Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 7. jan. 2022

TV Slovenija 2 • Pet, 7. jan.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oberhof v Nemčiji je tradicionalno prva postaja v svetovnem biatlonskem pokalu v novem letu. Tokratno tekmovanje bo za organizatorje še toliko pomembnejše, saj bo generalka za svetovno prvenstvo, ki ga bo to prizorišče gostilo leta 2023. Prva preizkušnja bo moški sprint, peti v tej sezoni. Zaradi koronavirusa bodo še drugo leto zapored tribune samevale, vseeno pa si lahko obetamo zanimivo tekmovanje.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V prvi oddaji Na vrtu leta 2022 se spominjamo, kaj smo naredili v letu prej. Najprej smo opravili rez drevesa goji jagode, sestavili bokashi posip, nato smo se naučili izdelovati otočke, na katerih rasejo mesojede saracenije, invazivno zlato rozgo pa smo z vrtnicami zvezali v čudovit šopek.

Oberhof v Nemčiji je tradicionalno prva postaja v svetovnem biatlonskem pokalu v novem letu. Tokratno tekmovanje bo za organizatorje še toliko pomembnejše, saj bo generalka za svetovno prvenstvo, ki ga bo to prizorišče gostilo leta 2023. Drugi dan sicer štiridnevnega tekmovanja bo na sporedu ženski sprint, peti v tej sezoni. Zaradi koronavirusa bodo še drugo leto zapored tribune samevale, vseeno pa si lahko obetamo zanimivo tekmovanje.

Pisalo se je leto 1978 in album Moj žulj je v eter ponesel skladbe Stoj Marija, Moje miške, Življenje včerajšnejga časopisa, Vonj železniških postaj….
40 let kasneje se je Andrej odločil svoje ponarodele skladbe predstaviti v rockovskih izvedbah. Predelav so se lotili skorajda vsi znani slovenski izvajalci tega žanra, na koncertu pa so predstavljene skladbe v predelavi Manouche, Domna Don Holca, Matevža Šaleharja-Hama & Tribute 2 Love in Siddharte. Posebno nadgradnjo pa je dodal Simfonični orkester RTV Slovenija z aranžmaji in dirigentsko palico Patrika Grebla..
Praznovanju obletnice so se pridružili tudi gostje: Bill Thorpe in Dave Cook, s katerima je Andrej sodeloval na prvih albumih, Dennis Seaton iz zasedbe Musical Youth iz Anglije, ki je pred tem priredil njegovo pesem Father. Iz domačih logov pa so to večerno predstavo popestrili še Tina Marinšek, Uroš Kuzman in Andrejev spremljevalec zadnjih 40 let Martin Žvelc. Več kot koncert torej, bil je glasbeni dogodek.
Režija: Aljaž Bastič

Režiser Matjaž Feguš in scenarist dr. Andraž Arko v dokumentarno-igranem filmu predstavita nenavadno in burno zgodovino cerkve sv. Cirila in Metoda – Plečnikovega skritega bisera. Zgodba je umeščena v širši kontekst severnega dela Ljubljane in predstavi, kakšni so bili Plečnikovi urbanistični načrti za Bežigrad, ki bi ob njihovi realizaciji danes imel precej drugačno podobo. Zgodbo pripoveduje igralka Klara Kastelec ob igranih prizorih (v katerih nastopajo Ivo Ban, Tino Mamić …), zbranem in tudi še neobjavljenem arhivskem gradivu ter pripovedih pričevalcev in strokovnjakov (akad. dr. Janko Kos, Matija Suhadolc, p. dr. Bernardin Sušnik, dr. Franci Lazarini, Anka Pavlin, mag. Marija Čipić Rehar, p. dr. Viktor Papež …).

Konjsko meso, označeno kot goveje. Med, razredčen s cenenimi sladkornimi sirupi. Ponarejeno ekstra deviško oljčno olje. Potvarjanje prehrambnih izdelkov je že prava industrija, vredna več milijard dolarjev. Po nekaterih ocenah naj bi bilo kar 10 odstotkov tega, kar pojemo, ponarejenega. V Italiji mafija nadzoruje celotne sektorje živilske industrije. Po vsem svetu dobro organizirane kriminalne mreže sodelujejo pri prodoru v zapletene dobavne verige. Zamenjava ene sestavine z veliko cenejšim nadomestkom ali ponarejanje etiket je za zlikovce relativno varno početje, dobički pa so ogromni. Toda kakšno je tveganje za potrošnika? Kako lahko prepoznamo goljufije s hrano? In kaj je mogoče storiti, da bi to početje ustavili?

FOOD FRAUD / Francija / 2021 / Režija: Bénédicte Delfaut

Potem ko lenuh in alkoholik John Callahan v avtomobilski nesreči skoraj izgubi življenje, pristane priklenjen na invalidski voziček. Kljub nesreči, ki ga je doletela, pa se noče odreči alkoholu. K zdravljenju ga vzpodbudita njegovo dekle in karizmatični pokrovitelj, ki vodi klub anonimnih alkoholikov. Tako John sčasoma odkrije svoj dar – risati začne prodorne, smešne, žgečkljive in politično nekorektne časopisne karikature, s čimer doseže širšo prepoznavnost. To mu vlije novih moči in na življenje začne gledati drugače. Ganljiva, pronicljiva in pogosto smešna drama, posneta po resničnih dogodkih, govori o zdravilni moči umetnosti.

Film je posnet po avtobiografiji Johna Callahana, režiral ga je dvakratni nominiranec za oskarja, Gus Van Sant.

Originalni naslov: DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR ON FOOT
Leto produkcije: 2018
Država: ZDA, Francija
Žanr: biografska drama
Režija: Gus Van Sant
Scenarij: Gus Van Sant po knjigi Johna Callahana
Igrajo: Joaquin Phoenix, Jack Black, Rooney Mara, Jonah Hill, Carrie Brownstein

Japonsko-ameriški dokumentarni film raziskuje vero kot prvobitno človekovo izkušnjo. Povezuje globoke osebne pripovedi, ki pričajo o doživljanju vere in o opori, ki jo ljudem v vsakdanjem življenju omogočajo vsakovrstne duhovne prakse. Sveto, film z oskarjem nagrajenega režiserja Thomasa Lennona, je na različnih koncih sveta ustvarjalo kar 40 snemalnih ekip.

SACRED / Japonska, ZDA / 2018 / režija: Thomas Lennon

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov