelo tudi druge njegove uspešnice, kot so Zadnja noč, Snežinki, Naj me vzame, Živim za trenutek, Čudeži, Tebe ne dam, Rada, Letim ...
Koncert je režirala Urška Žnidaršič.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov