Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 26. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Pet, 26. avg.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Živela Koroška je vsebinsko nadaljevanje filma posvečenega 100-letnici plebiscita leta 2020, in prikazuje življenje na Koroškem po njem.

Dokumentarni film Živela Koroška je vsebinsko nadaljevanje dokumentarnega filma Sto let od koroškega plebiscita predvajanega ob 100. obletnici plebiscita. oktobra 2020. Filmska pripoved se tokrat osredotoča na manj znane podrobnosti zasedbe avstrijske Koroške s strani jugoslovanske partizanske vojske med 8. in 21. majem 1945 ter na izpolnjevanje avstrijske državne pogodbe iz leta 1955, ko se je Republika Avstrija v 7. členu pogodbe zavezala k zaščiti narodnostnih pravic slovenske manjšine. V ospredju je življenje koroških Slovencev in nekaterih njihovih osrednjih inštitucij danes, sto let po Koroškem plebiscitu s poudarkom na izpolnjevanju njihovih jezikovnih pravic in rabi slovenščine v javnem življenju in prostoru.
V filmu, ki ga podpisuje režiser in scenarist Valentin Pečenko nastopijo znani koroški Slovenci in Slovenke, mag. Rudi Vouk, dr. Jože Marketz, dr. Karl Hren, dr. Angelika Mlinar, prof. Zalka Kuhling , Olga Voglauer, Franc Jožef Smrtnik, dr. Teodor Domej, mag. Franci Rulitz , Horst Ogris ter zgodovinarji dr. Wilhelm Wadl , dr. Marjan Linasi in dr. Gregor Antoličič ter gen. konzul Republike Slovenije v Celovcu dr. Anton Novak in drugi.

V Sloveniji deluje kar nekaj društev, ki skrbijo za dobrobit živali. Ne samo psov in mačk, temveč tudi rejnih živali. Tem srčnim posameznikom in organizacijam posvečamo tokratno oddajo. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

VZGOJA KROMPIRJA NA GREBENU
Martina Plohl Krevh je spomladi sestavila gomilasto gredo, dolgo 9 metrov. Nasuto prst je prerahljala, položila gomolje in jih prekrila s kokosovimi vlakni. Greda pa ni bila namenjena le bogati pridelavi krompirja, upala je, da z grebenom privabi bramorja, ki bi tako pri miru pustil druge zelenjadnice.
OD SEMENA DO PRIDELKA PAPRIKE
Z vzgojo paprike gospa Martina začne februarja s setvijo v notranjem prostoru, aprila mlade sadike prestavi v rastlinjak, konec maja pa posadi. Ob skrbni negi čez poletje se pohvali s košaro, polno pisanih paprik.
CEPLJENJE VRTNIC
V Ljubljani smo se razveselili njive z 90 sortami vrtnic, ki so avgusta Drešarjevim podarile drugo cvetenje. Do sredine septembra jih cepijo, šipkovo podlago požlahtnijo z izbrano sorto.
PELARGONIJE GOSPE CVETKE
Zmerno strmo pot od Ruš do izletniške točke Martnica lajšajo pogledi na Dravsko dolino, okoliške hribe in travnike. Pa tudi na vrtnice, oleandre in pelargonije, za katere skrbi gospa Cvetka. Pot na Martnico je namreč speljana tik ob njeni hiši, zaradi cvetja pa tu marsikateri pohodnik ustavi korak.

Oddaja Migaj z nami. Oddaja o razgibanem življenju, v katerem migajo vsi, mladi in stari, navdušeni rekreativci in vrhunski športniki. Oddaja nastaja pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.

Glasbenica Ana Pupedan je karakterno glasbeno samosvoja, kritična in šaljiva. Ubrisano Pivčanko boste spoznali v treh različnih pojavnostnih oblikah – pela nam bo ljudska ANTE UPEDANTEN BANDA, izštekana ANA NA SUHU ter rockerska ANA PUPEDAN.

Lucy gre za Paulom, ki zaradi Annabellinega priznanja zbeži v gozd, vendar ga nikjer ne najde. Ko se vrne v kočo, Annabelle ni več tam. Zaskrbljena Lucy o tem obvesti Christopha, toda Annabelle medtem sama pride do njega in se nato preda policiji. Paul se po tavanju v gozdu povsem izmučen zgrudi na mrzla tla. Nato v daljavi zagleda belo luč ...
Ko gre Tim preverit, ali ga Nadja res vara z Dirkom, kot mu je povedala Franzi, se zdi vse nedolžno. Zato Franzi obtoži, da je le ljubosumna. Ko ji to pod nos vrže še Nadja, Franzi dokončno prekipi.
Natascha upa, da bo Michael po razjasnitvi Romyjine smrti lažje spal, zato se ne ozira na Evina svarila o tabletah v njegovi ordinaciji. Vendar ga nato znova zaloti pri uživanju tablet in zahteva odgovore.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

V današnjem Magnetu bomo pogledali v zakulisje priprav na novo sezono oddaje Dobro jutro, Špela Močnik, Boštjan Romih, Monika Tavčar, Ljubica Mlinar in Danica Lovenjak pa nam bodo ob tem razkrili nekaj zanimivosti, povezanih z njihovimi jutri. Družili se bomo z nekdanjo odbojkarico Simono Fabjan in na koncertu Tjaše in Uroša Steklase preverili, kako sta ljubezen in romantika videti v očeh slovenskih estradnikov. Ob tem pa bomo ujeli tudi čisto pravo zaroko.

Izvrsten prvi samostojni režijski podvig igralke Grete Gerwig je film ceste o odraščanju, ki nikoli ni preprosto, ampak prav tako je redko tako zabavno. V filmu nastopajo novi, mladi in sveži obrazi Hollywooda. Bodite pozorni nanje čez nekaj let!

Lady Bird je najstnica pri sedemnajstih, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok. Hrepeni po dogodivščinah, boljšem življenju in novih priložnostih, ki jih zaman išče na hodnikih katoliške gimnazije v zakotnem Sacramentu. Pesti jo buren odnos s sicer ljubečo in predano, a hkrati trmasto mamo, ki ne popušča v svojih načelih in odločitvah. Lady Bird se ji vztrajno postavlja po robu in nekoč celo skoči iz vozečega avtomobila. Mati in hči pa si v marsikateri lastnosti in odzivu ne bi mogli biti bolj podobni.

Originalni naslov: LADY BIRD
Leto produkcije: 2017
Država: ZDA
Žanr: drama
Režija: Greta Gerwig
Scenarij: Greta Gerwig
Igrajo: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Timothée Chalamet

Dokumentarni film o prvi plošči znamenite skupine Buldožer.

Skupina Buldožer je na svojem prvencu Pljuni istini u oči, ki ga je objavila leta 1975, predstavila edinstveno mešanico številnih glasbenih in kulturnih vplivov, od rocka do alternativnega popa in jazza. Tako z ovitkom kot vsebino je prinesla nekaj povsem drugačnega od prevladujočih trendov na jugoslovanski popularno glasbeni sceni sredi sedemdesetih let. Njeni odrski nastopi so bili manične eksplozije kreativne norosti, ki so publiko bodisi šokirale ali navduševale. Besedila so bila poezija ironije in absurdnosti, ki ji je navidezno manjkalo smisla, a so postala priljubljena in določene fraze so se prikradle v pogovorni jezik. Odnos skupine z mediji je bil že v času socializma, ko za PR še nismo slišali, zastavljen grandiozno in manipulatorsko. Njen prvenec Pljuni istini u oči je povzetek vsega naštetega. Ne le, da je beležil rekordno prodajo (preden je bil umaknjen iz prodaje oziroma prepovedan), album še po štirih desetletjih odmeva in navdušuje nove generacije glasbenikov. V dokumentarcu Varje Močnik člani skupine Buldožer, njihovi prijatelji in oboževalci obujajo spomine. Njihova pričevanja se prepletajo s fiktivnimi prizori, slikovnim materialom s plošče, arhivskim gradivom in animacijami. Vse skupaj ustvarja svež in surrealističen film, ne samo o legendarnem albumu, ampak tudi o aktualni družbi in času. Dokumentarec LP film Buldožer – Pljuni istini u oči je drugi v seriji filmov o ključnih ploščah, ki so pisale slovensko glasbeno zgodovino. Prvi je bil posvečen prvencu Pankrtov, plošči Dolgcajt (Igor Zupe, 2006), tretji pa prvencu skupine Laibach.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov