Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 3. jun. 2024

TV Slovenija 2 • Pon, 3. jun.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Začnite teden z oddajo Dobro jutro in s pozitivno Ano Tavčar! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, povabimo vas tudi v domačo lekarno. Ob ponedeljkih boste spoznavali še navdihujoče osebne zgodbe, lahko boste prisluhnili astrološkim nasvetom, v rubriki Za dušo pa bomo razkrivali, kaj vse nas lahko pomiri in nam da energijo ter zagon za vsakdanje izzive in skok v nov teden.

V tokratni oddaji smo hodili po tematski poti na robu pragozdnega rezervata Krokar, ki je vključen na UNESCO-v seznam svetovne naravne dediščine.
Na obmejnem območju Zelenega krasa pa smo raziskovali turistično spregledan Gorski Kotar, ki predstavlja eno zadnjih evropskih divjin v kateri živijo tudi tri velike zveri: medved, volk in ris.

Za nekoga, ki se želi ukvarjati z lesenimi površinami in ima ročne spretnosti, je lahko prava izbira poklic parketarja. Bili smo pri mojstrih v Parketarstvu Podlesnik. Obširneje pa bomo poročali tudi o Forumu obrti in podjetništva, na katerem so obrtniki opozorili med drugim na nevzdržne birokratske ovire.

Najprej se bomo sprehodili po Marezigah, kjer je potekal že 51. Praznik refoška in Slovenske Istre. V Ankaranu so sadili trte s pomočjo satelitske tehnologije, s katero posadijo sadiko do dva centimetra natančno. S kakšnimi težavami se soočajo agrarne skupnosti pri vračanju premoženja in kakšna je njihova prihodnost, so pred kratkim razpravljali v brkinski vasi Slivje. Na Šentviški planoti nad Kobaridom smo obiskali inovativnegga mladega kmeta Miho Kobala. Na koncu pa se bomo sprehodili še med rožnimi vrtovi.

V fokusu druge posebne oddaje Globus bodo pričakovanja volivcev glede prihodnjega mandata vodilne bruseljske strukture. Teme, kot so strahovi pred širitvijo in migracijami, razmisleki o evropski (ne)enotnosti in ideje o močnejšem povezovanju dela Evrope, energetika in klimatske spremembe, so tiste, ki bodo usmerjale kampanjo. Reportaže iz Poljske, Finske, Litve, Madžarske, Nizozemske, Italije, in Grčije.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Dokumentarna oddaja predstavi politično pot dolgoletnega madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbána. Razkrije tudi medijsko krajino na Madžarskem, kjer je 80 odstotkov medijev pod vplivom oblasti, in donkihotovski boj novinarjev zoper cenzuro …

THE HUNGARIAN PLAYBOOK / UNGARN - PROPAGANDA VS. PRESSEFREIHEIT / Nemčija / 2022 / Režija: Bence Máté, Áron Szentpéteri

Pennyjin in Franziskin zajtrk na Donavskem stolpu zmotita človeka, zakrinkana v pandi, ki zagrozita gostom restavracije in jim pobereta telefone. Medtem se zgodi umor v vili Erika Wakolbingerja. Ta skupaj z bratom Ullijem vodi podjetje za izdelavo letalnikov. Sta zajetje talcev in umor gospodinjske pomočnice morda povezana?

SOKO Wien (XIV.) / Avstrija / 2018-19
Scenarij: Natalia Geb, Sónke Lars Neuwöhner, Sarah Wassermair, Peter Dammaschk, Ralf Leuther idr.
Režija: Holger Barthel, Olaf Kreisen, Holger Gimpel, Sophie Allet-Coche
V glavnih vlogah: Stefan Jürgens, Michael Steinocher, Lilian Klebow, Dietrich Siegl, Maria Happel, Helmut Bohatsch

Zavod sv. Stanislava je s svečanim glasbenim dogodkom praznoval 30. obletnico ponovne ustanovitve. Delovanje zavoda je tesno povezano z glasbo. Omogoča namreč bogato glasbeno izobraževanje, v njem se je oblikovala trdna zborovska piramida, ki jo je zasnoval dirigent Damijan Močnik. Na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma so nastopili združenih deset zborov in dva orkestra iz te ustanove. V prvem delu so predstavili priredbe znanih skladb Jožeta Privška pod vodstvom dirigenta Tineta Beca. V drugem delu je ob sodelovanju z gostujočimi vokalnimi solisti in glasbeniki pod vodstvom Damijana Močnika zazvenela mogočna kantata Carla Orffa, Carmina Burana.

Lilijana je prikupna gospa, ki se z osamljenostjo spopada na svojstven način. Je lastnica, upraviteljica in sobarica manjšega hotela, edina zaposlena v njem. V svojem zaprtem svetu si poskuša življenje popestriti na nenavaden način.
Vsakemu gostu nekaj malega ukrade, kakšnega od njihovih osebnih predmetov brez velike vrednosti, in jih zamenja z doma narejenimi češnjevimi kolački. V hotel še zadnjič pred upokojitvijo pride Konstantin, nekoč uspešen, a sedaj pozabljen dramski pisatelj. Med njegovim obiskom narašča medsebojna naklonjenost med njim in lastnico in po naključju nekega dne Konstantin odkrije Lilijanino skrivnost.
Režija: Mateja Rokavec

Življenje na kmetiji je lahko zelo idilično. In otroci lahko v naravi in medsebojnem pogovoru pridejo do spoznanj, ki jih spremljajo vse življenje.
In čeprav v ribnikih in na svetu največ škode lahko naredijo velike ribe, pa so majhne ribe na svetu za to, da svet ni vse razžrt od velikih rib, ampak marsikdaj in marsikje ostaja tudi zaokrožen in cel.
Režija: Maja Križnik

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov