Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 28. jan. 2021

TV Slovenija 2 • Čet, 28. jan.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. David Urankar bo skupaj z Matejo Ulaga najprej poskrbel za zdrav zajtrk, nato pa vas povabil k ogledu dobrodelnega virtualnega stand upa za dveletno deklico Laro. Kolegi iz športnega uredništva pripravljajo prispevke pred tekmami svetovnega pokala v smučarskih tekih v Falunu, z nami v studiu bo Miha Šimenc. Svetovali bomo o pravicah in prejemkih družine ter odkrivali mite in resnice o kofeinu. V rubriki Te male živali pa bomo predstavili eksotične ljubljenčke bradate agame. Zanimive vsebine pripravljajo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

Punk, Pankrti, Novi rock, Laibach, Magna Purga, Radio Študent, ŠKUC Ropot, Nick Cave, Nirvana, Sex Pistols, David Bowie, Metallica, Odbor za varstvo človekovih pravic, Studio City je samo naključni hitropotezni izbor poglavij iz glasbenega in politično razgibanega življenjepisa Igorja Vidmarja, ki ga gostimo v tokratni oddaji Profil. Začel je kot poročevalec z demonstracij in ljubitelj underground stripa, potem se mu je zgodil punk. Z njim je vstopil v vseslovensko kulturno in politično zavest. Ob 60-letnici so mu kolegi priredili koncertni variete, za nedavno dopolnjenih 70 let pa je pisatelj Jurij Hudolin napisal knjigo Samohodec.

Potem, ko najde materin vojni dnevnik, hči odkrije, kdo je bila zares njena mama. Zgodba o odnosu med dvema ženskama v odločilnem trenutku, ko ena umre, druga pa živi naprej.

Lorena je stara skoraj 60. let, z modrimi in iskrivimi, skoraj otroškimi očmi, kar se skorajda ne sklada z njenim elegantnim in urejenim izgledom. Z možem in sinom živi v manjši vili z rožnim vrtom, za katerega skrbi sama. Kot psihoterapevtka se je specializirala za primere posvojitev. Njeno delo so v glavnem terapevtska srečanja z družinami posvojiteljicami in svetovanje otrokom.
V zadnjih letih je bilo Lorenino življenje razdeljeno med delo in skrb za mamo, Mario Antoinetto, ki je živela pri njih do smrti. Ko je po mamini smrti urejala njene stvari, je našla dva gosto popisana dnevnika z majhno, ozko pisavo v obliki zapiskov in naključnih misli, mnenj o politiki, vojni, vohunjenju, pa tudi čustvenih izbruhov. Bila sta mamina. Zanju ni vedela, pa tudi mama o tem ni govorila. To so bile besede o ljubezni in krutosti, odločenosti in strahu, ki jih je napisala mlada ženska, ki je imela rada naravo in Beethovna, mlada ženska, ki ni mogla le nemo opazovati tistega, kar se je dogajalo okoli nje. Morala je pomagati, nekaj narediti, ustaviti tiste "jate ptic smrti, ki so obvladovale nebo", končati “ta masaker teles mož, ki so narejena za ljubezen in ne sovraštvo”, ljudi, ki so želeli živeti, se boriti in ljubiti.

V Oplotnici smo posneli 4. Festival pod Pohorjem. Gre za mlad narodno-zabavni dogodek. Vabljeni k ogledu.

Dokumentarni film Jeklene ptice nad Idrijo osvetljuje nepojasnjene letalske napade na Idrijo leta 1945.

V zadnjih mesecih 2. svetovne vojne je bilo na to mesto izvršenih več letalskih napadov, porušen je bil dobršen del mesta, napadi pa so terjali tudi človeške žrtve. Več deset let so ti dogodki ostali nepojasnjeni in zaviti v tančico skrivnosti: kdo natančno in čemu je napadal Idrijo? Do razkritja je po čistem naključju prišlo šele leta 2012, filmsko pripoved o teh dogodkih pa zaključujejo avtentični in šokantni posnetki napada, ki jih je beležila filmska kamera na letalu.
Film je nastal v okviru Dokumentarnega programa RTV Slovenija po scenariju Monike Rijavec in v režiji Dušana Moravca.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V dvodelni dokumentarni seriji spremljamo britansko igralko Joanno Lumley na potovanju po Karibskih otokih.

1. del:
V prvem delu obišče Kubo. Najprej se poda v prestolnico Havano, tam spozna eno najboljših kubanskih amaterskih boksark, si ogleda staro kubansko vilo in vajo kabareta. Nato obišče kmetijo tobaka in grob Cheja Guevare ter odpotuje v Matanzas, zibelko kubanske rumbe. Obišče tudi luksuzno letovišče na peščeni obali in območje mangrov, ki ga je poškodoval orkan, v Santiagu de Cuba pa si ogleda osupljiv praprotni vrt.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V oddaji Ambienti pokažemo leseno montažno hišo za šestčlansko družino, sodobno stanovanje za mlado družino in vrt z naravnim plavalnim ribnikom.
Šestčlanska družina iz Štajerske je potrebovala novi dom. Kot arhitektka in ljubiteljica lesa se je snovalka hiše odločila za nadstandardno leseno montažno gradnjo, ki preseneča na vsakem koraku.
Prijetno sodobno stanovanje blizu središča Ljubljane v določenih elementih ponuja hotelsko udobje. Kar ni čudno, saj je mlada družina ves čas razpeta med dvema domovoma. Eden je na severu Evrope, eden pa v Ljubljani.
Vrt na robu Ljubljane leži ob potoku, ki ga skriva gosto drevje. V dveh desetletjih se je lepo vrasel v okolico, tako da ponuja roko tako bližnjim živalim kot rastlinam. Lastnika sta biologa in spoštujeta naravo. Ker je vode v potoku premalo za kopanje, sta poiskala možnost, kako uresničiti svojo željo po plavanju v naravnem bazenu na domačem vrtu…

V znamenitem rimskem Panteonu, danes cerkvi, nekdaj pa svetišču vseh bogov, so posneli zelo zanimivo koreografsko stvaritev. Na glasbo Franza Schuberta pod kupolo, skozi katero na sredini prodira naravna svetloba, akrobatski plesalci s pomočjo Foucaultovega nihala, prožne ponjave in vrteče mize ustvarjajo igro med gibanjem in ravnotežjem. Avtor zamisli in režiser je Yoann Bourgeoius.

Poleti 2012 je v Marezigah pri Kopru potekal 8. festival slovenskih big bandov, edini tovrstni festival pri nas. MareziJazz je prvenstveno namenjen predstavitvi big bandov in je v svoji kratki zgodovini naletel na pozitivne odzive glasbenikov in jazzovskih navdušencev v širši okolici in zamejstvu. Na festivalu je med drugim nastopil Big band Orkestra Slovenske vojske pod taktirko Rudolfa Strnada in izvedel zanimiv program, v katerem so se predstavili solisti: Jaka Janežič (saksofon), Tomaž Zlobko (saksofon), Aleš Ogrin (klavir), Gašper Kržmanc (kitara), Vanja Ivanković (flavta), Klemen Krajc (kontrabas, bas kitara) in Rudolf Strnad (vokal ter solo na trobenti).

Na 27. svetovnem rokometnem prvenstvu je v igri za naslov prvaka še osem ekip. V Egiptu žal ni več slovenskih rokometašev, ki so jim nastop v četrtfinalu v neposrednem obračunu preprečili Egipčani. Gostitelji prvenstva bodo na eni izmed najzanimivejših tekem četrtfinala igrali proti branilcem naslova svetovnih prvakov Dancem, to srečanje bomo tudi prenašali. Na naši televiziji si boste lahko ogledali tudi tekmo med Francijo in Madžarsko, para sta še Švedska – Katar in Španija – Norveška.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov