Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 4. feb. 2022

TV Slovenija 2 • Pet, 4. feb.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro danes praznuje 20 let, zato vas vabimo na rojstnodnevno zabavo! Gostitelji bodo Mojca Mavec, Špela Močnik, David Urankar, Ljubica Mlinar, Boštjan Romih in Monika Tavčar. Oglašali se nam bodo tudi soustvarjalci oddaje iz Maribora in Kopra, s katerimi bodo skupaj obudili spomine na najlepše trenutke iz skoraj 4.000 oddaj do sedaj.

ZIMSKI VRT
Ljubljenke Branka Gregorinčič so zagotovo vrtnice. Čez zimo, ko vrtnice počivajo, pozornost namenja sobnim rastlinam. Pred leti je del dnevne sobe preuredila v 12 kvadratnih metrov velik zimski vrt oziroma v prizor gosto zarasle tropske pokrajine.
PRESAJANJE SANSEVERIJ - KLUB GAIA
Gospa Branka je nekaj najbolj posebnih rastlin v zimskem vrtu in kako jih razmnožuje, predstavila tudi strokovni sodelavki kluba Gaia, Loreti Vlahović. Skupaj sta nato presadili preveč razraščene sanseverije, njene liste pa potaknili.
POSKUSI Z RASTLINAMI
Tokrat v 2 poskusih z rastlinami, ki jih z lahkoto opravimo tudi doma z otroki, preverjamo, ali vodo prečrpajo tudi odrezani cvetovi. Dokaj enostavno lahko preverimo tudi, koliko tekočine izhlapi z listov.
RAZMOŽEVANJE Z LISTI
Bivalni kotički so pri Sebastjanu Liparju prepredeni z rastlinami. Cvetoči ali kako drugače posebni so za okras, pa še zrak čistijo. Večino sobnih rastlin si lahko razmnožimo sami. Sebastjan tokrat uporabi njihove liste.

Son Slot
Son Slot je pevec karaok, ki nastopa v beli kavbojski obleki. Poje predvsem ameriško country glasbo. Njegovi nastopi so oris njegovega življenja. Je neustrašen kot kavboj, hkrati pa srčen in nežen človek, ki je bil žrtev krivice. Pred tremi leti mu je umrla žena, ki jo je surovo napadla soseda. Son dolgo ni mogel preboleti pretresljive izkušnje, zato se je popolnoma zanemaril. V hiši kopiči stare predmete. Ukvarja se z menjavo starih kovin in računalniških delov.

Rakib Hasan
Rakib Hasan je postrešček na železniški postaji v Daki. Močno si želi, da bi se vrnil v domačo vas, vendar si ne upa, ker je tam zagrešil zločin, zaradi katerega je moral zbežati v Dako.

Neja Zrimšek Žiger
Neja Zrimšek Žiger in nadarjena 16-letna deklica. Že devet let slika, pred nekaj leti pa je začela tudi peti. Ker se je rodila brez rok, je vsakodnevno življenje zanjo velik izziv. Postati namreč želi popolnoma samostojna.

Znanstvene raziskave so pokazale, da ima najstarejši ohranjeni par smuči na svetu kakih 4000 ali 5000 let. Našli so ga v nekem močvirju na Švedskem. Sicer si primat prvih smuči prisvajajo na več koncih; nekateri znanstveniki pritrjujejo na primer mongolskim nomadskim ljudstvom, ki trdijo, da tamkajšnje jamske slikarije potrjujejo kar 10.000-letno zgodovino smučanja. Francosko-švicarska dokumentarna oddaja razkriva vznemirljivo zgodbo razvoja smuči in smučanja, ki odločno zaznamuje tudi slovensko izročilo in sodobne navade.

THE FABULOUS HISTORY OF SKIING / Francija, Švica / 2020 / režija: Pierre Antoine Hiroz

Zimske olimpijske igre vsak dan prinašajo nove nosilce medalj, zgodbe o uspehu, hrepenenju, športnem duhu in še marsičem. Najzanimivejše vam ponujamo v podaljšani osrednji olimpijski oddaji. Dogajanje v Pekingu bodo osvetlili naši poročevalci na prizorišču in gostje v studiu.

In memoriam: Monica Vitti (1931-2022) v klasiki Michelangela Antonionija blesti v vlogi ženske, ki poskuša najti svoje sidrišče v praznem industrijskem svetu.

Pusto in strupeno industrijsko okolje v okolici Ravene slabo vpliva na duševno počutje žene in matere Giuliane. Mlada ženska svojo tesnobo skriva pred okolico, predvsem pred uspešnim in brezbrižnim možem Ugom. Ugov stari prijatelj Corrado se pojavi v mestu na službenem potovanju. Z Giuliano se takoj ujameta, saj je Corrado podobno občutljiv in osamljen kot ona. Z ljubezensko afero ublažita njeno tesnobo, vendar le začasno; njena depresija se hitro slabša.

Izvirni naslov: DESERTO ROSSO / Italijanski film, 1961 / Režija: Michelangelo Antonioni / Igrajo: Monica Vitti, Richard Harris, Carlo Chionetti

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov